DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele’de Ağaçlar Yaz Kış Demeden Bakımda

Başiskele’de Ağaçlar Yaz Kış Demeden Bakımda

Kocaeli’nin doğal millet bahçesi niteliğinde olan Başiskele’de doğa, yaz kış demeden yapılan bakımlarla korunuyor.

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir tarafında park ve bahçelerde, yeşil alanlarda, vatandaşların sosyal yaşam alanlarında ve yol kenarlarındaki ağaçların bakımını kış mevsiminde de sürdürerek ağaçların sağlıklı büyümesini sağlıyor. Bu kapsamda belediye ekipleri 15 Temmuz Milli İrade Parkı’ndaki ağaçların bakımını gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Mahallesi’nde 17 Ağustos Bulvarı üzerinde yer alan 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda hummalı bir çalışma gerçekleştiren ekipler, 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi sırasında şehit düşen 251 şehidimiz için dikilen ağaçların ve mezar taşlarının bakımını yaptılar.

AĞAÇ DALLARI BUDANIYOR

Kentin yeşiline yeşil katmak için doğaya saygılı, insan odaklı çalışmaları her mevsimde sürdüren Başiskele Belediyesi, ilçe genelindeki ağaçların mevsimlik bakım ve budama işlemlerini de gerçekleştirerek ağaçların sağlıkla büyümelerini sağlıyor.

İlçe genelinde ana güzergâh yollarında, kalıcı konutlarda, parklar, bahçeler ve yeşil alanlarda yer alan ağaçların bakımlarını kış aylarında da devam ettiren ekipler, son olarak araç sürücüleri ve yayalar için de tehlike arz eden ağaçların kuruyan dallarını budadılar. Güvenlik tedbirleri alınarak yapılan budama işlemlerinde ağaçların kuruyan üst dallarına ulaşmak için sepetli hizmet araçları da kullanıldı.

AĞAÇLAR İÇİN SAĞLIK, VATANDAŞLAR İÇİN GÜVENLİK

Ekiplerin budama çalışmalarıyla ağaçların düzenli ve sağlıklı gelişimi, ağaçlara istenilen formun verilmesi, çiçeklenme miktarının ve kalitesinin arttırılması sağlanırken, fırtınalı havalarda yaya ve araç trafiğinin de olumsuz etkilenmemesi ve olası kazaların önüne geçilmesi sağlanıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAKACAK ODUN OLUYOR

Yıl içerisinde ilçenin genelinde periyodik olarak yapılan ağaç budama ve bakım çalışmalarında, kesilen ağaç dalları, kuruyan veya devrilen ağaçlar belediyenin depolarında toplanarak, küçük parçalara ayrılarak muhafaza ediliyor. Çuvallanan odunlar daha sonra “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla kış aylarında ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yakacak odun yardımı olarak ulaştırılıyor. Böylece Başiskele Belediyesi, soğuk kış günlerinde dar gelirli ailelerin hanelerinin ısınmasına ve huzurlu bir kış geçirmelerine vesile oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.