DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası’nda KESGİN’LE, 5. DÖNEME DEVAM

Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası’nda

KESGİN’LE, 5. DÖNEME DEVAM

Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası 12. Olağan Kongresini bugün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi. Kongrede tek aday olan mevcut Başkan Faruk Hikmet Kesgin 4. Dönemini tamamlayarak 5. Dönemine yeniden başkan seçildi.

Kongreye yoğun katılım sağlandı

Kongreye Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Şahin Temel, Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı ve Başkan Adayı Faruk Hikmet Kesgin ve yönetimi ile oda üyeleri katılım sağladı.

Divan Başkanlığı’nı Kocaman yaptı

Kongrede Divan Heyeti seçimleri yapıldı. Divan başkanlığına Necmi Kocaman, divan üyeliklerine Bayram Kütük, Ahmet Adanur, Ömer Osman Kışla ve Osman Koçyiğit, oy birliği ile seçildi.

Yönetim, Denetim ve Mali Bilançolar ayrı ayrı ibra edildi

Akabinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okundu.   Daha sonra Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası’nın Yönetim, Denetim ve Mali raporlarının okunmasına geçildi. Raporların okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı ibra edildi.

Kesgin, ‘Sorunlarımızın farkındayım, çözümü için çalışıyoruz’

Kongre de konuşma yapan Gölcük Bakkallar Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Faruk Hikmet Kesgin, konuşma yaparak şunları söyledi: ‘Öncelikle kongremize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdınız, mutlu ettiniz. Üç harfli diye tabir edilen marketlerin il ve ilçeler bazında çoğalması, maalesef mahalle bakkalını gerçekten çok zor duruma düşürmüştür. Bu konuda geçmişte yapılan çalışmalar neticesinde verilen önergelerde bu konunun çözüleceği açıklansa da hiçbir çözüme kavuşmaması, gerçek manada bizleri üzmektedir. Geçmiş dönemlerdeki federasyon ve konfederasyon bazında hükümetlerle yapılan düzenleme işlemi, maalesef aleyhimize olmuştur. İnşallah önümüzdeki dönemlerde güzel çalışmalarla bunlara tedbir alınacaktır. Ben hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, kongreye katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum’ diye konuştu.  

Sezer, ‘Bakkallar halka destek olan kişilerdir’

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘12. Olağan Genel Kurulunuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Demokrasinin gereği böyle seçimlerin olması çok güzel bir şey. Bakkallarla ilgili olarak şunu söylemek lazım: Gelişen hayat koşullarına istinaden bazı durumlar değişebilir. Bunlarla alakalı olarak çerçeve ne ise ona göre hareket etmek mecburiyetindeyiz. Özellikle bakkal esnafı, şehrimizin eskiden beri mahallelerimizde güvenilir olan, mahalle halkıyla direkt olarak temas eden ve zor zamanlarında da kendi imkanları ile halka destek olan kişilerdir. Değişen koşullara göre neler yapılabileceğini odalar daha iyi bilir. Pandemi döneminde sıkıntı yaşayan birkaç esnaf grubu var. Özellikle bakkallarımız, belli saatler arasında ticari faaliyetlerin yapılabilmesi konusunda sıkıntılar yaşamıştı. Umut ediyoruz ki pandemi sürecini kısa sürede atlatmış oluruz. Ekonomik anlamda da sosyal yönüyle de bakkal ve bu meslek grubunun hak ettiği yerlere geleceğini temenni ediyorum. Seçilecek olan başkan ve yönetim kuruluna, siz değerli üyelere kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.’

Kesgin yeniden başkan seçilerek güven tazeledi

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kongrede tek aday olan mevcut Başkan Faruk Hikmet Kesgin, kongreye katılan üyelerin oy birliği ile başkanlığa yeniden seçildi. Başkan Kesgin’in yönetim kurulu asil listesinde Salih Yaşar, Kenan Güneş, Yılmaz Demirci, Zeki Gör, Süleyman Çinko ve Neşat Şarlı yer alırken yedek yönetim listesinde Serkan Başoğlu, Ömer Osman Kışla, İdris Arıkan, Mustafa Gülnar, Yaşar Çelik, Mevlüt Sivri ve Ahmet Adanur yer aldı. Denetim kurulu asil listesinde Cihan Karaşahin, Bayram Arslan ve Mehmet Yılmaz yer alırken yedek listesinde Mehmet Çavuş, Tamer Yüce ve Halis Perçin bulundu.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.