DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hürriyet’ten park ve bahçeler atölyelerine ziyaret “ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ÜRETİM YAPIYORUZ”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet kentimiz için öz kaynaklarıyla fabrika gibi üretim yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerini ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet son dönemde İzmit’i özel günlerde kent mobilyalarıyla donatarak adeta cıvıl cıvıl yapan ve halkın takdirini kazanan işlere imza atan Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerine ziyarette bulundu. Hürriyet ve beraberindeki heyet, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından üretilip sergilenen sandalyeleri, piknik masalarını, bankları, kamelyaları, sedirleri, kedi evlerini, kuş evlerini ve saksıları inceledi.

Yoğun Katılım

Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Uçar’ın hazır bulunduğu ziyaret programına Başkan Hürriyet’in yanı sıra Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünal Özmural, Emirşah Torun, İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu, Hakan Yalçın, İzmit Belediyesi STK VE Esnaf Masası Koordinatörleri Birol Sağlam, Eray Bodur, Nurullah Özer, Cem Serhat Dayanç, Muhtarlık Hizmet Masası Koordinatörü İsmet Kanık katıldı.

“Öz Kaynaklarımızla Üretiyoruz”

Ziyaret programında konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün atölyelerini göreve geldiğimizden bu yana güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda hem deneyimli ustaları istihdam ederek hem de geri dönüşümü yoğun bir şekilde kullanarak buradaki öz kaynaklarımızla üretim yapıyoruz.

“Dışarıdan Alımları Azaltıyoruz”

Üreten Belediye vizyonuyla atölyeleri hem büyütmeye hem de geliştirmeye çalışıyoruz. Dışarıdan alımları azaltıyoruz. Bu, tasarruf ve milletimizin parasını doğru kullanmak amacıyla yaptığımız bir şey. Kentin birçok noktasında insanların kullanımına sunduğumuz kent mobilyaları gibi birçok şey atölyelerimizde üretiliyor. Bu üretimde emek var, Bu üretimde insanlarımız için yoğun bir çaba var. Özveriyle çalışan emekçilere teşekkür ediyoruz.”

“Başkanımızın Güveni Bize Heyecan Veriyor”

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Uçar konuşmasında, “Emekçi arkadaşlarımız çok düzenliler. O bakımdan şanslıyız. Başkanımızın bize olan güveni bizlere büyük bir heyecan veriyor. Genellikle ağaçlandırma alanlarımızda, park alanlarımızda şu ana kadar ne yaptıysak tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Kesinlikle dışarıdan herhangi bir alım yapmadık. Örneğin yılbaşında Sabri Yalım Parkı’nda yaptığımız çalışmaların yüzde 70’i geri dönüşüm malzemelerinden üretildi.

“Halkımıza Hizmet Etmeye Çalışıyoruz”

YADEV’de 23 Nisan Engelliler Parkı’nda yaptığımız tüm kent mobilyalarının tamamı da kendi öz kaynaklarımızla emekçilerin becerileriyle oluşturuldu. Şu anda Kabaoğlu’ndaki kent mobilyalarının tamamını burada yaptık. Tüm çabamızla atölyelerimizde ürettiğimiz ürünlerle halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

Üretimle İlgili Bilgi Verdi

1 buçuk ay içeresinde atölyelerimizde 55 adet bank, 37 adet piknik masası, 24 adet de kamelya ürettik. Arkadaşlarımızın üretimin yanı sıra bakım – onarım işlerine de çıkıyor. Bu çalışmalara Şirintepe Mahallesi’ndeki Ekopark’la başladık. Orada yaklaşık 13 tane oturma grubunu tamamıyla yeniledik.

Gülümse Kafe İçin Oturma Grubu

Fevziye Parkı bizim için önemliydi. Fevziye Parkı’nda bulunan köprüleri kendi çizimlerimizle, tasarımlarımızla monte ettik. 2 adet amfi yaptık. Amfilerdeki ahşap tasarımların tamamı bu atölyelerdeki arkadaşlarımız yaptı. Kedi ve köpek kulübeleri yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda yoğun bir talep var. Kısa süre içerisinde Gülümse Kafe’nin içi için güzel bir oturma grubu oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.