DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, “ETİKET DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILMALI”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, marketlerde raf ve kasa fiyatlarındaki olası farklılıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Kocatürk, “Marketlerde raf ve kasa arasında oluşan fiyat farkı nedeniyle marketlerde daha sık etiket denetimi yapılmalı” dedi.

“Halkın yaşam standardı düşmüştür’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, marketlerde raf ve kasa arasındaki fiyat farkları nedeniyle birçok vatandaşı sıkıntıya soktuğunu ifade ederek, marketlerde daha sık etiket ve kasa kontrolü yapılması gerektiğini ifade etti. Başkan Kocatürk yaptığı açıklamasında “2022 yılına girerken akaryakıt fiyatlarına çeşitli zamlar yapılmıştı. Bunun ardından elektrik ve doğalgaza da zamlar yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılı için belirlenen elektrik tarifelerinin Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdiği belirtilmişti. Yapılan söz konusu zamların ardından insanımızın yaşam kalitesinin düştüğü açıkça fark edilmeye başlandı. Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de bunun sorumlusu olarak hükümet gösterildi. Ülkemizi yöneten kişilerin sokaktan kopuk yaşadığı bu zaman diliminde, sokakta psikolojik sorunlar da ortaya çıkmaya başladı” dedi.

“Birçok kişi, kasadaki yüksek fiyattan ürünü satın almak durumunda da kalıyor”

Sözlerine devam eden Başkan Kocatürk, “ Son zaman dilimi içerisinde yapılan bu zamların yanında, zincir marketlerde de bir sorun yaşandı ve bu sorun, tüketicileri gerçekten bezdirmiş bir duruma getirdi. İçinde bulunduğumuz dönemde herhangi bir ürünü almadan önce raftaki fiyatına bakıyoruz. Fakat raftaki fiyatını inceleyerek aldığımız ürünlerin kasadaki fiyatlarının farklı olduğunu ve daha yüksek bir fiyata satıldığını görüyoruz. Birçok kişi, kasadaki yüksek fiyattan ürünü satın almak durumunda da kalıyor. Tüketiciler, bu düzensizlik fark edilirse sorun çıkmadan raf etiketindeki fiyat üzerinden ödeme yapabiliyor ya da söz konusu ürünü almıyor. Fakat biz de bilmekteyiz ki birçok kişi, yapılan alışverişlerde bu farklılığa dikkat etmiyoruz. Raf etiketindeki fiyatın kasada aynı olduğunu düşünüyoruz. Tüm tüketicilerimizi bu konuda uyarmak istiyoruz. Alışveriş yapmadan önce raf etiketi ve kasa fiyatına bakarak gerekli karşılaştırmayı mutlak surette yapalım. Buradan yetkilileri de uyarmak istiyoruz: marketlerdeki etiket ve kasa fiyatlarını mutlaka denetlemeli ve özellikle” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.