DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BAŞKAN SEZER: “ALLAH; BU MİLLETE, BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

BAŞKAN SEZER: “ALLAH; BU MİLLETE, BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda: “Bugün; İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 101.yıl dönümü.

İSTİKLAL MARŞIMIZ HER ZAMAN MİLLETİMİZE MORAL VE GÜÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR

Merhum Mehmet Akif Ersoy, büyük bir mücadele, azim ve kararlılıkla zaferle sonuçlanan Kuruluş Savaşını, muhteşem mısralarıyla ölümsüzleştirmiş, aziz milletimizin; cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini, hür yaşama inancını ve sonsuz vatan aşkını, dönemin çok zor şartlarında yeşeren milli mücadele ruhunu en veciz şekilde ifade etmiştir. Her türlü zorluk, emperyalist saldırıya karşı korkma diyerek başlayan İstiklal Marşımız, aziz milletimize her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

ALLAH; BU MİLLETE, BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde, Kuruluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, vatan ve mukaddesat uğruna canını seve seve feda eden, Aziz şehitlerimizi ve gâzilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle, Allah; bu millete, bir daha ‘İstiklal Marşı’ yazdırmasın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.