DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOTO’dan Endonezya’ya ‘iş görüşmesi’ daveti

KOTO’dan Endonezya’ya ‘iş görüşmesi’ daveti

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İmam Asari’yi ağırlayan Başkan Bulut, iki ülke arasındaki işbirlikleri artırmak istediklerine vurgu yaparak, ikili iş görüşmeleri davetinde bulundu

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İmam Asari’yi konuk etti. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Erenkaya ve Meclis Üyesi Halil İbrahim Yalnız’ın da yer aldığı ziyarette Başkonsolos Asari’yeEndonezya İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Birim Konsolosu JepriEdi ile Endonezya İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Birim Personeli Yogananda H. Mustofa eşlik etti.

BAŞKAN BULUT’TAN ‘KOCAELİ İŞ PROGRAMI’ DAVETİ

Ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasında Endonezya heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bulut, ilimiz ekonomisi hakkında kapsamlı bilgiler verdi. “Üyelerimizi dış pazarlara açmak için bu tür görüşmeleri önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Görüşme düzeyinde kalmayıp somut adımlar atmak adına da hazırlıklı davranıyoruz. 2021 yılında yaklaşık 148 milyon dolar olarak gerçekleşen işbirliğinin daha da artırılması adına daha KOTO olarak daha fazla görev üstlenmeye hazırız” diyen Başkan Bulut, Endonezya iş heyetini ilimize davet etti.

G20 ZİRVESİ ÖNCESİ KOCAELİ İŞ PROGRAMI

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Asari, pandemi döneminde Endonezya ekonomisinin geçtiği süreç ve Türkiye ile ilişkiler hakkında bilgi aktararak konuşmasına başladı. G-20 2022 yılı dönem başkanlığı yapan Endonezya’nın Kasım ayında ev sahipliği yapacağı Zirve ile ilgili bilgiler veren Asari, bu önemli organizasyon öncesi Kocaeli iş programı davetine olumlu yanıt verdi. Gerçekleşecek Kocaeli programında; iş görüşmeleri, fuar ve iş formu seçenekleri üzerinde durulurken, çevrimiçi ve yüz yüze ziyaretler yapılması gündem alındı.

G20’YE KOCAELİ’DEN FİRMALAR KATILACAK

Başkonsolos Asari konuşmasında, “Endonezya’nın Batı Java eyaletinde otoyol, havaalanı vb. projeler hayata geçirilecektir. Bu kapsamda Endonezya Hükümeti tarafından teşvikler oluşturulmuştur. Kocaeli ve Türkiye’den firmaların katılımını önemsiyoruz. Bunun yanı sıra; kimya, kauçuk, sağlık ekipmanları, enerji ve otomotiv yedek parça sektörlerinde işbirliğine açığız” ifadelerine yer verdi. Görüşme, G-20 Zirvesi’ne Kocaeli’den ilgili firmaların katılımı için çalışmalar yapılması kararı ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.