DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yeniden Refah Partisi Genel Kurulunu yaptı MUSTAFA BAYAZIT’LA YOLA DEVAM

Yeniden Refah Partisi Genel Kurulunu yaptı

MUSTAFA BAYAZIT’LA YOLA DEVAM

Yeniden Refah Partisi Gölcük İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresini bugün yoğun katılımla Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirdi. Kongreye tek başkan adayı olarak katılan mevcut başkan Mustafa Bayazıt, oybirliği ile yeniden başkanlığa seçildi.

Divan Başkanlığı’na Maşallah Söğüt seçildi

Kongre ilk olarak  Divan Heyeti seçimine geçildi. Divan Başkanlığı’na Maşallah Söğüt, Divan Başkan Yardımcılığına Necmettin İşlek, Divan Katipliklerine Hilmi Kaya ve Süleyman Özkan seçildi. Divan Heyetinin seçilmesinin ardından kongre İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Kongreye yoğun katılım sağlandı

Kongreye Yeniden Refah Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin, Genel Merkez Kocaeli Sandık Bölge Sorumlusu Yaşar Birgül,Yeniden Refah Partisi Başdanışmanı ve Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, Kocaeli İl Sorumlusu Necati Arslan, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmet İşeri, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özsoy ,Yeniden Refah Partisi Kartepe İlçe Başkanı Hüseyin Bayır, Yeniden Refah Partisi Başiskele İlçe Başkanı Tevfik Civelek,Darıca İlçe Başkanı Ali Taştan, Karamürsel İlçe Başkanı Ali Osman Aydın, Karamürsel Kurucu İlçe Başkanı Mecit Karabulut,  ilçemizin Siyasi Parti Temsilcileri, STK, Dernek ve Oda Başkanları ile çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Bayazıt, ‘Gölcük, ülkemizin tahsil oranı açık ara en yüksek kentidir’

Kongrede konuşma yapan Yeniden Refah Partisi mevcut ilçe başkanı ve başkan adayı Mustafa Bayazıt, şunları söyledi: ‘Bugün kongremize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Değerli hazirun, konuşma metnimi hazırlarken birçok ulusal meseleyi kaleme almıştım. Benden sonra söz alacak değerli konuşmacılar, ulusal anlamdaki birçok konuyu benden daha iyi ifade edeceklerdir. Ben de bu nedenle konuşmalarımda yerel konulardan bahsetmek isterim. Kıymetli arkadaşlarım, ilçemiz, ülkemizin gururu, gözbebeğimiz, Donanma Komutanlığına ev sahipliği yapmaktadır. İhracatımızın liderliğini yapan, Otomotiv sektörünün amiral gemisi, Ford Fabrikasına ev sahipliği yapmaktadır. Gerek Tersane Komutanlığı gerek bağlısı işyerleri gerekse de Ford Fabrikasında ülkemizin en iyi eğitimli askeri ve sivil teknik personelleri istihdam edilmektedir. Bu nedenlerledir ki Gölcük, ülkemizin tahsil oranı açık ara en yüksek kentidir.

‘Kentimizde sadece eğitim seviyesi mi yüksektir?’

‘Kentimizde sadece eğitim seviyesi değil, siyasi nezakette yüksektir’ diyen Bayazıt, konuşmasının devamında, ‘Değerli basın mensubu arkadaşlarım, işte size konuşmamdaki manşet. Lütfen burayı iyi dinleyiniz ve aktarınız. Kentimizde sadece eğitim seviyesi değil, siyasi nezakette yüksektir. Biz siyasi yelpazenin bütün taraflarıyla nezaket ve hoşgörüyle temaslar kurabiliyoruz. Bu kentimiz için uzun zamandır böyle devam ediyor. Siyaset, doğru anlama ve doğru anlaşılma sanatıdır. Siyaset, karşını oluşturup çarşına müşteri taşıma sanatı değildir. Biz siyasette karşımızı oluşturma gayretinde değiliz. Biz tüm sınıflara ulaşma, onları anlama ve onlara kendimizi anlatmayı dert ediniyoruz. İşte size manşet, “Gölcük’teki siyasi nezaket ülke siyasetçilerine örnek olsun. Sayın siyasi liderler, Siyaseti germeyiniz, Kutuplaştırmayınız,  Ötekileştirmeyiniz. Kapsayıcı olunuz… Bizler, Milletimize kulak vereceğiz, Kadınlarla, Gençlerle, Esnaflara, Çiftçilerle, Emeklilerle, Öğretmenlerle, İşçilerle hatta İşsizlerle, bir araya gelerek onlara kulak vereceğiz. Ayrışmayacağız, O ayrıştırmayacağız. O toplumu kutuplara ayırmayacağız. Kutuplaştırmadan yana olan siyasetçilerden olmayacağız. Hep beraber yaralarımızı saracağız. Yerelde de doğruların destekçisi yanlışların karşısında olacağız. İlçemizin çözülmesi gereken 4 ana sorun bulunmaktadır. D-130 Karayoluyla bölünmüş Gölcük, Kentsel Dönüşüm, Gelirlerin ilçe dışına çıkması, esnafın canlandırılması.’

