DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Ülkü Ocakları’ndan GENÇLERE BÜYÜK İLGİ

Gölcük Ülkü Ocakları’ndan

GENÇLERE BÜYÜK İLGİ

Gölcük Ülkü Ocakları’nın düzenlemiş olduğu  “Sporun önemi ve 21. Yüzyıl’da Spor Anlayışı” konferansıyla Gölcük’te özellikle gençleri spora yönlendirmek adına güzel bir etkinlik yapıldı.

Gölcük Ülkü Ocaklarının düzenlemiş olduğu “Sporun önemi ve 21. Yüzyıl’da Spor Anlayışı” konferansına, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdülkadir Özdemir, Ülkü Ocakları İl Yöneticileri, İlçe Ocak Başkanları ve İlçe Başkanlarının katılımıyla program Gölcük Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleşti.

Özdemir, ‘Bu aşkın özü Türklük mayası ise İslamiyet’tir’

 Programda ilk olarak söz alan Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Abdülkadir Özdemir; ‘Ülkücü kelimesinin şahsımız için başkalarınca kullanılması ve adımızın önünde ülkücülük gibi şerefli bir dava unvanının bulunması dünya üzerinde biz fani kullara verilen en büyük şeref olacaktır. Bunu da asla unutmayacaksınız. Hilal içinde bozkurdun bizlere verdiği aşk bundan bin küsur yıl önce Hoca Ahmet Yesevi dergâhında filizlenen, Orhun abidelerinden bilge kağandan feyz alan bir aşktır. Bu aşkın özü Türklük mayası ise İslamiyet’tir. Ülkücü tüm dünya nimetlerine göz kırpmayan şerefli dinimizin güzel peygamberi efendimizin yolundan giden insandır. Ülkücü toplum içinde parmakla gösterilen, geçmişe gurur gelece ise umut veren insandır. Bu nedenle yükümüz ağır, vazifemiz zorlu ama bizler inanıyoruz ki davamız mukaddestir. Ülkücü annesi ve babasına saygılı, büyüklerine karşı hürmetkârdır. Öğrenci ise derslerinde en başarılı öğrenci, ülkesi için kararlılıkla mücadele eden bir gençtir. İş adamı, sanayici, memur ya da işçi fark etmez Ülkücü işini hakkıyla yapan, yine işinin en iyisidir.’

 Uyuşturucunun tehlikelerine dikkat çekildi

Özdemir, açıklamalarının devamında, ‘Ülkücünün karanlık sokaklarda yeri yoktur, günlük hevesler, geçici özentiler ülkücülerin kitabında yazmaz. Çünkü ülkücüler hak yemez, mazluma zalimlik etmez. Ülkücülerin yolu bilimin, aklın ve günümüzde maalesef kaybolmaya yüz tutmuş milli ve manevi değerlerin yoludur. Gençliğimizi esaret altına almaya çalışan uyuşturucu satıcıları, ahlak yoksunları, düşkünler, garibana zalimlik edenler Ülkücülerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada şartsız koşulsuz düşmanlarıdır. Türk gençliğini bu bataklıklara düşürmemek için ilçelerimiz ve il ocağımızda seminerlerimiz sürmektedir. Bugün Gölcük’te tek yüreğiz, “Sporun önemi ve 21. Yüzyıl’da Spor Anlayışı” konferansında 21. Yüzyılda spor diyoruz Gölcük’ten. Bu münasebetle Gölcük’lü gençlerin sportif başarılarına şahit olacağımızı şimdiden duyar gibiyim” dedi.

 Koç, ‘Genç kardeşlerime sesleniyorum, her zaman yanınızdayım’

Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Koç; “Gölcük Ülkü Ocaklarımızın düzenlemiş olduğu “Sporun önemi ve 21. Yüzyıl’da Spor Anlayışı” konferansına, katılım gösteren Ülkü Ocakları İl Başkanım Abdülkadir Özdemir, MHP İl Yöneticilerim ve İlçe Başkanlarıma ve kıymetli misafirlerimiz hoş geldiniz demek istiyorum.  Gençlik teşkilatı olmamız münasebetiyle bugünkü sorumluluğumuz oldukça fazla ve önemlidir. Genç kardeşlerime sesleniyorum, her zaman yanınızdayım. Gençliğimiz maalesef büyük bir boşluk içindedir, bunun üstesinden gelmek için Gölcük’te özellikle sportif faaliyetler hususunda önemle duracağız. Düzenlemeyi düşündüğümüz turnuvalar ve  faaliyetler ile gençlerimizi fiziki olarak dinç tutmaya çalışırken, yine düzenlemeyi düşündüğümüz eğitim seminerleri ve konferanslarla gençliğimizin tarih şuuru, teşkilat kuralları ve adabı, edebiyat, sanat ve milletimizin folklorik öğeleri ile kültür kodlarımızın mihenk taşı unsurlarının benimsenerek milli hafızamızı ve benliğimizi diri tutmaya çalışacağız. Bu projelerin hayata geçmesi konusunda en büyük gücümüz memleketimize ve kutlu davamıza olan sevdamız ve inancımızdır. Hepimiz de biliyoruz ki Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş beyin ifadesiyle ‘Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder’ bizler Ülkü Ocakları olarak gençliğimizin dalından, kökünden kopmasını istemiyoruz ve kopmaması için de elimizden gelenden fazlasını yapmak zorundayız ve yapacağız. Hiçbir kardeşimizi, hemşehrimizi ve ülküdaşımızı gönül halkamızın dışında tutmadan, gönüllere girmek ve gönülleri kazanmak arzusundayız.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.