DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük’te Ülkücü Camiadan 2023 öncesi büyük Gövde Gösterisi ‘KOCAELİ’DE TARİHİN EN YÜKSEK OYUNU ALACAĞIZ’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanlığı, bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda, Adım Adım 2023 Ülkücüler Gölcük’te Buluşuyor Programı’nı, yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Programda konuşma yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, ‘Sayın Genel Başkanımıza söz verdim. MHP Kocaeli tarihinin en yüksek oyunu alacak’ dedi.

Programa önemli isimler katılım sağladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanlığı, Cumartesi günü Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda, yoğun bir katılımla “Adım Adım 2023 Ülkücüler Gölcük’te Buluşuyor Programı”nı gerçekleştirdi. Programa MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP MYK Üyeleri Gökhan Türkeş Öngel ve Yavuz Tellioğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, ilimizdeki MHP ilçe başkanları, KAÇEP Başkanı Yudum Kaşıkçı, KAÇEP İlçe Başkanı Gülay Ozantürk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdülkadir Özdemir, MHP Gölcük Belediye Meclis üyeleri Kürşat Çakıroğlu ve Savaş Toprak, Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Koç, Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerin Başkan ve yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Mehteran ekibi gösterisiyle alkış topladı

Program Salona Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının girişi, katılımcılara selamı ve gösterileri ile başladı. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Program MHP İlçe Başkanlığı’nın faaliyetleri ile ilgili sinevizyon gösterisinin katılımcılara izlettirilmesi ile devam etti.

Çakır, ‘Türkiye doğru yolda’

Ardından konuşmalara geçildi ve ilk konuşmayı MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır yaptı. Başkan Çakır, “Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bir süreç var. Bu süreci inşallah kazasız belasız Türkiye’ye bulaşmadan atlatmak istiyoruz. Fakat şunu söylemek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda herkes hatırlasın ülkemizin her İl’inde bombalar patlıyordu. Terör faaliyetleri ile insanlar korkuyor, her gün askerlerimizin şehit olduğu haberleri geliyordu. Bugün ülkemizde neden bombalar patlamıyor, hepimiz onu düşünelim. Türkiye doğru yolda. Halkımız bunu iyi görmeli. Fakat bütün bunlardan rahatsız olan bir muhalefetimiz var. Muhalefetin bu durumu bizi üzüyor. Hedefimiz 2023 diyoruz. Bizler hedeflerimizi halkımıza anlatacağız. Halkımıza Cumhur İttifakının neden var olması gerektiğini iyi anlatacağız. Yüce Allah’ım ülkemizi korusun. Birliğimizi daim eylesin. Milliyetçiymiş gibi gözüken münafıklardan da ülkemizi korusun. Bu son sözüm olsun. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.’

Kaşıkçı, ‘Türkiye’nin geleceği Ülkücü gençliktir’

KAÇEP Başkanı Yudum Kaşıkçı,’Bugün burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Programımızın partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz günlerde bir öğrencinin sınıfta 56 yaşındaki İngilizce Öğretmenine yaptığı saygısızlığı dile getirmek istiyorum. Bu olay ne yazık ki ülke gündemine oturdu, vicdanlı herkesi derinden üzdü.  Yaşanan bu durum Türk gençliği nereye gidiyor sorusunu sormamıza neden oldu. Sosyal medyanın tehlikeleri ana değerlerinden uzaklaşmasına neden oldu. Türk gençliği nasıl olurda öğretmenlerine saygısız yapar, bu durum üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerekir. Z kuşağı olarak göğe çıkartılan bu kuşak bu mudur? Bu saygısızlık öğretmenlerimize kadar uzanmışsa bu duruma dur denmelidir. Gençlerimizin ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen bir anlayıştan ne hale gediğini görmek zorundayız. Türk gençleri aslında Ülkü Ocaklı gençlerimiz gibi ahlaklı, dürüst ve saygılı bir gençler olmalı. Türkiye’nin geleceği Ülkücü Gençliktir. Buradan o gençlerin annelerine de seslenmek istiyorum. Gençlerimizin günlük hevesler yüzünden kendilerini heba etmelerine göz yummayın. Yeni neslin yaşadığı sorunları biz KAÇEP olarak çözmeye hazırız.  Buradan şer ittifakına da seslenmek istiyorum. Gençlerimizi sadece oy deposu olarak görmekten kaçının. Gençlerimizi sadece oy deposu olarak görmek, onların sorunlarını dile getirmemek gençlerimize yapılan en büyük kötülüktür. Bizler gençlerimizi oy deposu olarak değil, geleceğimiz olarak görüyoruz. Bu yüzden KAÇEP olarak Şer İttifakı gibi gençlerimizin yaşadığı bu duruma sessiz kalmayacağız, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Özdemir, ‘Saffet başkanımızın Genel Başkanımıza sözünü yere düşürmeyeceğiz’

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdülkadir Özdemir, ‘Saffet ağabeyimiz Bilge Liderimize söz vermiş. Kocaeli tarihin en yüksek oyunu alacağız demiş. Biz Saffet başkanımızın bu sözü yere düşürmemek için son terimize kadar çalışacağız. Ülkü Ocakları olarak varlığımız Türk halkına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene’ diye konuştu.

