DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Kartepe Sanayi Sitesi ziyaretinde esnafları dinledi ‘SESİMİZE KULAK VERİN’

CHP Kocaeli İl Örgütü’nün ziyaret ettiği Kartepe Sanayi Sitesi esnafı , iktidarın her gün bir yenisini eklediği zamlarla altında ezildiği ekonomik buhranı anlattı, “Sesimize kulak verin” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü’nün Kartepe Sanayi Sitesi esnafına yaptığı ziyarette vatandaşların anlattıkları,zamlarla katlanarak artan ekonomik buhranın boyutu gözler önüne serdi. CHPKocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ve ilçe yönetimi, sanayi sitesi esnafının yaşadığı zorlukları dinledi. Elektriğe gelen zam ile dörde katlanan faturalar sebebi ile birçok dükkanın aydınlatmalarını yakmazken, başka bir esnaf ısınmak için çareyi kendi imkanlarıyla kompresörden ürettiği odun sobasında buldu.

CHP’lilerin ziyaretinde ‘Kurtarın bizi’ diye seslenen sanayi esnafının dile getirdikleri:

“Yılbaşında aldığımız parayla aldığımızı, şimdi yarı fiyatına alamıyoruz. Maaşlar asgari ücret. Bir zamanlar asgari ücretin 3 misli alan biz, şimdi asgari ücretten 100 lira, 200 lira fazla para alıyoruz.”

“Elektriği, suyu, hammaddesi her şeyi sıkıntı. Bu ara her şeyimiz sıkıntı maalesef. Elektrik normalde mesela 4 geliyorsa şu an 12 geliyor. Çok yükseldi. Bu ay yine yüzde 26 zam yapmışlar. Şimdi bu ay göreceğiz onu da”

“Eşim de ben de emekliyim. Ama yine çalışıyorum. Ne yapayım. Yardımcı oluyorum çocuklarıma”

“Malı üretip satamadığın zaman, sabret diyorlar. Yani elbet yaptıracak diyorlar. Öyle gidiyor”

“Elektrik, indirimden önce çok yüklü geldi. Sonra soba kurduk bizde. Komple sobaya geçtik. Kompresörden soba kurduk”

“Geçen sene döküldü elemanlar, maaşlar yetmiyor diye. Ondan sonrada daha yerine eleman koymadık. Bir eleman 10 bin lira. 3 eleman çalıştırsan 30 bin lira. Her ay cepten 30 bin lira artış yapman lazım. Ufaldık biz de.”

“Eskiden yağ bakımı için arıyorlardı, diyorlardı ki en iyisinden kullanalım. Şimdi fiyat veriyorsun, kötü malzeme kullanalım ama uygun olsun diyorlar. İş oraya gidiyor. Bugün buradan İstanbul’a gitmek bile lüks oldu. Sinop memleketim buradan 500 kilometre. Ben o zaman Sinop’a gittiğim masrafla şu an İstanbul’a gidemiyorum ki. Kurtarın bizi”

“Geze geze geliyordunuz ya. İnşallah AK Parti’den çıkar da tepki gösteririm dedim. CHP İl Başkanıyım dedin ya ağabey, Kuran çarpsın rahatladım. Sinirim dindi. İstasyon Mahallesi’nde oturuyorum, buranın çocuğuyum. Peşlerinden de koştum. Sevdiğimiz ağabeylerimiz de vardı. Dediler ki yanımızda durun. Bize sahip çıkın. Sadece bana değil şahsi olarak söylemiyorum. Gemisini denize düşüren rahatına bakıyor”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.