DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hükümet Konağı’nın yıkımına başladı GÖLCÜK’TE DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMI

Hükümet Konağı’nın yıkımına başladı

GÖLCÜK’TE DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMI

Gölcük’te yaklaşık 30 yıl önce yapılan, depreme dayanıksız olduğu için tahliyesi gerçekleştirilen ve yıkım kararı alınan Hükümet Konağı’nda yıkım çalışması bugün itibariyle başladı. Gölcük’te kentsel Dönüşümün ilk adımı olan Hükümet Konağı binasını yıkımı yaklaşık 1 ay sürecek ve Jandarma Komutanlığı Binası’nın alanını da kapsayan yeni Hükümet Konağı Gölcük’e kazandırılacak.

Alanın teslimi bir ay sürecek

Depreme dayanıksız olduğu belirlenen ve geçtiğimiz aylarda tahliyesi gerçekleştirilen Gölcük Hükümet Konağı’nın yıkımına bugün itibariyle başlandı. Esser Yıkım tarafından yıkımı gerçekleştirilecek olan Hükümet Konağı Binası’nda yaklaşık bir ay öncesinde yıkım öncesi çalışma başlatılmıştı. Dün itibariyle de yıkımına başlanan Hükümet Konağı binasında yıkımın yaklaşık 1 ay  süreceği ve alanın düz arazi olarak teslim edileceği açıklandı.

“Binanın yıkım kararı alınması çok doğru olmuş”

Hükümet Konağı’nın yıkımı hakkında Esser Yıkım Firması yetkililerinden alınan bilgide, “ Yaklaşık bir ay öncesinde bina içinde çalışmalara başlamıştık. Yıkım ekibimizin hazır olmasıyla da bugün itibariyle binanın yıkımına başladık. Binada daha öncesinde bir güçlendirme çalışması yapıldığı için perde duvar kısımları yıkım ekibimizi biraz zorlasa da yıkım işleminde şu anda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Binanın yıkım kararı alınması çok doğru olmuş. Çünkü gerçekleştirdiğimiz yıkım sırasında binanın gerçekten depreme dayanıksız olduğun tespit ettik. Yıkım işlemi yaklaşık 1 ay sürecek ve alanı temel de dahil temizlenmiş ve düz bir arazi olarak teslim edeceğiz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.