Kurt, ‘Başarı MHP’nin olacaktır’

MHP Kocaeli İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, ‘Hepinizi saygı, sevgi ve minnetle selamlıyorum. Tabi bugün Gölcük’te, Donanma Kentinde olmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti hepinizle paylaşmak istiyorum. Buradan Sayın Milletvekilimizin Genel Başkanımıza verdiği sözü yeniden tekrarlamak istiyorum. Kocaeli bizim dönemimizde Altın çağını yaşayacak. Partimiz hak ettiği yere çıkacaktır. Bizim davamız doktrin ve genel kurallara dayanır. Liderimize sadakat şereftir. Doktrinimiz 9 ışıktır. Teşkilatımız ise 7 aydır kayıtsız şartsız liderine sahip çıkmıştır. Adam gibi fitne fesatçılara uymamıştır. MHP Kocaeli İl Teşkilatları olarak Genel Başkanımızın emrinde, Teşkilatlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnananlar başaracaktır. Başarı MHP’nin olacaktır’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Öngel, ‘HDP’yi meşru bir parti olarak görmüyoruz’

MHP MYK Üyeleri Gökhan Türkeş Öngel, ‘Sizlerden birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Kıymetli misafirler MHP ile Kocaeli ve Gölcük’ün öncelikleri birbirleri ile aynıdır.Biz MHP olarak birçok şeyi tartışır konuşuruz. Fakat iki şey konuşmaya kapalıdır. Bunlardan birincisi Atatürk İlke ve İnkılaplarıdır. Bunları asla kimseyle konuşmaz, tartışmayız. Diğeri de Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüdür. Bunları da kimseyle asla tartışmaz, konuşmayız. Fakat Cumhuriyeti kuran parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilke ve inkılaplar konuşulup tartışılmaya devam edilmektedir. CHP’den bir arkadaşımız şu lafı kullanıyor.  ‘Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İngiliz ve ABD Büyükelçisi ile görüşüyor.’ Bunu bir CHP’li söylüyor. İngiliz ve Amerikalarla ne görüştüler? Ülkemizi zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok. Bugün bir avuç CHP yöneticisi, bir avuç güruh CHP’yi işgal etmiş durumdadır. Şimdi CHP’nin yanında bir de İYİ Parti var. Musavat Dervişoğlu diyor ki; ‘HDP meşru bir partidir.’ Bir defa biz HDP’yi meşru bir parti olarak görmüyoruz.  Eyy Musavat Dervişoğlu o boyundan posundan utanmadın mı? Ondan da utanmadın, teröristlerin şehit ettiği annelerden de mi utanmadın be adam. Sayın Genel Başkanımız bunlarla ilgili çok güzel bir açıklama yaptı. ‘Bunlar münafık görünen milliyetçilerdir’ dedi. Bunlar geçmişte ‘MHP’siz meclis olabilir’ diyenlerdir. Ama bu kez artık MHP ve Ülkücüler bunu asla yemeyecektir. İP’in Genel Başkanı, Ülkücülerin ablası diyorlar. Ülkücülerin ablaya abiye ihtiyacı yoktur. Ülkücülerin Başbuğları,Ülkücülerin Atatürk’ü vardır. Ülkücü yol, makas değiştirmez, Ülkücünün yeri yolu bellidir’ dedi.

