DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TOGG OKULU OLMA YOLUNDA

İlçemizin en yeni mesleki ve teknik Lisesi olan Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kılıç okulların kazanmış oldukları başarıları ve gelecek dönemlerde yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. Müdür Kılıç öğrencilerinin Otomotiv Fabrikaları tarafından çok tercih edildiğini ifade ederek imzaladıkları 7 yıllık protokol ile Türkiye’nin yerli otomotivi olan TOGG’un Okulu olmaya hazırlandıklarını ifade etti.

2020-2021 eğitim öğretim yılında 85 öğrencisi ile ilk mezunlarını verdi

2017 yılında ilçemizde eğitim öğretim vermeye başlayan Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kılıç, 5 yıllık eğitim öğretim yılı içinde önemli başarılara imza attıklarını ifade etti. 2020-2021 eğitim öğretim yılında 85 öğrencisi ile ilk mezunlarını veren Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başarılı projeleri ile de Gölcük’ün gözde okullarından biri oldu.

“Öğrencilerimize talep çok fazla”

Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kılıç, sadece Gölcük’te değil Kocaeli genelinde tüm otomotiv fabrikalarının öğrencilerine talip olduğunu ifade ederek okulları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Müdür Kılıç yaptığı açıklamada, “ Okulumuz ilçemizdeki 5 Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden bir tanesidir. 2017 yılında eğitim öğretime başlamış, 20 dönüm arazi üzerine kurulu, geniş atölye ve sınıf ortamlarına sahip ferah bir okuldur. Okulumuzda bu yıl 600 öğrencimiz, 56 öğretmen ve personelimiz bulunmaktadır.  Okulumuzda 4 tane alan bulunmaktadır. Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ve Kimya Teknolojisi Alanı. Elektrik/Elektronik Teknolojileri alanında 12 atölye, Motorlu araçlar teknolojisi alanında 8 atölye, Endüstriyel Otomasyon teknolojileri alanında 5 atölye bulunmaktadır.  Ayrıca okulumuzda 4 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet robotik kodlama atölyesi bulunmaktadır.  Okulumuz da İlçemizde bulunmayan iki adet yeni alan açılmıştır.( Otomasyon Teknolojileri Alanı ve Kimya Teknolojileri Alanı ). Bünyesinde mevcut bu 4 alan ile,  okulumuz bölgesel nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir”dedi.

“Gençlerimiz için nitelikli ve istihdam odaklı bir gelecek inşa etmeyi hedefliyoruz”

Okullarında eğitim verdikleri alanlar konusunda da bilgi veren Müdür Kılıç, “ Okulumuzda Kimya teknolojisi alanı bu sene açılmış ve öğrenci kabulüne başlamıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilerimiz ile birlikte kolonya, dezenfektan ve yüzey temizleyici üretimi başlayacaktır. Daha sonra ki yıllarda ise döner sermaye işletmesi bünyesinde ihtiyaç duyulan tüm temizlik maddelerinin üretimini yapmayı hedeflenmektedir. Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanıöğrencilerimizin staj ve staj sonrası istihdamını garanti altına almak için, sanayi kuruluşları ile yakın diyalog halindeyiz. Özellikle bölgemizde bulunan  FORD OTOMOTİV, ROBO OTOMASYON, ARYASİS OTOMASYON ,ESO ENDÜSTRİYEL firmaları ile protokol imzaladık. Ford firması ile imzalanan Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği protokolüyle; Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bütün ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca işletmenin imkânları dahilinde başarılı öğrencilere burs verilecek ve Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilere istihdamda öncelik sağlanacağı belirtilen protokol Kocaeli Valisi makamında imzalandı.Okulumuza nitelikli öğrenci kazandırmak, öğrenciyi okulda ve iş yerinde istihdam odaklı olarak yetiştirmek ve öğrenciye mezun olduğu alanda sürdürülebilir nitelikli iş temin etmek gayesiyle çalıştığımız bu protokol çalışmaları ile somut çıktılara adım adım ulaşarak gençlerimiz için nitelikli ve istihdam odaklı bir gelecek inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz otomobiller üzerinde bire bir eğitim görmektedirler”

Sözlerine devam eden Müdür Kılıç,  “Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı içinde Elektrikli Araçlar Dalı açtık. Bu dal, Kocaeli ili içerisinde sadece 2 adet okulda bulunmaktadır. Bu dala ilişkin Hyundai firması araç ve elektrik-otomasyon malzemeleri bağışında bulunmuş, Ford Otosan araç ve donanım malzemeleri bağışında bulunmuşlardır. Renault araç fabrikaları ile iletişim kurulmuş ve okulumuza 2 adet elektrikli araba kazandırılmıştır.Renault MAİS firması , mesleki teknik eğitime destek faaliyetleri kapsamında 3 adet motor, 4 adet şanzuman,16 adet Fluence ZE elektrikli otomobilden bir tanesinide okulumuza hibe etti. Otomobil bağışının yanı sıra okulumuza  eğitim dokümanları da sağlayan firma, öğretmenleri de özel eğitim programına dahil edecek” dedi.

