DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel; “MİLLET İTTİFAKI BAŞARACAK”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel;

“MİLLET İTTİFAKI BAŞARACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. İlçe örgütü olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Gürel, “Yarın seçim olacakmış gibi tüm ekibimizi hazırlıyoruz. Millet İttifakı olarak başaracağız” dedi.

“Hastanenin son durumunu halkımıza anlatmaları gerekmektedir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, yaptığı açıklamada ilk olarak Değirmendere Yüzbaşılarda yapılmaya başlanan ve yeniden ihaleye çıkacak olan yeni Devlet Hastanesi inşaatı konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz senelerde ilçemizde hizmet veren devlet hastanesinin yenilenmesi ve daha iyi hizmet vermesi adına Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde yeni hastane yapımına başlandı. Gelinen noktada, hastane inşaatının uzun zamandan bu yana devam etmediğini görmekteyiz. Geçtiğimiz yılın 29 Ekim’inde açılmasının beklendiği hastanenin şu an yeniden ihale aşamasında olduğunu duyuyoruz. Bu konuda kesin bir bilgi alınmadığı gibi hastanenin akıbetinin ne olacağını da merak etmekteyiz. Elbette yeni bir hastanenin ilçemiz ve bölgemiz halkına hizmet etmesini isteriz ama bu hastanenin neden bitirilemediğini de kapsamlı bir şekilde halka izah etmek gerekir. İhale sürecinin nasıl olacağını, aynı firmaya verilip verilmeyeceğini, hastanenin son durumunu halkımıza anlatmaları gerekmektedir” dedi.

“CHP Gölcük İlçe Örgütü olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

İlçe Örgütü olarak çalışmalarını hızla yürüttüklerini ifade eden Başkan Gürel “CHP Gölcük İlçe Örgütü olarak eğitimlerimize kapsamlı bir şekilde devam etmekteyiz. Yarın seçim olacakmış gibi tüm ekibimizi hazırlıyoruz. Sandık sorumlularına yönelik olarak eğitimleri yaptık. Halkımızı, esnafımızı sürekli ziyaret ediyoruz. Özellikle bu dönemde halkımızın çektiği sıkıntıları iyi biliyoruz. Her bir kişinin derdi, sıkıntısı aynı. Mevcut iktidara olan güvenin artık bittiğini sahada görmek mümkün. Bu güvensizliği, iktidara oy verenler dahi anlatıyor ve bir sonraki seçimde onlara oy vermeyeceklerini açıkça söylüyorlar. Önümüzdeki ilk seçimde CHP Gölcük İlçe Örgütü olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin bu dönemdeki durumu bizleri oldukça üzüyor. Siyasi düşünce ne olursa olsun, her birimiz aynı gemideyiz, bu ülkede yaşıyoruz ve bu ülkenin sorunlarını çözmemiz gerekiyor. İnşallah ilk seçimde iktidara geçerek ülkemizdeki sorun ve sıkıntıları tek tek çözüp özlenen, istenen mutlu ve refah seviyesi yüksek Türkiye’yi halkımıza sunmuş olacağız. Halkımızın teveccühünün de bu yönde olduğunu bilmekteyiz” dedi.

“Doktorları mutsuz olan bir ülkenin, hastaları da mutsuz olur”

Başkan Gürel son olarak 14 Mart Tıp Bayramına değinerek yaptığı açıklamada, “ Çok zor şartlarda görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarımızın sorunları ülkemizin önemli sorunlarından birisidir. Dolayısıyla adeta mutsuzluğa ve umutsuzluğa mahkum edilmiştir. Dünyada ve ülkemizde milyonlarca insanın çalışma ve sosyal hayatını alt-üst eden, bedenen ve ruhen sarsan, hepsinden önemlisi milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine sebep olan “Pandemi” ülkemizde doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ve gayretleri sayesinde daha da yıkıcı olmasının önüne geçilmiştir.

‘Doktor ve Sağlık Çalışanlarının tek isteği çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi’

Bu sayede doktor ve sağlık çalışanlarımızın ne kadar önemli ve yaşamsal bir görev yaptıkları bir kere daha ortaya çıkmıştır.  İnsan sağlığı ve yaşamı ile mücadele eden doktor ve çalışanlarımızın doğal hakları ve talepleri yerine getirilerek hak ettikleri değer verilmelidir. Sağlığın ticarileştirildiği, hastanın da müşteri haline getirildiği günümüzde birçok hak kaybıyla karşı karşıya kalan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız insanca yaşamı hak etmektedir. Önce insan sağlığı diyerek büyük bir fedakarlıkla gece gündüz görev yapan sağlık çalışanlarımız maalesef son zamanlarda şiddete bile maruz kalmaktadır.  Hatta sorunlarını dile getiren doktorlarımıza karşı Cumhurbaşkanı “ Açık konuşuyorum,  gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de yeni mezun olan doktorlarımızı istihdam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile devam ederiz” demiştir. Bende sormak isterim; Vatanı uğuruna kutsal görevini yapan subay ve astsubaylarımız da sorunlarını dile getirse, ordumuzu da yedek subay ve yedek astsubaylara mı bırakırız diyeceksiniz. Bizler gayet iyi bilmekteyiz ki; doktor ve sağlık çalışanlarımız, hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmak için gece gündüz cansipare çalışırken, tek istekleri çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.