DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun‘

Gölcüklü esnaf Osman Ay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Ay, ‘Bize hayat verip anne olan eş olan kardeş olan yoldaş olan kadınlarımızın 8 MART Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun’ dedi.

‘Kadın doğası gereği zayıftır ama acıya en çok o dayanır’

Ay, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘Yalnızca bir gün değil her gün değer görmeyi hak ediyor kadınlarımız. Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum. İnsan hakları temelinde kadınların maruz kaldığı zorluklar haksızlıklar ayrımcılıklar her yıl kutlanan Dünya Kadınlar Günü sayesinde daha yüksek sesle dile getiriliyor. Ülkemizde hâlâ devam eden cinsiyet ayrımcılığı kadına şiddet Kadın ölümlerine Dünya Kadınlar Günü sayesinde her yıl daha fazla dikkat çekiliyor. Değerli Kardeşlerim; Kadın doğası gereği zayıftır ama acıya en çok o dayanır. Kadının direncini kıran tek şey hayal ettiği kişinin boş çıkmasıdır hiçbir kadının hayali boş çıkmasın.’

Türk ve Dünya kadınlarına Sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum’

Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen eğiten yetiştiren bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına Sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. Kadınlar sevgi fedakârlık hoşgörü ve duyarlılığın simgesi olup huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun oluşumunda en önemli mimarlarımız ve kahramanlarımızdandır.  Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadis-i Şeriflerinde; ‘Sizin en hayırlınız kadınlara karşı hayırlı olanınızdır’ buyurarak İslâmiyet’in kadınlara verdiği öneme dikkat çekmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınlarına çok büyük değer varmıştır bunu; Şuna kanı olmak lazım ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir sözleriyle kadının sosyal hayattaki önemi ve değerine dikkat çekmektedir. Bir toplum bir MİLLET erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki bir toplumun yarışı topraklara zincirlere bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin.  Kadınlarımız olmazsa toplumun olmayacağı bilinci ile BEREKETLİ gönlü sevgi dolu fedakâr kadınlarımızın sadece bir gün değil her gün hak ettikleri değeri görmesi temennisi ile 8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum’ dedi.

‘Başaracağız ve hep yan yana olacağız’

Osman Ay, son olarak, ‘Şimdi bir kez daha ayağa kalkacağız başaracağız ve hep yan yana olacağız.  8 MART Dünya Kadın Gününün saygınlığı ve hakları konusunda önemli bir farkındalığa vesile olmasını bu alanda yaşanan sorunların çözümüne kârlı sunmasını savaşın şiddetin yoksulluk ve yoksulluğun mağdur ettiği nice kadına umut olmasını temenni ediyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.