DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Satır Başı Kitap Kulübü Biplartformu’nun Tarih Ekibi ile SÖYLEŞİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

Satır Başı Kitap Kulübü Biplartformu’nun Tarih Ekibi ile

SÖYLEŞİ PROGRAMI DÜZENLEDİ

Gölcük’ün ilk ve tek Kitap Kulübü olan Satır Başı Kitap Kulübü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genç Mekan ev sahipliğinde Biplartformu’nun Tarih ekibi değerli hocaları; Emrah Öztürk, Yakup Kaya ve Caner Çavuş’u konuk ederek bir tarih söyleşisi daha gerçekleştirdi.

Programa kendilerini tanıtarak başladılar

Gerçekleştirilen Söyleşi programında 4 senedir faaliyet gösteren ve kitap değerlendirmenin yanında pek çok sosyal proje ve söyleşiye imza atmış Satır Başı Kitap Kulübü’nün 6 aydır her hafta toplanan oluşumu Genç Satır Başı’nın ikinci tarih söyleşisi oldu. Satır Başı Kitap Kulübü Lideri Dilek Özen’in kulübün amaçlarını, hedeflerini ve faaliyetlerini içeren kısa bir tanıtım konuşması ile başlarken akabinde Biplartformu hocaları ise plartformu ve kendilerini tanıtarak konuşmaya girişi gerçekleştirdi.

Söyleşi’nin ana konusu ‘Yıkılış Döneminde Osmanlı’ oldu


Ana konusu “Yıkılış Döneminde Osmanlı” olan söyleşide konu, hocalar ve katılımcılar eşliğinde hem Osmanlı hem de Cumhuriyet dönemi açısından ele alındı. Bazı anlar konuşmanın veriminin yüksek olması sebebiyle “yıkılış dönemi” olan konu tabiri caizse Osmanlı’nın “0” noktasına kadar ilerledi. Dönemi konuşurken o zamanın koşullarını ve o zamanda yaşayan insanların hayatlarını düşünmeye sevk eden konuşma, bütün katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Gençlere yönelik yapılacak olan sosyal projeler kapsamında iletişim eğitiminin detayları konuşuldu

Söyleşi sonrası Biplartformu’nun değerli hocası Emrah Öztürk’ün doğum günü kutlandı. Satır Başı Kitap Kulübü Lideri Dilek Özen ve Genç Satır Başı Lideri Emine Beyza Birinci, hocalarımıza  sembolik hediyelerinden takdim ederek teşekkürlerini iletti.


Kutlama sonrasında konunun tekrarı niteliğinde katılımcılar ve hocalarla hem tarih üzerine hem de bundan sonraki faaliyetler üzerine sohbet edildi. Gençlere yönelik yapılacak olan sosyal projeler kapsamında iletişim eğitiminin detayları konuşuldu. Gün sonunda bundan sonraki etkinliklerde görüşmek üzere iki taraf da birbirlerine teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.