DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, Hayvan Allah’ın Eseridir ve İnsanoğluna emanettir’

Gölcüklü esnaf Osman Ay, Sokak Hayvanlarının Allah’ın bizlere emaneti olduğunu belirterek, tüm vatandaşları ‘Kalan yemeğini çöpe dökme, sokak hayvanlarımız için dışarıyla Bir Kap da Sen Yemek ve Su Koy’ kampanyasına davet ediyorum’ dedi. Osman Ay, ayrıca tüm İslam ve Gölcük halkının Miraç Kandilini kutladı.

 ‘BİR HAYAT KURTARMAYA SİZLERDE VARMISINIZ?’

 Ay, ‘Sevmek zorunda değilsin. Ancak sevmiyorsan zararda vermeyeceksin. Dünya sadece sana ait değil bunu da bileceksin. Bazılarına hayvan demek onları yüceltir, hayvan olmak için masum olmak gerekir. Sokakları değil içinizde büyüyen kötülüğü temizleyin.Bizim gibi bir can taşıyorlar, bu dünyada bizim kadar yaşama hakkına sahipler. Onlar için yaz ve kış boyunca kapılarının önüne bir kap su ve bir kap yemek koyalım.’

KALAN YEMEĞİNİ ÇÖPE DÖKME BEN YERİM Kİ!…’

 Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘ İnsanlara bağımlı yaşama alışkanlıklarından ötürü kentlerde ve başka yerleşim merkezlerinde başıboş olarak hayatlarını sürdürmeye çalışan köpekler ve kediler sokak hayvanları olarak adlandırılıyor. Varlıklarını hiçbir zaman göz ardı edemeyeceğimiz hayvanlara hiçbir zaman eziyet etmemeli öldürmemeliyiz. Hayvanlara karşı acımasız olan iyi bir insan olamaz.Hayvan sevgisi olan insanlar merhametli insanlardır Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in söylediği gibi kalbinde merhamet olmayana cennet yoktur..Hayvanlara şiddet uygulayan herkes kötü niyetlidir’ dedi.

‘KİMSE HAYVANLARA YAŞATTIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZ’

Ay, ‘Sevgisi tükenen insanların hayvanları sevmesi beklenemez.Hayvanlara şiddete asla göz yummayın, yaşayan her varlığa saygı duy.. İnsan olmak duyarlı olmayı gerektirir. Çevresini koruyan kadınına saygılı olan, doğasını canlısını korumakla insan olunur. Hamuru bozuk adına insan denilmiş insanlar çoğaldıkça minik dostlarımıza zulümde arttı. Bize emanet olan hayvan dostlarımız için kapımızın önüne bir kap yemek ve su koymayı unutmayalım. Karşılıksız sevgileriyle her anımızda yanımızda olan minik dostlarımıza hep sevgiyle yaklaşalım.  Bir gün Peygamber Efendimiz çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan ayakkabısına su doldurup içiren bir kişinin Allah’ın rızasını kazandığını ve günahlarının bağışlandığını anlatmıştı. Ashab-ı  Kiram, ‘Ey Allah’ın Resulü hayvanlar yaptığımız iyilikler içinde mi sevap var?’  diye sorunca Peygamberimiz (S.A.V). şöyle buyurmuştu: ‘Her canlıya yapılan iyilikte sevap vardır. Canlı hayvana işkence eziyet edene lanet olsun’ dedi.

‘MİRAÇ KANDİLİNİZ HAYIRLI OLSUN’

 Osman Ay, tüm İslam Aleminin ve Gölcük halkının Miraç Kandilini kutladı. Ay, ‘Bugün ellerini semaya gönlünü MEVLÂYA aç bugün günahlardan olabildiğince kaç bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün Miraç Kandili. Geçmişin bugünle ışığın gölgesiyle umudun gerçekle üzüntünün neşeyle öfkenin sevgiyle kavuşması dileğiyle bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını dilerim.Müslümanların maneviyatlarımı güçlendirdikleri birçok özel ve anlamlı dini gün üç aylardan Recep Şaban ve Ramazan aylarında yer almaktadır.. Bu kıymetli günlerden biri olan Miraç Kandili Recep ayının 27.gecesinde kutlanan anlamlı geceler arasındadır. Bu geceyi bu denli önemli kılan Hz. Muhammed Peygamberimizin en önemli mucizelerinden biri olan Allah katına yükseldiği gece olmasıdır.Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Allah ve kulları arasındaki elci olması ve bu yükselişle birlikte pek çok gazında yeryüzüne inmesine vesile olmuştur.Bu farzlardan biri olan namazın 5 vakit olarak emredildiği Miraç anında peygambere bildirilmiştir Hz. Muhammed’in mucizelerine inanmak, Müslüman olmanın en büyük gerekliliklerinden biridir.Bu doğrultuda Hz. Muhammed’in önemli mucizesi olan miraca yükselişi temsil eden Miraç Kandili’nin önemi bu mucizeye inanıştan ileri gelmektedir.  MİRAÇ olayının Müslümanlara hediyesi Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı sonunda cennete girecekleri müjdesi ve Bakara süresinin son iki ayetidir’ dedi.  Osman Ay, ayrıca  Miraç Kandili olmasından dolayı Marketine gelen müşterilerine çok çeşitli ikramlarda bulunduğunu açıklayarak, ‘Rabbim tüm yaptığımız iyilikleri, ettiğimiz duaları dergahı izzetinde kabul buyursun’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.