DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Spor sonrası kaybettiğiniz enerjiyi meyve suyu içerek kazanın

Spor sonrası kaybettiğiniz enerjiyi meyve suyu içerek kazanın

Sağlıklı bir yaşam için spor yapmanın şart oluğunu belirten uzmanlar, yapılan egzersiz sonrasında kaybedilen enerjinin ve minerallerin bir su bardağı meyve suyu içerek geri alınabileceğini vurguluyor.

Vücudumuz egzersiz sırasında dinlenme durumuna göre çok daha fazla enerji harcamaktadır. Yapılan egzersiz türüne ve ortam sıcaklığına bağlı olarak vücutta belli miktardaki mineralin terle dışarı atıldığını söyleyen uzmanlar, kaybedilen enerji ve mineralleri yerine koyabilmek ve oluşan kas ağrılarını azaltabilmek için spor sonrası bir bardak meyve suyu tüketimini öneriyor. 

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç: “Meyve suları, vücudun sıvı gereksinimini karşılamanın yanı sıra, içeriğindeki antioksidan ve mineraller ile hücrelerin yaşamsal faaliyetlerinin ve vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesine de katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda meyve sularında bulunan doğal şekerler verdiği enerji ile vücudun dinç kalmasına yardım eder” dedi. 

Egzersiz yapanlar ve sporcular için önemli bir besin öğesi olan potasyumun sebze ve meyvelerde bolca bulunduğunu ifade eden İnanç açıklamasına, “Özellikle içilen bir bardak vişne, portakal ve kayısı suyu, günlük potasyum ihtiyacının yüzde 10’unu karşılıyor. Bu nedenle egzersiz sonrasında belirtilen meyve sularının tüketimi, kaybedilen sıvı ve minerallerin yerine konabilmesinde yardımcı oluyor” şeklinde devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.