Tellioğlu, 5 strateji hedeflerini açıkladı

MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, ‘Değerli hemşehrilerim; MHP Ülkücü hareketin Lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla öncelikle 9 bölgede gerçekleştirilen bölge istişare toplantılarının ardından 81 Vilayet ziyaret edilmiş, şimdide ilçeler olarak Gölcük’te programımızı gerçekleştiriyoruz. MHP’nin 2023’te gideceği 5 strateji hedefini arz etmek istiyoruz. İlk stratejik hedefimiz vatan ve millet sevgisiyle oluşan Cumhur İttifakının muhafaza edilmesi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemizin geleceği açısında daha da geliştirilmesidir. İkinci stratejimiz 2023 Haziran tarihinde gerçekleştirecek olan seçimlerde tarihin en büyük oy almamızı sağlamak. MHP’nin tarihi olarak Meclisteki Milletvekili sayılarını arttırmak. Daha sonra Genel Başkan seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden ve tarihi farkla cumhurbaşkanı seçilmesidir. 3. Stratejimiz ne yazık ki ülkemiz terör saldırıları ile baş başa kaldı. Ülkemizde tek bir eli kanlı terörist kalmayana kadar, terörle mücadelemiz devam etmektedir. Bu konuda MHP Türkiye Cumhuriyeti’ne sonuna kadar destek vermektedir. Dördüncü stratejimiz yerli ve milli bir ekonomi oluşturmak. Pandemi sürecinde insanlarımız çiftçilerimiz çalışamaz hale geldi. Ancak bu sorunların çözümü konusunda hükümet yetkilerimiz ilgili Bakanlığımız çok ciddi gayretler sürdürmektedir. Bu ciddi çalışmaların neticesinde milli ve yerli ekonomi için destek vermeye devam edeceğiz. 5. ve son stratejik hedefimiz yeni anayasa olarak belirlenmiştir. Bugün buradaki salonda yer alan hemşehrilerimize sorsak ülkemizin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyecektir. Sayın Genel Merkezimizin bizzat ilgilendiği 100 maddelik taslak oluşturulmuştur. Cumhur İttifakının ülkemizin sağlam bir geleceğe ulaşabilmesi için yeni anayasa kaçınılmazdır. Bu 100 maddelik taslak Genel Başkanımıza iletilmiştir. Şunu samimi olarak ifade etmek istiyorum ki hedeflerimiz hususunda Allah’ın izniyle başarılı olacağız.’ diye konuştu.

Sancaklı, ‘Kocaeli yapılan değişiklerden sonra şaha kalkmıştır’

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, ‘Sayın Genel Başkanımıza Kocaeli tarihinin en yüksek oyunu alacağız diye söz verdim. Bunu size güvenerek söyledim. Kocaeli yapılan değişikliklerden sonra şaha kalkmıştır. Genç, dinamik, şanlı ve şerefli Yunus Emre kardeşimi ve ekibini tebrik ediyorum. Sayın Genel Başkanımız bölge toplantılarından sonra bizi 81 İl’e gönderdi. Neden gönderdi biliyor musunuz? Ülkemizin en sıkıntı yaşadığı dönemlerde halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin yanında olduğunu göstermek için. Milletimiz MHP’ye ne kadar güvendiğini bize gösterdi. MHP alan olduğu zaman biz kendimizi daha güvende hissediyoruz. MHP’nin gücü aldığı oyla ölçülmüyor. Çünkü MHP’nin özgül ağırlığı var. MHP ne kadar güçlü oluyorsa Türkiye Cumhuriyeti o kadar güçlü oluyor. Bizler il il gezdikten sonra ilçe ilçe gezmeye başladık. 148 arkadaşımız şu anda Türkiye’nin çeşitli illerinde. Ama CHP’nin en çok oy aldığı illere gittik. Niye CHP’nin en çok oy aldığı illere gidiyoruz. Orada CHP’nin kurmuş olduğu ittifak ile ilgili gerçekleri anlatmak için. Bizim kurduğumuz ittifakın gerçeklerini o ilde CHP’ye oy verenlere anlattık. Dedim ki 2023’te iki yol var. Birinci yol Cumhur İttifakı, diğer yol diğer ittifak. Bizler takım tutar gibi parti tutmayalım. Bizler Cumhur İttifakını neden kurduk? Çünkü ülkemizde oluşan otorite boşluğunu gördük. Yani Cumhur ittifakını kurmanın zorunlu olduğunu gördük. Biz İktidarın ortağı değil Cumhur ittifakının ortağıyız. Peki bu 5 senede ne oldu. Cumhur İttifakı ne yaptı, diğer ittifak ne yaptı? Bu 6 partinin bulunduğu ittifaktakiler bazı söylemlerde bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu özellikle kurucu liderlerini unutuyor sanırsam. CHP’ye oy verenlerin çoğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüzünden oy veriyor. Ama şu anda o Atatürk’ün kurmuş olduğu partiden maalesef eser yok. Kemal Kılıçdaroğlu şunları diyor. ‘Biz iktidara geldiğimizin ilk haftasında Selahatttin Demirtaş’ı serbest bırakacağız’ diyor.Selahattin Demirtaş kimdir? Hain terörist başı ‘Apo’nun heykelini dikeceğim’ diyen kişidir. Bizim için haindir. Osman Kavala kimdir? Gezi olaylarının finansörü, yardımcılarıdır. Millet İttifakının kurucusu Kılıçdaroğlu ‘teröristleri serbest bırakacağız’ diyor. Peki aynı partidekileri ne diyor.’Biz dostlarımızla beraber seçimleri alıp ülkemizi yöneteceğiz’ diyor.Bu dostlar kim diye sorulduğunda HDP’yi sayamıyorlar. CHP Milletvekili Tuncay Özkan ‘Selahattin Demirtaş barış elçisidir’ dedi. Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partinin düştüğü duruma bakın. Şimdi siz sokağa çıktığınızda öbür ittifak sahipleriyle kavga ediyorsunuz ya işte bunları söyleyin. Sayın Cumhurbaşkanımızla dün konuştuk. İnşallah Haziran ayı ile birlikte Asgari Ücretten tutun emeklilerimize kadar maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak. Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile Çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimiz ödeyecek. Haziran ayında da maaşlara zam gelecektir. Ülkemizin geleceği için ülkemize tuzak kuranlara değil,ülkemizin geleceği için çalışanlara destek verecektir halkımız. Bundan asla şüphemiz yok. Biz Ülkücüler ülkemizi korumaya devam edecek, ülkemiz için çok çalışmaya devam edeceğiz. Yüce Allah iyi ki biz Ülkücü yaptı. Ülkücüler ülkemizin sigortasıdır’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Arslan, ’15 Temmuz Darbe girişimi asla unutulmamalı’

