DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

100 Diyetisyen TEMA gönüllüsü oldu

100 Diyetisyen TEMA gönüllüsü oldu

Türkiye Diyetisyenler Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Ercan Kaplan ve 100 diyetisyenin katılımı ile önceki akşam TEMA Vakfı gönüllüsü olarak anlamlı bir protokole imza attılar.

Türkiye Diyetisyenler Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Ercan Kaplan, Volkan Yaman, Özlem Uzcan Duran ve Aslı Tufan’ın öncülüğünde Kocaeli de faaliyet gösteren 100 diyetisyen önceki akşam aylık mutat toplantılarının 3.sünü Double Tree By Hilton Kocaeli konferans salonunda gerçekleştirdiler. Mesleki gelişim ve paylaşımların gerçekleştirildiği aylık toplantıların bu ayki konuğu Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Baş, öğretim görevlisi Doktor Diyetisyen Dilşat Baş oldu. Kampotu firmasının sponsorluğun da gerçekleşen etkinlik geçtiğimiz yıl yanan ormanlarımızın tekrar yeşertilmesi çalışmalarında katkı sağlamak adına 100 diyetisyen TEMA Vakfı ile protokol imzalayarak Tema Gönüllüsü oldular.

Doğaya borcumuz var

Türkiye Diyetisyenler Derneği Kocaeli İl Temsilcisi Ercan Kaplan, “ Meslektaşlarım Aslı Tufan, Özlem Uzcan Duran ve Volkan Yaman arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonrasında her ay toplanma kararı almıştık. Mesleki gelişmeleri yakından takip etmek, aramızdaki bağı güçlendirmek adına bu akşam 3. toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu manada çok değerli isimleri de davet ederek, yeni gelişmelerden de haberdar olarak danışanlarımıza daha iyi hizmet etme fırsatı buluyoruz. Kampotu firmamıza bu ayki toplantımıza sponsorluğundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Türkiye de bilgi birikimi ve akademik çalışmaları ile takdir toplayan Prof. Dr. Murat Baş ve Dr. Dilşat Baş’ı da aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Diğer taraftan bizler TEMA gönüllüsü olarak ta doğaya olan borcumuzu ödemek için böylesi çalışmalara katılmaktan ve 100 diyetisyen olarak bu akşam böylesi bir imzayı atmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Diyetisyenler ve TEMA sahada da el ele olacak

TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Nermin Tol ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu programda yaptığı açıklama da, “ Kocaeli de faaliyet gösteren 100 diyetisyenin TEMA gönüllüsü olmasından dolayı çok mutluyuz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğiniz için ve bizlere de bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkürler. Gönüllü, içinde bulunduğu toplulukta herhangi bir karşılık ya da çıkar beklemeksizin bir işi yapmayı kendiliğinden üstlenen kişidir. Gönüllülüğünün en güzel yanı deneyimleyerek yeni şeyler öğrenmek ve kişinin kendisini keşfetmesine olanak sağlaması. Gönüllülük için bir nevi kişisel gelişim programı diyebiliriz. Bu manada 100 gönüllü diyetisyenimiz ile saha çalışmalarını da yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi. Konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Murat Baş ve Dr. Dilşat Baş’ta dengeli ve yeterli beslenme sorunu çağın en büyük sorunu olduğunu belirterek, istatistiki bilgiler ile kadınların erkeklere oranla daha fazla obezite rahatsızlığına yakalandığını, fakat son yıllarda obezite artış hızının erkeklerde daha fazla olduğunu ifade ettiler. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.