DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Cumhuriyet İlkokulu velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü “OKULUMUZUN DÜZENİ BOZULMASIN”

Cumhuriyet İlkokulu velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü

“OKULUMUZUN DÜZENİ BOZULMASIN”

Cumhuriyet İlkokulu Velileri 2. Dönemde okullarında eğitime devam edecek olan Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi öğrencilerini istemediklerini ifade ederek İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü’ne yürüyerek kararın geri çekilmesini istediler.

Kararın geri çekilmesini istediler

Kocaeli genelinde deprem riski taşıdı için yıkılarak yeniden yapılacak olan 4 liseden biri olan Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nin öğrencileri ikinci dönemde Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim öğretimlerine devam edeceklerini geçtiğimiz gün İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi tayyar Mert açıklamıştı. Alınan bu karar sonrası Cumhuriyet İlkokulu Velililer alınan kararı kabul etmeyerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdüler. İlkokul çağındaki çocuklar için alınan karar uygun olmadığını ifade eden valiler kararın geri çekilmesini istediklerini ifade ettiler.

“Alınan kararın ilkokul çağında çocuklar için zorlu olacağını düşünüyoruz”

Cumhuriyet İlkokulu Velileri konu hakkında yaptıkları basın açıklamasında, “Kocaeli’nin GÖLCÜK ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu velileri olarak 2. dönem Barbaros Hayrettin Lisesini ilkokulumuza taşınması yönünde bir karar alındığı söyleniyor. Bir ilkokula lisenin taşınması ne kadar uygun? Biraz ilerimizde Anadolu lisesi ve Kavaklı Ortaokulu bulunuyor yeni tadilatları yapıldı ve yeni okullar…Oraya veya daha uygun bulunan başka bir okula taşınmasını istiyoruz. İlkokul ve lise aynı okul içinde olmasının uygun olmadığını düşünüyoruz. Çocuklarımızın etkinlik ve teneffüs vakitleri kısıtlanmış olup mevcut pandemi koşulları nedeni ile yeterli hijyenik ortamın oluşmayacağı sınıfların ilkokul çağındaki çocuklara uygun olarak hazırlanıp şahsi dolap ve kişisel eşyaları olup mevcut düzenlerin bozulması ve ilkokul çağında çocuklar için zorlu olacağını düşünüyoruz” dediler.

“Sessizce seyretmek ve bir mağduriyet daha yaşamalarını istemiyoruz”

Veliler açıklamanın devamında, Zaten pandeminin tüm zorluklarını çeken, 2 yıl eve hapsettiği çocuklarımızın bir de eğitimleri, sosyalleşeceği saatleri, zor şartlarda oturttuğumuz düzenleri ellerinden alınıyor. Sessizce seyretmek ve bir mağduriyet daha yaşamalarını istemiyoruz. Lisenin okulumuz öğrencileri ile bir arada okuması ne kadar etik? Lisenin okulumuza gelip-gitmesi bizim mezuniyetimize kadar sürecek. Eğitim ve sosyal hayatları çöpe atılıyor çocuklarımızın. Sabahın kör karanlığı ve soğuğuyla uykudan ayılamamış, 35 dakika ders 7 dakika teneffüsle ne kadar verimli alt yapıları olacak çocuklarımızın. Lütfen gereken hassasiyeti gösterin. Çoğu çocuğun davranış sorunları, okula adaptasyonda zorlanmalarıyla uğraştık, pandeminin zarar verdiği çocuklarımızın saracağız dediğiniz yaralarını böyle mi kapatacaklar? Lütfen gereken hassasiyeti gösterin. Gereğinin  yapılmasını  yetkililerden arz ederiz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.