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Arslan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Biliyorsunuz iki yıldan uzun süreden fala bir küresel saldırı olan Covid-19’a maruz kaldık. Covid-19 tüm önemsemediğimiz şeylerin aslında ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. İşte bütün dünya krizle boğuşurken aslında içinde bulunduğumuz süreç içerisinde başka bir krizi daha unuttuk. Türkiye 15 Temmuz gecesi çok önemli bir krizi daha atlattı. 15 Temmuz hain bir darbe girişimiydi. Türkiye daha öncede darbeler ile karşılaşmıştı. Fakat bu darbe diğerlerinden farklı olarak Türkiye’nin işgal edilmesi, iç savaş çıkartılmasını amaçlıyordu. Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz, kıymetini sonra anlıyoruz. Savaşın çıktığı bomba düştükten sonra anlaşılıyor. 15 Temmuz gecesi Devletin başı yok, Devletin ikinci adamı yok. Mevsimde gün itibariyle Ankara’da Bakan ve Vekillerde yok. Ve biz o gece birkaç saat boyunca darbeye engel olacak Genel Kurmay Başkanı ve diğer Kuvvet Komutanlarından haber alamadık. Türkiye’de darbeye karşı koyacak tüm asli organlara el koymuşlardı. Darbeciler Özel Eğitim Komutanlığı’nda bir hain görevlendiriyorlar. O Semih Terzi eğer aldığı emri yapabilseydi tüm Bordo Bereleri Ankara’ya toplayacaktı. Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir o haini başından vurarak, planlarını suya düşürmüştür. Türkiye çok ciddi iç karışıklığa sokulmak istenilmiştir. İşte o gece herkes sus pus olmuşken, kimseden ses çıkmazken Ankara’da tek bir ses yükseldi, o da Sayın Genel Başkanımız hükümetimizin yanında olduğu açıklamasını yaptı. Genel Başkanımız bu çıkışı yaptıktan sonra binlerce yıllık Türk’ün kahramanlığı ortaya çıktı. O karmaşık süreçten herkes görev bilinciyle harekete geçti darbeye karşı etkin bir mücadele başlatıldı. Birkaç saat içinde darbeciler perişan edildi. Genel Başkanımızın çıkışıyla birlikte Türk Gücü ortaya çıkmıştır. Bunu herkese anlatalım.  Benim gözümde Muhalefet partileri sadece 1 tanedir. O da Cumhuriyet Halk Partisidir. Ciddiye alınacak tek partide o’dur. Atatürk denince aklınıza ilk gelecek olan Nutuk’tur. CHP’nin içindeki insanların Nutuk’u okuma oranı çok azdır. Bizim camia Nutuk’u çok daha iyi bilir. Cumhuriyet’in kurulma süreci iyi anlaşılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyeti kuran parti değildir. Bunu herkes iyi bilsin’ dedi. 

Programın sonunda toplu fotoğrafla birlik ve beraberlik mesajı verildi

Program konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken, Ülkücü Camia birlik ve beraberlik mesajı verdi. MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, ise bu önemli programlarına katılım sağlayan herkese bir kez daha teşekkür etti.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.