DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘Rusya Ukrayna’da insanlık suçu işlemektedir’

Ay, ‘Rusya Ukrayna’da insanlık suçu işlemektedir’

Gölcüklü esnaf Osman Ay, Rusya Ukrayna savaşına dikkat çekerek, ‘İnsanoğlu savaşa son vermelidir. Yoksa savaş insanoğluna son verecektir’ dedi. 

‘Kabul edilemez’

Ay, ‘ Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi ile taraflar arasında fiili çatışmaya dönüşen gelişmeleri kaygıyla takip etmekteyiz. Çatışma ve savaş süreçleri olağan hukukun askıya alındığı en büyük insan hakları ihlâllerinin yaşandığı zaman dilimleridir. Dolayısıyla barışı sağlamak için adim atmak tüm insanlığın ortak görevidir. Yaşanan gelişmelerin ülkemiz ve bölgemiz için siyasi iktisadi ve sosyal sonuçları olacağı da öngörülmektedir. Bu bağlamda gerek dünya uluslarının gerçekse ülkemizin menfaatlerinin savaşsız ve çatışmasız bir ortamın sağlanmasıyla temin edilebileceği açıktır.’

Savaş zorunlu olmadıkça hayır diyoruz’

Osman Ay, ‘Bir çocuk öldü demek kolay benim evlâdım öldü demeyi denesene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyıl önce dile getirdiği ‘Millet hayatı tehlikeye maruz kalmıyorsa savaş cinayettir’ ve ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözleri bugün bir kez daha anlam kazanmaktadır. O yüzden savaşa zorunlu olmadıkça hayır diyoruz. Rusya Ukrayna’da insanlık suçu işlemektedir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

‘Çanakkale Türk Milletinin kahramanlık destanıdır’

Ay, geçtiğimiz gün kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Ay, ‘Yaklaşık 300.000 kahraman askerimizin şehit olduğu Türk.ün gücünü aldım harflerle tarihe yazdıran Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 107.yılını kutladık. Öyle bir zafer ki bir milletin makus kaderini değiştiren Şanlı Zafer. Bir Millet ve Vatan yaratan bir gündü Çanakkale. Bir Millet ve Vatan yaratan bir gündü Çanakkale. Bu vatan kolay kazanılmadı Ey Türk genci uyan. Çanakkale Türk Milletinin kahramanlık destanıdır’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.