DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘DAR GELİRLİNİN NEFES ALACAK HALİ KALMADI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı açıklamada önemli konulara değindi. Başkan İşeri, ‘Dar gelirlinin nefes alacak hali artık kalmadı’ dedi.

‘Halkımız indirimin etkisini hissetmeyecek’

İşeri, ‘Bu hafta yine düşmeyen enflasyon ve hayat pahalılığından bahsedeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, aylar önce temel gıdada KDV’nin sıfırlanması için çağrıda bulunmuştu. Nihayet iktidar, berbat ettiği ekonomide halkın tepkisini azaltmak, sus payı vermek için temel gıdada KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indirdi. Akaryakıt, doğalgaz ve elektrik fiyatları düşürülmedikçe vatandaş bu vergi indiriminin etkisini hissetmeyecek. Çarşı, pazar ve marketlerde fiyatlarda düşüş olmadığı gibi bazı ürünlerde de zamlanma var. Dar gelirlinin nefes alacak hali artık kalmadı’ dedi.

‘Esnaf zor bir durumda’

Açıklamalarını sürdüren Başkan İşeri, ‘Asgari ücretli, emekli ve işçiye yapılan zamlar, çoktan eridi. Vatandaş, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyebilmek için çoluk çocuğunun gıda, giyim – kuşam, eğitim gibi giderlerinden kısmak zorunda kalıyor. Hayat pahalılığı nedeniyle ilk olarak lükslerden, sonra alışkanlıklardan, en sonda da temel ihtiyaç malzemelerinden vazgeçmek zorunda olmak, bu ülkede alnının teriyle para kazanan herkesin rahatsız olduğu bir durumdur. Elektrik ve doğalgaz faturalarında mutlaka indirime gidilmeli. Bunlar lüks değil, zorunlu insani bir gereksinimdir. Çok şikayet ediliyor diye TRT katkı payı elektrik faturalarından kaldırıldı. Hemen ardından yüzde 127 zam yaptılar. Esnaf da zor bir durumda. Ocak ayı itibariyle elektrik ve doğalgaza gelen zamlar, beraberinde iflasları getirdi. Yılın ilk ayında 10 binin üzerinde esnaf, iflas bayrağını çekti. Kira bedelini bile aşan bu faturaların toplu iflaslara yol açmaması için acilen indirime gidilmesi gerekmektedir.’

‘Bu yapılanları kınamak yetmiyor’

İşeri, açıklamalarını sonunda, ‘İncelendiği zaman evliliklerde en büyük boşanma sebebinin ekonomik sıkıntılar ve geçinme zorluğu sebebiyle olduğu aşikardır. Çok üzgün ve öfkeliyiz. Kadın cinayetleri, şiddet, çocuk istismarları bitmek bilmiyor. Korku ve endişeyle yaşıyoruz. Yakın zamanda, çocuk denecek yaşta olan bir kızımız, zorla nişanlandırıldığı biri tarafından öldürüldü. Kadın cinayetleri dur durak bitmiyor. Kadınlar bıçaklanıyor, boğuluyor, kesiliyor, betona gömülüyor. Çocuklar tecavüze uğruyor, hayvanlara tecavüz, eziyet ediliyor. Bu yapılanları sadece kınamak yetmiyor. Kadın ve çocukları şiddetten korumanın tek yolu, İstanbul Sözleşmesi’ni, devletin şiddete karşı önleyici ve koruyucu rolünü hayata geçirmektir. İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Yine tekrarlıyoruz ki boş tencerenin düşüremeyeceği hükümet yoktur. Bu ülkeyi yaşanamaz hale getiren, aşına, ekmeğine göz dikenlerden bu halk sandıkta mutlaka hesap soracaktır’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.