DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Trakyalılar Derneği Kadın Kolları’ndan EĞİTİME TAM DESTEK

Gölcük Trakyalılar Derneği Kadın Kolları’ndan

EĞİTİME TAM DESTEK

Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Gülten Karagöz ve Yönetimi derneklerinin kurulduğu günden beri dernek faaliyetlerini aksatmadan sürdürdüklerini ifade ederek, dernekleri tarafından eğitim bursu verilen 7 öğrencisinin 3 öğrencisini kadın kolları olarak burs verdiklerini belirtti.    

“70 kişisi asil olmak üzere 550 üyemiz bulunmaktadır”

Gölcük’ün en aktif derneklerinden biri olan Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Gülten Karagöz Dernekleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Karagöz yaptığı açıklamada, “Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 1997 yılında Gölcük tersane komutanlığı bünyesinde çalışan bir grup hemşerimizin birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma amacı ile bir araya gelerek kurdukları bir dernektir. Bu birlikteliğe tersane çalışanları yanında askeri personeller ile Gölcük’e memur olarak gelen hemşerilerimiz ve bölgede yaşayan Rumeli Balkan göçmen hemşerilerimizin de  katılması ile güçlü ve kurumsal bir STK olarak faaliyetine devam etmektedir. 70 kişisi asil olmak üzere 550 üyemiz bulunmaktadır” dedi.

“Sosyal sorumluluk projelerinde öncülük yapıyoruz”

Sözlerine devam eden Başkan Karagöz, “Derneğimiz tüzüğü doğrultusunda doğduğumuz yerlere, yöremize ait kültürümüzü unutturmamaya yeni nesillere aktarmaya çalışırken doyduğumuz yer Gölcük’e katkı vermeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Kuruluşundan bu güne hiçbir zaman tabela derneği olmamıştır. Kültürümüz ile ilgili birçok etkinliğe imza atmış ve sosyal sorumluluk projelerinde öncülük yapmıştır. Gölcük kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa sayısız etkinliklerde yer alıp özverili bir şekilde destek vermiştir” dedi.

“Yüksek Öğrenim bursu için  Kadınlar kolu olarak destek vermekteyiz”

Derneğimizde kadın üyeler olarak sayımız 2009 yılında sonra artmaya başlayınca kadınlar olarak dernek çalışmalarında etkili olmaya yönetim kurullarında yer almaya başlamaya karar verdik. 2010 yılında daha etkin olmak için derneğimiz bünyesinde kadın kolları yönetimi oluşturulmaya başlandı. Ramazan KORKUT bey başkanlığındaki  yönetim kurulunca belirlenen kadın kolları yönetimi; Başkan olarak beni layık görürlerken üye olarakta Hülye YÜCEL, Leyla ÇANTALI, Leman ENGİN den oluşmaktadır. Yönetime gelişimizden hemen sonra COVİD-19 nedeniyle bir araya gelemediğimiz için etkinliğimiz biraz azaldı. Bu dönemde hastalıkla mücadele anlamında hemşerilerimize destek olmaya çalıştık. Derneğimizin 2009 yılında bu güne kesintisiz devam eden en önemli dayanışma ve yardımlaşma çalışması olan Yüksek Öğrenim bursu için  Kadınlar kolu olarak destek vermekteyiz, derneğimiz 7 öğrenci okutmaktadır, bunlardan 3’ünü kadın kolları okutmaktadır. Her ayın 15 inde bir araya geliyoruz gün yapıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, Faaliyetlerimiz için kararlar alıp uyguluyoruz” dedi.

“Derneğimizin kuruluşunu n25. Yıl dönümüne en güzel şekilde hazırlanıyoruz”

 Derneklerinin kuruluşlarının 25. Yıl dönümüne Kadın Kolları olarak en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, “Bu günlerde 13 Mayıs 2022 Cuma günü akşam Gölcük Kongre sarayında yapacağımız derneğimizin 25. yıl kutlaması çalışmaları için yoğunlaştık. Bu gecede sürprizlerle dolu yoğun bir program hazırlığındayız. Kadın kollarımızı kurduğu hobi grubu haftada iki gün bir araya gelip Rumeli Balkan Halk Oyunları gösterimiz olacak. 12 kişilik bir ekip oluşturduk ve Değirmendere Sanat Evi’nde haftada iki gün İzmit’ten gelen eğitmenimiz eşliğinde hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Gecemizde yöremiz kültüründen güzel örnekler sunmak amacındayız. Öncelikle çalışmamız için bize Değirmendere Sanat Evini kullanmamıza izin veren Gölcük Belediye başkanımız Sayı Ali Yıldırım Sezer’e teşekkür ederiz. Derneğimizin kuruluşunun 25. Yıl dönümünü en güzel şekilde kutlamak istiyoruz. Derneğimiz Kuruluşunun 25. yıl kutlamasına hemşerilerimiz ve tüm Gölcük davetlimizdir.Bu duygu ve düşünceler ile tüm üyelerimize, hemşerilerimize ve Gölcük halkına sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.