DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Eğitimci-Yazar Kamil Çöpür 9 Nisan’da OKURLARIYLA BULUŞUYOR

Eğitimci-Yazar Kamil Çöpür 9 Nisan’da

OKURLARIYLA BULUŞUYOR

Eğitimci- yazar Kamil Çöpür, 9 Nisan 2022 tarihinde saat 14.00 – 16.00 arası Soydan İş Merkezi zemin katta Kitap Keyfim’de okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzalayacak.

Kırmızı Kocaeli Gazetesi Yazarlarından, Eğitimci- Yazar, Gazetemiz çalışanlarından Gülay Özbatır’ın İzmit Ticaret Meslek Lisesinde öğretmenliğini yapmış olan Kamil Çöpür, gerçek yaşamdan esinlenerek  kaleme aldığı  “Bir Yürekte İki Sevda” isimli son romanı için 9 Nisan Cumartesi günü 14.00 -16.00 saatleri arası Soydan İş Merkezi zemin katta Kitap Keyfim’de okurlarıyla buluşacak.

KAMİL ÇÖPÜR KİMDİR?

1949 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Büyük Çimiş köyünde doğan Kamil Çöpür, ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da, yüksek öğrenimini Ankara’da yaptı. İzmit Ticaret Lisesinde Meslek Dersi öğretmeni olarak 25 yıl görev yapın yazar,  aynı zamanda  Meslek Yüksek Okullarında, vakıflarda. Dershanelerde kendi alanında dersler vermiştir. Bu dönem içinde Ticaret Meslek Liseleri için yazmış olduğu Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunca onaylanmış Mesleki Uygulama, Muhasebe Teknikleri, Şirketler Muhasebesi ve Beşeri Münasebetler adlı ders kitapları mevcuttur. On yıl KOSGEB’in düzenlemiş olduğu Girişimcilik eğitimlerinde görev alan yazarın, gazetelerde birçok makalesi yayınlanmıştır. “Bir Yürekte İki Sevda” isimli son romanından önce Kamil Çöpür’ün “Esey ile Haydar Çavuş” “ Serpil” “Suçum Kadın Olmak” “Aydınlık Pınarı Köy Enstitüleri” adlı romanları mevcuttur.

Gerçek yaşamdan esinlenerek son romanını kaleme aldı

Yazar, Gerçek yaşamdan esinlenerek kaleme aldığı “Bir yürekte İki Sevda” isimli son romanında; Üniversite eğitimi için Devlet Konservatuarını tercih etmek isteyen bir öğrencinin ailesi tarafından sanatçı olmak isteme özgürlüğünün elinden alınmak istenmesine bu gencin direnişi, Siyasal iktidar tarafından yaşam tarzına müdahale eden bir toplumun siyasal iktidara karşı direnişi, muhafazakar bir aileden yetişen bir genç kızın okumasına istemeyen ailesine karşı okumak için verdiği mücadele, mezhepsel çatışmanın körüklendiği bir toplumda muhafazakâr aileden yetişmiş Sünni bir kızın üniversite hayatında tanıştığı alevi bir erkekle evlenmek için ailesine karşı verdiği büyük mücadele, ve Alevi bir erkekle evlendi diye ailenin töre gereği bu iki gencin öldürülmeleri için aldığı karar ve bu kararı evin en küçük oğullarının yerine getirmesi, çarpıcı ve etkileyici biçimde işlemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.