DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Vekil Katırcıoğlu’dan ilimize önemli müjde

Vekil Katırcıoğlu’dan ilimize önemli müjde 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit’in tarihi ve kültürel değerlerinden ‘Fransız Sörler Okulu’nun, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne devri ve restorasyon çalışmalarının başladığını açıkladı.

GÖLCÜK’TE YAZLIK ILICA, İLİMİZDE 70’DEN FAZLA TARİHİ ESER GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILDI

AK Parti döneminde ilimizde 70’den fazla tarihi eser restore edilerek ya da aslına uygun şekilde yeniden inşa edilerek gün yüzüne çıkarıldı. Başiskele Tarihi Bahçecik Siperleri’nden Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ne, Körfez Hereke Dokuma Fabrikası’ndan Sırrıpaşa Konağı’na, Yenicuma Camii’nden Derince Tarihi Tren Garı’na, Körfez Hereke Wilhelm Kaiser Köşkü’nden Gölcük Yazlık Ilıcası’na, İzmit Kapanca Sokak ve Süleyman Paşa Hamamı’ndan Kandıra Sultan Orhan Camii’ne onlarca tarihi eser yeniden ayağa kalktı, ihtişamlı günlerine döndü. Ya da restorasyonla ömürleri uzadı.

KÜTÜPHANE VE GENÇLİK MERKEZİ DE GELECEK

İzmit’te şimdi yeni bir çalışma daha başlıyor. AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’le birlikte önceki gün ön inceleme yaptığı tarihi Defterdarlık ek binasının, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devredilerek, restore edileceğini duyurdu. Katırcıoğlu yaptığı açıklamada, “Tarihimize sahip çıkıyoruz. Defterdarlık ek binası olarak kullanılan ‘Fransız Sörler Okulu’nun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne devri ve restorasyon çalışmaları başlıyor. Kısa sürede restore edilerek İl Müdürlüğü, gençler için kütüphane, eğitim ve aktivite salonlarıyla hizmet verecek. Kocaeli’ye hayırlı olsun” dedi.

İZMİT’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERİ

İzmit’te 1900’lü yılların başlarında inşa edilen Saint Barbe College Français (Aziz Barbara Fransız Koleji) bir misyoner okulu olarak faaliyete geçti. O dönem ‘Sörler Okulu’ olarak bilinen okulun öğrencileri Kocaeli’nde ilk futbol takımını kurdu. 1923 yılına ise okul ve içindeki Protestan Kilisesi kapatıldı, bina Cumhuriyet’in ilk yıllarında Donanma Karargâhı olarak kullanıldı. İlerleyen dönemde ise İzmit Vergi Dairesi’ne tahsis edilerek bu kurumun hizmetinde kullanıldı. Son 5 yıldır restorasyon için boş tutuluyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.