DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert açıkladı BARBAROS CUMHURİYET’E GİDİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert açıkladı

BARBAROS CUMHURİYET’E GİDİYOR

İlçe Milli Eğitimi Müdürü Caferi Tayyar Mert yaptığı basın açıklamasıyla Kocaeli’de yıkılacak 4 liseden biri olan Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nin yıkım ve inşaat sürecinde eğitime devam edeceği okul hakkında bilgi verdi. Müdür Mert yaptığı açıklamada Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi Öğrencilerinin 2. Dönem itibariyle Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitime devam edeceğini açıkladı. 

 “İkinci dönem Cumhuriyet’te eğitime başlayacaklar”

İlçe Milli Eğitimi Müdürü Caferi Tayyar Mert yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Gölcük’te iki okulumuzda güçlendirmeleri yapıldı. Meslek Lisesi ve  İhsaniye Meslek Lisesi. İki okulumuz bu konuda bitti ve teslim edildi, Eğitim Öğretime kazandırıldık. Bu sene Barbaros Anadolu Lisemiz ve İhsaniye Anadolu Lisesi’nde güçlendirme yapılması kararı alınmıştı. Bununla ilgili ödenekler de şu anda geldiği için ivedi olarak yapılan çalışmalar ve tahkikat raporları sonucunda Kocaeli genelinde 4 okulun yıkılarak yenilenmesi, 17 tane okulunda güçlendirmelerinin yapılması kararı alındı. İlçemizde de bu yıkılarak yenilenmesi gereken bir okulumuz var; Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi. Gölcük’ün en eski Okulu. Dolayısıyla Barbaros yıkılarak yenilenecek İhsaniye Anadolu lisemizde güçlendirmesi yapılacak bununla alakalı Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi yıkılarak yenilenecek. İhsaniye Anadolu Lisemizde de güçlendirme çalışması yapılacak. Bu nenle Barbaros hayrettin Lisesi öğrencileri eğitimlerine başkan bir okulda davam edecekler. Dolayısıyla Bu 2. Dönem onlar başka bir okulda başlayacaklar” dedi.

“5 okul üzerinde inceleme yaptık”

Sözlerine devam eden Müdür Mert, “Diğer okulumuzda da  dönem sonuna kadar plan yapılacak ve yine başka bir okulda eğitime devam ederken güçlendirmeleri yapılacak.  Bununla ilgili geçen hafta bilgimiz olur olmaz arkadaşlarımıza muhakkik belirledik.  Kaymakamlık oluruyla ve bununla alakalı şu anda arkadaşlarımız 5 tane Okulu incelediler. Bu 5 okul üzerinde inceleme yaptık. İhsaniye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yeni yapıldı  ve öğrenci sayısı da az.  Dolayısıyla Meslek Lisesi’ne 2. Dönem yönlendirebilir miyiz diye baktık ama 10 saat dersleri olması, haftada iki gün 10 saat diğer günler 9’ar saatler dersleri var. Böyle baktığımız zaman yani mümkün değil diye düşündük, bunu sağlayamadık. Sonraki süreçte  Adem Başoğlu okulumuza Kavaklı’da olduğu için ve okulumuza çok yakın olduğu için bununla da alakalı arkadaşlarımız incelediler.  Bu okulumuzda da 18 derslik var ve Barbaros hayrettin Lisesi 21 derslik öğrencisi var. Öğrencileri sıkıştıramıyoruz yani mümkün değil. Öğrencileri bir şekilde yerleştirsekte bu sefer  DYK kursu açıkta  kalıyor. Hani bunları da iptal etmemiz gerekiyor. Okul müdürü, Müdür Yardımcısı, memuru arkadaşlara verecek yer bile yok.  Yani onun için diğer okullar uygun olmadı. Şu anda Cumhuriyet İlkokulu’nda yani yer olarak, derslik olarak en uygun olan orası olduğu kanaatine varılarak bu kanaat elimizde raporlaştırılırdı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi” dedi.

“En uygun okulun Cumhuriyet İlkokulu olduğuna karar verdik”

 Açıklamalarına devam eden Müdür Mert, “Bununla alakalı ikinci dönem Barbaros Hayrettin Lisemiz müfettişlerimizde bugün yarın gelecekler bununla alakalı son nokta karar Valilik onayıyla bize dönüş yapılacak. Ama büyük oranda Barbaros Anadolu Lisemiz Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitimine devam edecek. Niye Cumhuriyet İlkokulu dersek öncelikle alan olarak 24 derslik yetiyor. İkinci olarak 6 saat dersleri var.  Dolayısıyla Ondan sonra çok geçe kalmadan diğer öğrencilerimizde eğitimini tamamlamış oluyor. Mesela diğer okullarla alakalı Kamuran Ablak Ortaokulu buraya yakın, bir ortaokulu ile yapabilir miyiz diye düşündük. Ama Orayı da İhsaniye Anadolu Lisesi’ni göndereceğimiz için orası da olmadı. Bu bölgede de  zaten müsait olan fazla okulumuz başka yok. E şimdi buradan ta  Şirinköy’e ya da başka yere de öğrencileri taşıma çok sağlıklı değil.  Dolayısıyla şu anda yapılan çalışmalar sonucunda ikinci dönem başlayarak  eğitimi Cumhuriyet İlkokulu’nda sabahçı öğlenci şekilde devam ettirme kararı  aldık.  Bununla ilgili muhtarımızla görüştük. Hem Okul Aile Birliği ile hem de  Okul Müdürümüzle görüştük ve  şu an bilgilendirdik. İnşallah bu şekilde ikinci dönem burada eğitimize devam edeceğiz.

“Hem Okul Aile Birliğiyle hem de sınıf anneleriyle toplantı yaptık”

Müdür Mert son olarak, “Bu dönemde Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerimizi sabahçı, Barbaros Hayrettin Lisesi Öğrencilerimiz öğlenci olarak eğitimlerine devam edecekler. Bu dönemde velilerimizi tedirgin eden bazı konular vardı onları da hem Okul Aile Birliğiyle hem de sınıf anneleriyle toplantı yaptık. Bizim Milli eğitim olarak görevimiz rahatsızlık içeren bir konu meydanda bırakmamak, varsa da onun çözümünü sağlamak. Bu noktada giriş çıkış saatleri tamamıyla birbiriyle ayrı olacak. Arada bir 20 dakika genel temizlik ve hijyen anlamında ve havalandırma anlamında zaman bırakılacak. Akşam yine aynı şekilde aralarda yapıldığı gibi günü sonunda da yine temizlik ve hijyen kuralları aksatılmadan  bu işler devam edecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.