DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele Belediyesi Kocaeli’de Bir İlke Daha İmza Atıyor

Başiskele Belediyesi Kocaeli’de Bir İlke Daha İmza Atıyor

Başiskele Belediyesi Kocaeli’de Bir İlke Daha İmza Atıyor

Başiskele Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin daha hızlı sunabilmek adına yenilikçi, teknolojik ve kolay erişim sağlayan e-belediyecilik uygulamalarına Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP) ve E-Ruhsat uygulamasını da dahil ediyor.

Kocaeli’de bir ilke imza atmaya hazırlanan Başiskele Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ile birlikte Dijital Dönüşüm Projesi E-Ruhsat ve E-Çap İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Alper Dülger ve yönetimi, çok sayıda mimar ve müellif firma yetkilileri katıldı.

VATANDAŞLARA VE MİMARLARA BÜYÜK KOLAYLIK SUNACAK

Başiskele Belediyesi ve Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin ortaklaşa yaptığı dijital dönüşüm projesi, belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek, vatandaşların ve mimarların işlerini kolaylaştırmak için yeni bir sistemi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

DİJİTAL ORTAMDA RUHSAT VE ÇAP İŞLEMLERİ OLACAK

Yapı ruhsat sürecinin elektronik ortama taşınarak e-Ruhsat’a geçiş sürecine geçecek olan Başiskele Belediyesi, Elektronik Çap Sistemi (E-ÇAP ) adı verilen uygulama ile de ÇAP başvurusunda bulunan vatandaşlar, çap belgesinin elektronik imzalı (e-imza) orjinal nüshasına istediği zaman ve istediği yerden elektronik olarak ulaşabilme, başvuru ile ilgili süreci elektronik olarak takip edebilme ve başvuru esnasında eksik olan evrakları daha sonra da dijital ortamda yükleme gibi işlemleri belediyeye gelmeden daha hızlı yapabilecekler.

ALPER DÜLGER: KOCAELİ’DE İLK OLACAK

Programda konuşan Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Alper Dülger, E-Ruhsat ve E-Çap uygulamasının Kocaeli’de ilk kez Başiskele Belediyesi tarafından başlatılacağını vurgulayarak “Bugün Kocaeli için çok önemli bir dün. Bu projeyi tüm Kocaeli için çok değerli görüyoruz. Bu ilk adımı gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanımız Yasin Özlü’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: 1 MART İTİBARİYLE TEST ETMEYE BAŞLADIK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de toplantıda yaptığı konuşmada E-Belediyecilik ve Dijital Belediyecilik ile ilgili uygulamaları göreve başladığı günden itibaren gerçekleştirmeye başladıklarını vurgulayarak, “Başiskele Belediyesi olarak imar ile ilgili yaklaşık bir yıldır arşivlerin dijital ortama aktarılmasını sağlayarak bu projenin alt yapısını oluşturmaya başlamıştık. Daha sonra elektronik ortamda dijital olarak ruhsat çalışmalarını bu süreçte nasıl yapacağımızı gördük. Tam biz bunları hayal ederken de aslında bunları yapmanın ne kadar önemli olduğunu gösteren bir süreç ortaya çıktı. Pandemi süreci. Dedik ki keşke bu işleri daha önce hayal edip gerçekleştirmiş olsaydık da bu pandemi sürecinde tam uygulanması gereken bir modeli uygulamaya almış olsaydık. Ama şu anda biz 1 Mart itibariyle test etmeye başladık.” diye konuştu.

“VATANDAŞLARA DAHA HIZLI VE ŞEFFAF HİZMET SUNULACAK”

Başkan Özlü, “Bu projeyle amacımız vatandaşlarımızın ve mimarlarımızın daha hızlı işlemlerini gerçekleştirmek ve işlerini daha süratle yapabilmelerine imkân sağlamaktır. Ayrıca bu süreçlerin en şeffaf ve sorgulanabilir bir şekilde ilerlemesi sağlanarak vatandaşlarımıza en hızlı ve kaliteli hizmetleri sunmak birinci amacımız. İkinci amacımız ise dijitalleşen bir dünyada bizim bunun dışında kalmamız mümkün değil. İnşallah bu projeleri hayata geçirdiğimizde çok daha ilerilerde olacağız.” ifadelerini kullandı.

“ZAMANDAN VE KIRTASİYE MASRAFLARINDAN TASARRUF SAĞLANACAK”

Dijital Dönüşüm Projesi E-Ruhsat ve E-Çap Uygulamaları ile vatandaşların olduğu kadar mimarların da değerli zamanlarından tasarruf sağlanacağını söyleyen Başkan Özlü, “İmar ve ruhsat işlemlerinde harcanan milyonlarca kağıt masrafını bu projeyle önlemeyi amaçlıyoruz. Hem zamandan hem kırtasiyecilik masraflarından büyük bir tasarruf sağlayacağız. Bunun sağladığı birçok katkıyı burada sayabilir ve arttırabiliriz. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyor. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.” dedi.

TEKNİK SUNUMLAR YAPILDI

Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Soydal, İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Kardil ve Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Yücel, programa katılan mimarlara projeyle ilgili teknik sunumlar yapıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE LANSMAN YAPILACAK

Test aşamasının olumlu ilerlediği proje için farklı meslek gruplarıyla da bir araya gelinerek istişarelerde bulunulacak. Projenin lansmanın da önümüzdeki günlerde  yapılarak kamuoyuna duyurulması sağlanacak.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.