‘Kent Konseyi Kentsel Dönüşümde daha aktif rol üstlenmelidir’

Gölcük’te sıraladıkları 4 ana sorunun çözümü için Kent Konseyi’nin daha aktif hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bayazıt, ‘Bütün bu sorunlara, akademik olarak çalışılmış çözümler sunacağız. Bu sorunların çözümünde yerel yöneticilerimizin doğrularının yanında olacağız. Yukarıda sıraladığımız 4 büyük sorunun çözümü için KENT KONSEYİNİ daha aktif hale getirebiliriz. Kent konseyi ön plana çıkmalıdır. Kentsel Dönüşün dahil tüm sorunlar sosyal tarafların tamamının katılımıyla gerçekleşebilir. Ülkemizin hiçbir yerinde Kentsel Dönüşüm tarafların tamamının memnuniyetiyle çözüme ulaşamamıştır. Siyasi liderlerin her ziyaretinde, önleri kesilerek şikayetlerde bulunan onlarca Kentsel Dönüşüm Mağdurları Dernekleri kurulmuştur. Kaldı ki ilçemizde Kentsel Dönüşüm kendi içinde daha düşük rant barındırmaktadır. Çok daha risklidir. Tekrar söylüyorum, Kent Konseyi Kentsel Dönüşümde daha aktif rol üstlenmelidir. Ancak Kent Konseyi Üyeliği Mirasla kazanılmaz. Ölünceye kadar da devam etmez. Hücre yenilemesi şarttır… Kentsel Dönüşüm konusunda katkı sağlayabilecek gerekli Akademik yeterliliğe sahip değerlerimizi Kent Konseyine dahil etmeyi başarmalıyız.  Sözlerime son verirken, yeni göreve seçilecek arkadaşlarıma başarılar diler, sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Dualarınızı eksik etmeyiniz, Haklarınızı helal ediniz’ diyerek konuşmasının tamamladı.

İlçe Başkanları Bayazıt’ı tebrik etti

Kongrede Başkan Bayazıt’ın konuşmasının ardından Yeniden Refah Partisi diğer İlçe Başkanları kısa konuşma yaparak, hedeflerini ve çalışmalarını anlattı. İlçe Başkanları Mustafa Bayazıt ve Yönetimine yeni döneminde başarılar dilediler.

Bayazıt, dönemi oybirliği ile ibra edildi

İlçe Başkanlarının konuşmalarının ardından Denetim, Yönetim, Faaliyet ve Mali Bilanço raporları okundu. Yeniden Refah Partililer Mustafa Bayazıt dönemini oybirliği ile ibra ettiler.

Aras, ‘Edirne’den Kars’a kadar tek kurtuluş reçetesi Milli Görüş’tür’

Kongrede Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, ‘1960’dan beri siyasetin içerisinde olan, 70 yaşını geçmiş bir abiniz olarak şu müjdeyi veriyorum ki yapılacak olan ilk genel seçimlerde partimiz meclise girecek. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı olacaktır. Buradan ilan ediyorum Edirne’den Kars’a kadar tek kurtuluş reçetesi Milli Görüş’tür, Yeniden Refah Partisi’dir. Kurtuluş Titanik gemisine binmek değil, Nuh’un gemisine binmektir. Bugün Gölcük İlçemizde son Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu salondaki duruş ve coşku beni çok mutlu etmiştir. 15 Mayıs’ta Yüce Allah nasip ederse İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. İl Kongremizde adaylar daha belli değil. Geçmişte Karamürsel’den Kartepe’ye kadar Necmettin Erbakan görüşlüydü. Bizler 12 İlçeyi de alacağız. Kocaeli’ye Allah’ın izniyle Milli Görüş gömleğini giydireceğiz. Ben 70 yaşını geçen biri olarak her gelen yönetimin ihanetini gördüm. Ülkemiz Milli Görüş kimliğinden koptuğundan beri bugünkü hale gelmiştir. Fabrikalar satılmış, özelleştirmelerle ülkemiz dışa bağımlı hale getirilmiştir. Bugün halkımızın yaşadığı sorunları hepimiz görmekteyiz.  Halkımız çok zorlu günler yaşamaktadır. Vatandaşlar ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünmektedir.  Merhum Liderimiz Necmettin Erbakan kendi döneminde halkının yanında olmuş, maaşlara yüzde yüz oranında zam yaparak, vatandaşların yüzünü güldürmüştür. Bizlerde bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüp, ilk seçimde başta geneli, daha sonra tüm ilçeleri alacağız. Adil Yönetim, Adil Bölüşüm için çalışacağız. Hayat çok kısa biz iki cihan için de çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bugün Gölcük Teşkilatımızın gerçekleştirdiği kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyor, Mustafa kardeşime ve yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum’ dedi.

