• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,96% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4251,56% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

Büyükakın; ‘İnsani değerleri merkeze almalıyız’

16.02.2022 13:50:51 0
Büyükakın; ‘İnsani değerleri merkeze almalıyız’

UCLG-MEWA toplantısında konuşan Başkan Büyükakın, “Global ölçekte düşünüp, yerel ölçekte harekete geçip insani değerleri merkeze almalıyız” dedi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Bölgesel Sinerjiyi Yeniden Canlandırmak temalı toplantısına katılan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Global ölçekte düşünüp, yerel ölçekte harekete geçmeliyiz. Bireysel olarak değil,insani değerleri merkeze alan çalışmaları birlikte yapmalıyız” dedi. 

GENİŞ KATILIM

UCLG-MEWA İstişare Toplantısı “Bölgesel Sinerjiyi Yeniden Canlandırmak” temasıyla Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Başkanı MohamadSaadieve Genel Sekreteri Mehmet Duman ile UCLG-MEWA üyesi belediye başkanları katıldı.

“KOCAELİ’NDE OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan UCLG-MEWA Başkanı MohammedSaadie, “Bugün Kocaeli’nde olmaktan dolayı mutluyuz. Bizleri burada misafir eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Türkiye’deki belediyelerin örnek uygulamalarının uluslararası alanda da model haline geleceğine ve bunun sadece MEWA Bölgesi’nde değil, tüm dünyada izleneceğine inanıyorum”ifadesini kullandı.

“SORUNLARA ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ”

UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, “UCLG-MEWA ağının ve bölgemizin, küresel gündemler ve gelişmeler ışığında yerel sorunlarına çözümler üretebilme kapasitesini artırmak birincil önceliğimiz ve bu iki günlük istişarenin bu noktada kilit bir rol oynayacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“GLOBAL DÜŞÜNÜP, YERELDE HAREKETE GEÇMELİYİZ”

Toplantıda UCLG-MEWA heyetini Kocaeli’nde misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, “Sizleri Kocaeli’nde ağırlamak bizim için gurur verici. Dünya son dönemde büyük bir pandemi sorunuyla karşı karşıya kaldı. Tek başına çabalarımızın bir şey ifade etmediğini gördük. Pandemi başta olmak üzere küresel ölçekte etkili olan herşeye karşı birlikte olmalı ve birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte çaba gösterdiğimiz takdirde başa çıkabiliriz. Pandemi devam ederken küresel ölçekte kendisini hissettiren ama daha tam göremediğimiz iklim değişikliği meselesi var. Dünyanın herhangi bir ülkesinin herhangi bir ilçesinde iklim değişikliğiyle mücadele edilmesinin bir anlamı yok. Eğer iklim değişikliğiyle mücadele edilecekse bu birlikte olmalı. Global ölçekte düşünüp, yerel ölçekte harekete geçmeliyiz. Bu adil bir dünya düzeni için geçerlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yüzden,‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyor. Bunun anlamı çok derin. 5 büyük ülkenin kendi öncelikleri doğrultusunda ticari mantıkla alınan kararların uygulanarak çözüme kavuşturulması pek mümkün gözükmüyor” dedi.

“İNSANİ DEĞERLERİ MERKEZE ALAN ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ”

İnsanlığın bugün kendi insani değerlerini hatırlamaya ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “Aslında bizim felsefeye ihtiyacımız var. Ne, ne zaman, kim sorusunu soruyoruz, niçin sorusunu sormuyoruz. Niçin sorusu yoksa anlam yoktur. Niçin sorusuna anlam kazandıramadığımız takdirde insanları bir hedefe doğru motive etme şanşımız yok. Motivasyon yoksa sonuç da yoktur. Eğer bu olsun istemiyorsak birlikte tekrar düşünmeli, birlikte hareket etmeliyiz. İnsanı merkeze alıp, yeniden çalışmalıyız. Belediyeler, kurumlar, hükümetler hep insan için vardır. İnsanın mutluluğuna katkı sağlayan bir iş yapmıyorsanız yaptığınız iş boştur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu hedef doğrultusunda çalıyoruz. Mottomuz;‘Mutlu şehir Kocaeli’. Biz insani değerleri merkeze aldığımız bir çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İnsanların mutlu olmasını istiyoruz. Bunun için çalışıyor, bunun çabalıyoruz.İnsani değerleri merkeze alan çalışmaları hep birlikte yapmalıyız” ifadesini kullandı.

SEKAPARKI GEZDİLER

Toplantının sonrasındaBirleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Başkanı MohamadSaadie ve Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-MEWA üyesi belediye başkanları Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark’ı gezdi. Gezinin ardından Başkan Büyükakın, misafirleriniakşam yemeğinde ağırladı.

İhalesi 30 Temmuz’da yapılıyor GÖLCÜK - İZMİT ARASINA 21 KİLOMETRELİK METRO GELİYOR

MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, “DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ, PROVOKASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Şehit Ömür Ertuğrul Sarı Başiskele’de Dualarla Anıldı

GÖLCÜK BELEDİYESİ BİR OSMANLI YADİGÂRINI DAHA İHYA EDECEK

KOSKEM 1 haftada 202 can kurtardı

Başiskele’de Çocuklar İçin Parklar Daha Güvenli

Beyaz Kalpler’de mezuniyet sevinci

GÖLCÜK BELEDİYESİ RİSKLİ YAPILARA GEÇİT VERMİYOR

Mutluluklarıyla genç çiftlere örnek olan Özcan Çifti 50. EVLİLİK YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLADILAR

İzmit Belediyesi Neşe Sokak’ta 20 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Gölcük Belediyespor pehlivanı Abdulrefik Öner BAŞPEHLİVANLIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Büyükakın’dan Gebze’deki çalışmalara yakın takip

Kocaeli, Bayburt’ta zirveye yumruk attı: 10 MADALYA İLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Kocaelispor’da yeni gelen transferler birlikte takım değeri ARTMAYA BAŞLADI

Hyundai'dan Kocaelispor'a dev destek

Erzurumspor FK Dadaşlar Grubu Tribün Lideri Zafer Lömenler KOCAELİ’DE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

KAMPTAKİ İLK HAZIRLIK MAÇIMIZ 11 TEMMUZ’DA

“ÇINARLIK MEYDANINDA YAŞANAN OLAYDA ÖNLEM EKSİKLİĞİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı kazasında hayatını kaybetmişti ERDEM ULAK MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Yeni Hükümet Konağı İnşaatında Sona Yaklaşılıyor

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

İHH Gölcük Temsilciliği 90 Yetim Çocuğa Kavaklı Sahili’nde unutulmaz bir gün yaşattı

Haydi Kocaeli, “Çık Dışarıya Oynayalım”

Gülşen, “Faiz İndirimi Beklentisi Fiyatları Hareketlendiriyor”

Kocaelili gazeteciler, Büyükşehir’in örnek projesini değerlendirdi GONCA’YA HER YÖNÜYLE TAM NOT

HAKEVİ ziyaret turuna çıktı

Gölcük Devlet Hastanesinde Yara Bakım Polikliniği GÜÇLÜ KADROSUYLA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

“Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” meyvelerini veriyor; KOCAELİ’DE KEKİK HASADI BAŞLADI

KO-MEK’in gençler için hazırladığı “Ev Becerileri Atölyesi” kursları başladı; KO-MEK’LE GENÇLER HAYATA HAZIRLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir, toplumun her kesimini bilinçlendiriyor; DEPREM BÖLGESİ ÖĞRETMENLERİNE AFET EĞİTİMİ

Yükleniyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2