DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ÖĞRENCİLER USTALARLA BULUŞUYOR

ÖĞRENCİLER USTALARLA BULUŞUYOR

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatları gelecek kuşaklar aktarma hedefiyle; “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliği düzenliyor.

Gölcük Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle; unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatları genç kuşaklara aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinlikleri düzenlenecek. 28 Şubat-1-2 Mart tarihlerinde 09.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı unvanı bulunan sanatçılar, Gölcüklü öğrencilere; Tokat baskı, parmak dokuma ile yörek bağı ve keçe sanatı eğitimleri verecek.

TOKAT BASKI SANATI ÖĞRENCİLERİN ELLERİNDE RENKLENECEK

Eğitimler kapsamında ilk olarak 28 Şubat günü Tokat yazma baskı ve kalıp oyma ustası, Kültür Turizm Bakanlığı Devlet Sanatkârı Yasemin Erten tarafından öğrencilere Tokat baskı sanatı hakkında eğitimler verilecek. Eğitimlerde öğrenciler, geleneksel yöntemler kullanarak Tokat baskı çalışmaları yapacak.

DOKUMA TEZGAHLARI GELECEK KUŞAKLARA DEVREDİLECEK

Etkinliklerin ikinci gününde ise Sivas’tan Gölcük’e gelecek olan Dokuma Ustası Onur Başpınar, ilçede öğrenim gören öğrencilere; parmak dokuma ile yörek bağı tekniğini öğretecek. 1 Mart günü düzenlenecek eğitimin devamında dokuma tezgâhlarının başına geçecek öğrenciler, rengarenk ipliklerle kendi dokuma ürünlerini ortaya çıkaracak.

KEÇE SANATI ÖĞRENECEK ÜRÜNLER ÜRETECEKLER

Eğitimlerin son günü olan 2 Mart’ta ise keçeci Mehmet Yılmaz tarafından öğrencilere; keçe sanatı öğretilecek. Öğrenciler; aldıkları eğitimlerin ardından keçe sanatı ile çeşitli ürünler üretecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.