10275,80%0,46
39,84% 0,11
46,95% 0,39
4274,15% 0,36
6794,97% -0,20
CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,
‘EMEKLİ TOKİ EVLERİNİ BEKLİYOR’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, yaptığı haftalık değerlendirmede önemli konulara değindi. Başkan Gürel, AKP’nin emeklilere yönelik verdiği TOKİ Evi sözünün ne zaman yerine getirileceğini sorarken, emeklilerin bayram ikramiyesinin en az 2500 lira olması gerektiğini söyledi.
‘Gerçeklerden kimse kaçamaz’
Başkan Gürel “Ramazan ayı içerisinde olduğumuz bugünlerde insanlarımız, halkımız, eski Ramazanları arar duruma geldi. Artık insanlar, toplu iftarlar verip vermeme konusunu düşünür durumda. Dolayısıyla gerçeklerden kimse kaçamaz. Hele ki ülkemizi bu hale getiren iktidar, hiç kaçamaz. Günümüzde yaşanan hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı almış başını gidiyor. Diyanet’in belirlediği fitre ve zekat bedellerine baktığımızda alınan maaşların halkımıza oldukça yetersiz kaldığı ortaya çıkmaktadır’ dedi.
‘Emekliler Gölcük’te ev sahibi yapılmalı’
Emeklilere verilen uygun ödemeli ev sözünün hala tutulmadığına dikkat çeken Başkan Gürel, ‘Geçtiğimiz senelerde AKP tarafından emeklilere ucuz ev sözü verilmişti. Aradan onca zaman geçmesine rağmen emeklilerin evleri konusunda bir gelişme yaşandığını göremedik. Bu konuda bir gelişme var mı? TOKİ evleri emeklilere hangi şartlarda verilecek? Emeklilerin aldığı maaşlar ortadayken, bir de fahiş fiyatlarla emekliler karşı karşıya bırakılmamalı. Bir de Gölcük sınırları içerisinde yaşayan emekliler yine Gölcük’te ev sahibi yapılmalı’ diye konuştu.
‘Bayram ikramiyesi en az 2500 liraya yükseltilmeli’
CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘Milyonlarca emeklimizin gözü kulağı Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilecek olan Bayram ikramiyelerinde. Bizlerde bu konuyu yakından takip ediyoruz. 2018 yılında başlayan ve aradan geçen zaman içerisinde sadece geçtiğimiz yıl 100 lira gibi bir artış yapılan bayram ikramiyelerinin bu sene emeklilerimizin yüzünü güldürecek bir oranda artmasını bekliyoruz. Emeklilerimiz zaten geçim sıkıntısı içindeler ve bu bayram ikramiyeleri bir nebzede olsa kendilerine can suyu olmakta. Emeklilerimiz Bayram İkramiyelerinin en düşük emekli maaşı olan 2500 Liraya yükseltilmesini talep ederken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu rakamın asgari ücret tutarına getirilmesi gerektiğini teklif etmişti. Meclise sunulacak olan Torba Yasa ile belirlenecek olan bayram ikramiyelerinin hem emeklilerimiz hem de ailelerinin yüzünü güldürecek bir oranda olmasını ümit ediyoruz” dedi.
‘Kaçınılmaz son, inanıyorum ki yakındır’
Gürel, son olarak, ‘Bugün geldiğimiz noktada halkımızın alım gücü oldukça düşmüş durumda. İnsanların alım gücü düşerken, en temel gıda ürünlerine bile fahiş oranlarda zam gelmektedir. Bu noktada inanıyorum ki halkımız, önüne koyulan ilk seçim sandığında gerekli mesajı vererek iktidarın sonunu getirecektir. Kaçınılmaz son, inanıyorum ki yakındır. Sanılmasın ki biz sadece sorunlardan bahsediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizdeki sorunlar ne ise onların çözüm yollarını da bulmuş durumdayız. İktidara gelmemiz halinde kısa, orta ve uzun vadede tüm sorunları çözüp yolumuza ülke halinde büyüyerek devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’ diyerek açıklamalarını tamamladı.