DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gölcük’te kutlandı DÜNYA KADINLARLA GÜZEL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gölcük’te kutlandı

DÜNYA KADINLARLA GÜZEL

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ilçemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Covid-19 testinin pozitif çıkmasından ötürü törene katılamadı. 

Törene; Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Narin Arpa,  Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, Muhtarlar, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Türkmen ve Yönetimi, GFSD Başkanı İsmail İkiz, STK, Dernek ve Oda Başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı. 

Kadınlara karanfil dağıttılar

1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Narin Arpa ve Kadın Üyeler Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Daha sonra başta Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert törene katılım sağlayan kadınlara karanfil dağıttı.

Arpa, ‘Dünyada ise sağlık ve sosyal hizmet sektörlerinde çalışanların yüzde70’ini kadınlar oluşturuyor’

Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Narin Arpa, şunları söyledi: “Bugün Covid-19 testi pozitif çıkan Kadın Meclis Başkanımız Nurten Turnalı’ya geçmiş olsun dileklerimi sunarak, onun adına söz aldığımı söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.  Bildiğiniz üzere 2019 yılında başlayan ve Dünya geneline yayılan, insanların hayatlarında büyük değişimlere neden olan Covid-19 pandemisinin etkileri sürmektedir. Pandemi süreci insanların yaşamlarında birçok değişikliği beraberinde getirmiştir. Bu süreçte toplum ve ülke sağlığı için sağlık hizmetlerinde de değişimler yaşanmaktadır. Pandemi sürecinde sağlık sektöründe kadınların çoğunluğu oluşturması, eğitim ve hizmet alma durumlarında aksamalar ve bakım verici rollerinde artış yaşamaları kadınları birçok yönden olumsuz etkilemektedir. Tüm bu olumsuzlukların düzeltilmesi için kadınlarımız neredeyse sağlık sektörü içerisinde erkeklerden daha fazla rol almaktadır. Türkiye’de doktorların yüzde 50’sini, hemşirelerin yüzde 70’ini, ebelerin tamamını, dünyada ise sağlık ve sosyal hizmet sektörlerinde çalışanların yüzde70’ini kadınlar oluşturuyor. Çeşitli araştırmaların bulgularına göre, kadınların ev ve bakım işlerini erkeklere oranla 3 kat daha fazla üstlenmiş durumda olduğu açıktır.’

‘Toplumsal olaylarda yara alan ve zarar gören unutulmamalıdır ki kadınlardır’

Konuşmasını sürdüren Başkan Vekili Arpa, ‘Kadın tolumun içindeyse o toplumun daha huzurlu, daha ileri ve üretken olduğu açıktır. Kadınlarımızın çalışma hayatında, üretimde daha fazla yer alması sosyal hayatın kadın zarafetiyle şekillenmesi anlamına gelmektedir. Kadının elinin değdiği her yerde her zaman itina vardır. Bu itinanın ev ortamından iş ortamına kadar her zaman her yerde korunmasına da erkeklerin ayrı bir özen göstermesi icap eder. Bir kadını eğitirseniz bir nesli kurtarmış olursunuz. Görüyorsunuz ki Dünyamız çok önemli gelişmelerin eşiğinden geçmektedir. 2020 yılında başlayıp etkisi azalsa da hala devam etmekte olan Covid-19 pandemisi ve yaklaşık 13. Gününe girdiğimiz Ukrayna Rusya Savaşı. Her zaman her koşulda adı ne olursa olsun toplumlarda zarar görenler hep kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve hastalar oluyor. Ülkeler kendi menfaatleri için bir takım kararlar alarak yine savunmasız yine sivil insanların zarar gördüğü manzaralarla karşı karşıya kalıyor. Savaşın her türlüsüne terörün her şekline kadına yönelik şiddetin ve tacizin her birine bir kez daha karşı olduğumuzu buradan belirtmek isterim.  Ancak Savaş Avrupa’da olunca başkan, Ortadoğu’da olunca başka, Asya’da olunca başka türlü tavır ve davranışlar içine girenleri de kınıyoruz. Toplumsal olaylarda yara alan ve zarar gören unutulmamalıdır ki kadınlardır. Bu olumsuzlukların el birliği ile en kısa sürede sona ermesini diliyorum. Herkesin mutlu, barış içinde yaşadığı bir dünya dileyerek sözlerime son verirken, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediğimiz törenimize katılımınızdan ötürü teşekkür eder, başta Şehit ve Gazilerimizin anne ve eşleri olmak üzere tüm Kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutlar, saygılar sunarım’ dedi.

Şentürk, ‘Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum’

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, yaptığı konuşmada ise, ‘Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum. Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını için dua ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım.’ dedi.

Başkan Sezer, “Kadınlarımıza Pozitif Ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz”

Akabinde konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  ‘Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi hayatın her alanında büyük başarılara imza atan, aile ve toplumun temel yapı taşı olan kadınlarımız, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan en değerli varlıklarımızdır. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında da önemli rol oynamaktadırlar. Bugün Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde şunu net görüyoruz. Savaşın soğuk yüzünü, acısını ve zorluğunu hep masum insanlar çekmektedir. Bu yüzden savaşın bir an önce bitmesini diliyorum. Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaktadırlar. “Cennet annelerin ayakları altındadır” anlayışının mensupları olarak; bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Gölcük Belediyesi olarak; kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ diye konuştu.

 GFSD’nin ‘Çalışan Kadınlar’ konulu fotoğraf sergisi çok beğenildi

Programın ardından Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve GFSD’nin işbirliğinde Anıtpark’ta ‘Kadın Emeği Fotoğraf Sergisi’ konulu Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı.  Anıtpark’ta sergilenen fotoğraflar İlçe Protokolü ve vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.