DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“KADINLAR OMUZ OMUZA” İLE ÖNEMLİ BİR KADIN İSTİHDAMI HAREKETİ BAŞLATIYORUZ

“KADINLAR OMUZ OMUZA” İLE ÖNEMLİ BİR KADIN İSTİHDAMI HAREKETİ BAŞLATIYORUZ

“KADINLAR OMUZ OMUZA” İLE ÖNEMLİ BİR KADIN İSTİHDAMI HAREKETİ BAŞLATIYORUZ

Memorial Sağlık Grubu hayatı tek başına omuzlayan kadınlarımızı istihdam ederek iş yaşamına kazandırmak ve gelecek kurmalarına yardımcı olmak için toplumsal farkındalık oluşturacak “KADINLAR OMUZ OMUZA” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. 

‘Kadına değer’ teması ile temellerini oluşturulan “KADINLAR OMUZ OMUZA” sosyal sorumluluk projesiyle; herhangi bir nedenle toplumdan uzaklaşmış, mesleği olmayan, yaşamını tek başına sürdürmeye çalışan, barınma ve hayatını sürdürebilme için yardıma ihtiyaç duyan, eğitim hakkından mahrum kalmış tüm kadınlarımızı topluma kazandırıyor, iş yaşamına adapte edebilmek için onlara destek oluyoruz.

Ünlü isimlerden büyük destek

Sinema, televizyon, müzik ve moda dünyasından pek çok ünlü ismin kadına destek mesajlarının yer aldığı fotoğraflarla, zorlu bir hayat mücadelesi içindeyken yolları Memorial ile kesiştikten sonra yeni bir yaşama kavuşan kadınlarımızın fotoğraflarından oluşan sergi umudun her koşulda daima var olması gerektiğinin açık bir göstergesi niteliği taşıyor. 04 Mart Cuma günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde lansmanını gerçekleştirdiğimiz “KADINLAR OMUZ OMUZA” projesi, tüm Türkiye’de kadın istihdamı ve kadınların meslek sahibi olabilmelerine yönelik farkındalık oluşturacak.

Kadın dostu şirketler arasında öncü konumdayız

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, “KADINLAR OMUZ OMUZA” projesinden yola çıkarak, kurumun kadın istihdamına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Kadın istihdamının önündeki engeller giderek azalıyor ve kadınların iş gücüne katılım oranları artış gösteriyor. Ancak kadınlarımız, hala iş hayatında hak ettikleri yerde bulunmuyor. Memorial Sağlık Grubu olarak, %67’ye ulaşan kadın istihdam oranımız ile ‘kadın dostu’ şirketler arasında öncü konumda yer alıyoruz.

Toplumsal yapının güçlenmesi, ekonomik açıdan kalıcı ve sürdürülebilir kılınması bakımından, kadınların iş yaşamındaki aktif rolü, hiç kuşkusuz ki çok büyük öneme sahiptir. Ülkemizde, son 10 yılda kadın istihdamının önündeki engellerin azalması, kadınların iş gücüne katılım oranlarında artış sağlasa da, kadınlar hala iş hayatında hak ettikleri yerde değildir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kadınların iş gücüne katılım oranı ortalama %62 iken, bu oran Türkiye’de %34’tür.

Grubumuzdaki 7 bin 500 çalışanımızın yaklaşık 5 binini kadınlar oluşturuyor. Yöneticilerimizin ise, yüzde 61’i şef üstü, yüzde 44’ü de müdür ve üstü düzeyde kadın yöneticilerden oluşuyor. Bizler halen bu oranları daha da geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Fırsat eşitliğine inanan bir kurumuz ve tüm süreçlerimizi bu doğrultuda planlıyoruz. İşe alımlarda kadınların handikaplarını giderecek şekilde alımlar planlamalar yapıyor, annelik, eş olma gibi durumları dikkate alarak kreş imkânı, annelik izinlerini uzatabilme olanakları sunuyoruz. Farklı şehirlerden gelip İstanbul’da çalışmak zorunda kalan kadın çalışanlarımıza lojman imkânı sağlıyoruz. Genellikle erkek rol modeller sunulan iş hayatında, kadın rol modeller yaratıyoruz.

Kadın çalışanlarımıza yönelik kurumsal bakış açımızla, tüm Türkiye’de kadın istihdamına yönelik farkındalık oluşturmak ve meslek sahibi olmak isteyen tüm ihtiyaç sahibi ve zor yaşam koşulları süren kadınlarımızı eğiterek, onları istihdam hareketi başlattık. 

Memorial Sağlık Grubu’nun, Türkiye’nin 5 ilindeki hastanelerinde istihdam edilen ve edilecek olan kadınlarımızı; çalışma hayatına hızlı adapte edebilmek, Memorial ’da çeşitli rollerde görev almış kadınlarımızın onlara rol model olmasını sağlayarak iş ortamında uzun süre kalmalarına cesaret vermek için 6 aylık mentörler atıyoruz. Kaygı, iletişim problemi, kurumsal hayat gerekliliklerinde zorlanma gibi olumsuz duyguların yönetimi için psikolojik destek imkanı sunuyoruz. Onlar için ayrıca, özel eğitim programları ile iş yaşamına yeniden katılım aktiviteleri gerçekleştirecek, temel bilgisayar eğitimleri vererek kadınlarımızı donatacak ve meslek kazandırma ve kişisel gelişim eğitimleri sonrası sertifikalandırma programları düzenleyeceğiz. Kadınlarımızın her birini, sağlık sektöründe birer meslek edinmeleri ve kimseye bağımlı olmadan tek başına hayatta durabilmeleri yönünde destekliyor olacağız.

Bu süreçte ve projenin hayata geçirilmesinde, İyi Niyet Derneği ile işbirliği içinde olacağız. ‘En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır’ vizyonu ile toplumsal eşitliğin sağlanması, daha güçlü, gelişmiş bir toplumun var olması ve insani değerlerin yeniden inşası için nitelikli projeler üreten “İyi Niyet Derneği”, Kadınlar Omuz Omuza sosyal sorumluluk projemizin tüm Türkiye’ye ulaşmasında, çözüm ortağımız olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.