HATİCE TEYZE ÇAREYİ BULDU
Televizyonlarda Et ve Süt Kurumu’nun önündeki kuyrukları epey izledik. Kıymanın 56 liraya, Kuşbaşının da 62 liraya satıldığı bu güzide Kurumda kuyruklar peş peşe ekrana gelince Et ve Süt Kurumu kuyruklar azalsın diye ki yapılan açıklama aynen böyle bir kilo kıymanın fiyatını 83 liraya çıkardı. Türkiye genelinde topu topu 18 tane olan şubeler zaten yetersiz. Hal böyle olunca Gölcük’te de Kıyma 140 lira oldu. İstanbul’da nedir bilmem, belli olan bir şey o kuyrukların azalmayacağı. Hatice Teyze pazar dönüşü geldi, bir torba daha patates diğerinde soğan var. Şöyle suratını ekşiterek baktı; ‘ne o beğenemedin mi’ dedi. Ben de ‘afiyetle ye Hatice teyze, ben ne diyeyim ki’ dedim. ‘Bak aslanım’ dedi. ‘Hani şu kıyma 140 lira oldu ya’ dedi. ‘Önümüz Ramazan, pazardan sadece bunları aldım ki; 70 liraya yarım kilo kıyma alayım, sonra fırından ertesi gün daha ucuz olan bayat ekmek alayım.’ Malum köfteye de bayat ekmek konur al sana bir kilo ver içine soğanı biz bunu efendiyle beraber 2,3 gün yeriz. Nolacak Köroğlu ayvazız. Patatese gelince kızartma bize yasak. Onu da bir güzel haşlarız, al sana köfte patates. Zaten benim efendide anne köftesi. Yani benim yaptığım köfteleri çok sever. Aradaki fark bu defa içinde ekmek oranının, biraz daha fazla olması. Bak bunu unutma ben çözümü böyle buldum. Anlat millete dök kaleme bu hiç de fena bir çözüm değil.