Yeni üyelere rozetleri takıldı

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras’ın konuşmasının ardından yeni üyelere Rozetleri takıldı.

Helvacı, ‘Türkiye’nin Milli Görüş çizgisi ile nerelere ulaştığını hepimiz çok iyi biliyoruz’

Üç yıl önce partilerini kurarken endişe içinde olduklarını söyleyen Yeniden Refah Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, ‘2018 yılında partimizi kurarken endişe içindeydik. Acaba bu maya tutar mı diye düşünüyorduk. Ben 16 yaşında siyasete girdim. Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın yanında siyasete başladım. Erbakan hocamızın zamanında insanların nasıl mutlu olduğunu, uygulanan doğru politikalar sayesinde yaşam koşullarının nasıl yükseldiğini, Türkiye’nin Milli Görüş çizgisi ile nerelere ulaştığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şimdi hem işçilerimiz hem de emeklilerimiz geçinemiyor. Halkımızın ne yazık ki önünü göremiyor. Uygulanan yanlış politikaların acısını halkımız yaşıyor.’

Onlar bizim önümüze engel koydukça biz engel atlama şampiyonu olduk’

Konuşmasını sürdüren Helvacı, ‘Yeniden Refah Partisi gümbür gümbür iktidara geliyor.Bize ‘bu partiyi kuramazsınız’ dediler, kurduk. ‘Teşkilatlanamazsınız’ dediler, 81 İl’de teşkilatlandık.  ‘Kongre yapamazsınız’ dediler, bütün kongrelerimizi büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Arkamızda büyük güç olmadığı halde bütün bunları kısa bir sürede başardık, hayata geçirdik. Kongrelerimizi yoğun katılımla, büyük bir inançla, büyük kalpli dava arkadaşlarımızla coşkuyla gerçekleştirdik. Bizler otobüslerle insan taşımadık. Onlar bizim önümüze engel koydukça biz engel atlama şampiyonu olduk. Ülkemizin geldiği ekonomik ve siyasi noktada öğrencisi, işçisi, memuru, ev hanımları hayatlarından memnun değil. Öğrencilerin yaşama sevinci kalmadı. Çalışanlar ilk fırsatta yurtdışına kaçmayı düşünüyor. Norveç’e gitmek isteyenler, gelecekleri Norveç’te görmektedir. Bunu neden istiyorlar herkes iyi düşünmeli. Bugün ülkemiz ne yazık ki neredeyse her ürünü dışarıdan alacak duruma gelmiştir. Eskiden dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye bugün samanını, buğdayını bile dışarıdan alma noktasına gelmiştir. Milletimiz kurtuluşu Yeniden Refah Partisi’nde olduğunu görüyor ve partimize akın akın geliyor. Erbakan hocamız Türkiye’nin en kötü döneminde bile 70 fabrika kurmuştur. Milli Görüş gelince Türkiye’nin çehresi değişti. Belediyelerde büyük değişimler yaptık. Bugün burada coşkunun ne kadar fazla olduğunu gördük. İnancın ne kadar büyüdüğünü gözlemledik. Yeniden Refah Partimizin Gölcük İlçe Teşkilatı’nın kongresine katılım sağladığım için çok mutluyum. Mustafa Kardeşimin ve yönetiminin Gölcük’e yeniden Milli Görüş bayrağı dikeceklerinden şüphem asla yok. Kendisine ve yönetimine görevlerinde başarılar diliyor, Hepinizi Allah’a emanet ediyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Mustafa Bayazıt yeniden başkan

Konuşmaların ardından Başkanlık seçimine geçildi. Kongreye tek başkan adayı olarak katılım sağlayan Mustafa Bayazıt, tüm üyelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Bayazıt, kendisini bu göreve layık olarak görenlere ve kendisini başkan olarak seçen dava arkadaşlarına teşekkür etti. Bayazıt, ‘Allah’ın izniyle başta tüm Türkiye’ye sonra da Gölcük’ümüze Milli Görüş’ü yeniden getireceğiz’ dedi.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mustafa Bayazıt’ın yönetim listesi

Başkan Mustafa Bayazıt,  Yönetim Kurulu üyeleri : Abdülsamit Kara, Ahmet Tarı, Ahmet Eren, Ahmet Can, Gökhan Aktürkoğlu, Abdülhamit Güveli, Hilmi Kaya, Mehmet Celal Şimşek, Mesut Alpan, Muhammet Enes Şatır, Muhammet Raşit Altınbay, Muhsin Çetin, Savaş Soğukoğlu, Süleyman Özkan, Ümit Geyhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.