DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Organ Bağışına farkındalık yaratılıyor HEDEF 2022’DE DAHA ÇOK BAĞIŞ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde organ bağışını arttırmak ve farkındalık yaratmak adına hastane girişine organ bağış standı kuruldu. Hedeflerinin 2022 yılında organ bağışının arttırmak olduğun ifade eden Hastane yönetimi vatandaşları organ bağışına davet ettiler.

Organ bağışı büyük önem taşımaktadır

Organ nakli tedavisi olmayan organ yetmezliklerinde en geçerli tedavi şeklidir. Ne zaman organ nakline ihtiyacımız olacağını bilemeyiz. Hiç aklımıza gelmeyen organ nakli bir anda ihtiyacımız olabilir. Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla organ bağışı büyük önem taşımaktadır. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir kısmını bağışlayabilir.

Hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirdi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, ilimizdeki organ bağış sayısını arttırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacı ile A Blok poliklinikler girişinde düzenli aralıklarla açtığı standı yeni yılda da devam ettirerek hasta ve hasta yakınlarını bilinçlendirdi.

Bağış yapanlar güzel örnek oluyor

Organ Bağışı Birimi Hemşiresi Gülay Karataş tarafından hastaneye gelen vatandaşlara organ bağışı ve organ nakli konularında bilgiler verilerek toplumu bilinçlendirmeye yönelik broşürler dağıtıldı. Bağış yapan ve başvuruları kabul edilen gönüllülere organ ve doku bağışı kartı verildi. Verilen eğitimlerle önyargılı yaklaşımlarının değiştiği ve katılımın arttığı gözlemlenmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.