“Öğrencilerimizi yurtdışına staja göndereceğiz”

Okullarında yürütülen projeler hakkında da bilgi veren Müdür Kılıç, “ TOGG ile staj projemizkapsamında  Okulumuz Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretecek olan TOGG fabrikası ile protokol imzalamıştır. Bu protokol ile önümüzde ki 7 sene boyunca kısa ve uzun dönem olmak üzere 3 alandan seçeceğimiz öğrenciler(Motorlu Teknolojiler Alanı, Elektrik-Elektronik Tek. Alanı ve Otomasyon Tek. Alanı) yurtdışında elektrikli araçlar üzerine staj eğitimi alacaklardır. İlk stajyer öğrencilerimizi Kasım ayına kadar yurtdışı stajlarını gerçekleştirecekler. Önümüzdeki yıllarda da 12. Sınıf öğrencilerimiz bu şekilde yurtdışı stajlarını gerçekleştirecekler.  Öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında yine firmanın Gemlik fabrikasında mavi yaka olarak istihdam edileceklerdir. Yakında lansmanı yapılacak olan projemiz ile okulumuz TOGG okulu olma yolunda hızlı adımlar atmaktadır” dedi.

“Meslek liseleri üzerindeki ön yargıların kırılması için çalışıyoruz”

Projeleri hakkında bilgi vermeye devam eden Müdür Kılıç, “ e Twinning projemiz ile  Kocaeli ilindeki farklı ilçelerden 8 meslek lisesi ile yürüttüğümüz ‘That’s me! My choice, My future ‘isimli projemizi yürütmekteyiz. Projemiz Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik bir çalışmadır. Meslek liseleri üzerindeki ön yargıların kırılması, sürekli üreten ve çalışan, teknolojiyi doğru kullanabilen, geniş ufuklarla geleceğe ışık tutan öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Öğrencileri meslekleri ile ilgili sorularda yönlendirmek, hem kendilerini hem de ailelerini yönlendirmek, iş bağlantılarına dikkat çekmek gibi proje faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca 21. yy becerilerine sahip, sosyal, aktif, sorumluluk sahibi, teknolojiyi verimli kullanabilen ve takım ruhu gelişmiş bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

“6 öğretmenimiz yurtdışında eğitim alacak”

Öğrencileri kadar öğretmenlerinin de eğitimlerine önem verdiklerini ifade eden Müdür Kılıç, “Ulusal Ajans Projesiile Okulumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğünün akreditasyonuna konsorsiyum üyeliğini almış bulunmaktadır. 2021-2022 eğitim öğretim yılında 6 adet meslek dersi öğretmenimiz Elektrikli Araçlar Eğitiminde Avrupa Entegrasyonu isimli projemiz kapsamında yurtdışında eğitim alacaklardır” dedi.

“Okulumuz Türkiye genelinde 42 okuldan biri olarak seçildi”

Okullarının Pisa Projesi’ne dahil olduklarını ifade eden Müdür Kılıç, “PISA araştırması, ülkelerin eğitim sisteminin durumunu ortaya koyan ve uluslararası düzeyde kaliteli insan gücünün konumunu belirleyen bir programdır. Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizin PISA’da başarının artması için okullara yönelik özel hazırlıklar planladı. Okulumuz Türkiye genelinde 42 okuldan biri olarak seçildi. Planlanan bu hazırlıklar kapsamında okulumuzdan  Matematik, Fen Bilimleri ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine yönelik bilgilendirme seminerleridüzenlendi. Hali hazırda öğrencilerimiz bu sınavlara hazırlanmaktadır. Bu sayede 2022 uluslararası sınavda ülkemiz adına ilçemizi temsil edecek olan okulumuz , milli görevi yerine getirmek için çalışmaları sürdürmenin haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.