DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Erik ağaçları iki günlük güneşe aldandı ÇİÇEK AÇMAYA BAŞLADI

Erik ağaçları iki günlük güneşe aldandı

ÇİÇEK AÇMAYA BAŞLADI

İlçemizde son günlerde mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle Değirmendere’de  bulunan birçok meyve ağaçların erken çiçek açmasına neden oldu.  Vatandaşlar daha kış aylarında olmamız ve beklenen kar yağışı nedeniyle erken açan çiçeklerin yanmasından ve bu sene meyvelerin az olmasından endişe duyduklarını ifade ettiler.

Mevsiminden çok erken açtılar

Değirmendere’de bahar gelmeden açan çiçekler vatandaşları tedirgin ediyor. Son günlerde mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ilçemizde bulunan birçok erik ağacı  çiçek açmaya başladı. Normal zamanından çok önce açmaları ve beklenen kar yağışından dolayı vatandaşlar çiçeklerin yanmasından ve bu nedenle eriğin bu sene az olmasından endişe ettiklerini dile getirdiler.

“Bu sene eriğin az olmasından korkuyoruz”

Erik ağaçlarında çiçeklerin açması konusunda düşüncelerini belirten bazı Vatandaşlar, “Aslında bu sene havalar mevsim normallerinde seyretti ve sadece son iki üç gündür hava biraz sıcak. Buna rağmen erik ağacı bu senede erken çiçek açtı.  Erik ağacı zaten iki gün güneş görmesi ile hemen çiçek açan bir meyve. Bizim en büyük korkumuz beklenen kar yağışı sonrası çiçeklerin yanması. Eğer çiçekler yanarsa bu sene maalesef erik yiyemeyiz. Dileriz yağacak olan kar ile beraber ayaz olmaz ve çiçekler yanmaz da bu sene bol bol erik yeriz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.