DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2021 yılı içinde 22 MİLYON 745 BİN 769 LİRA YARDIM YAPTI

Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2021 yılı içinde

22 MİLYON 745 BİN 769 LİRA YARDIM YAPTI

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut 2021 yılı içinde Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Karabulut 2021 yılı içinde ihtiyaç sahibi 7742 haneye kayıtlı toplamda 23. 419 kişiye ayni ve nakdi olmak üzere toplamda 22 Milyon 745 Bin 769 Lira yardım yapıldığını açıkladı.

Kaymakam Karabulut yardımlar hakkında bilgi verdi

Her daim ihtiyaç sahiplerini yanda olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı 2021 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam etti. 2021 yılında Vakıf öz kaynaklarından 7 bin 201 haneye kayıtlı  26 Bin kişiye  3 Milyon 93 Bin 985 TL ayni ve nakdi yardım yapıldı.  Merkezi Yardımlardan ise 4 Bin 708  haneye kayıtlı 7 Bin 338 kişiye  19 Milyon 651 Bin 784 Lira 51 Kuruş nakdi yardım yapıldı. Konu hakkında açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut Vakfımız olarak ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını ifade etti.

7 Bin 742 haneye yardım yapıldı

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut başkanlığında faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2021 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2021 yılında 23 Milyon’a yakın yardım yaparak büyük takdir aldı. Vakıf öz kaynaklarından 7 bin 201 haneye kayıtlı  26 Bin kişiye  3 Milyon 93 Bin 985 TL ayni ve nakdi yardım yapılırken,  Merkezi Yardımlardan ise 4 Bin 708  haneye kayıtlı 7 Bin 338 kişiye  19 Milyon 651 Bin 784 Lira 51 Kuruş nakdi yardım yapıldı. Merkezi yardımlar sadece Nakdi olarak yapılırken Vakfın öz kaynaklarından yapılan yardımlar ayni ve nakdi olmak üzere iki kalemden oluşuyor.

Yardımlar vakıf bünyesinde ve merkezi olarak yapılıyor

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2021 yılı içinde yapılan yardımlar konusunda açıklamalarda bulundu. Kaymakam Karabulut yaptığı açıklamada,“ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ilçemizde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarımız 2021 yılında da büyük bir titizlik ile devam etti. 2021 yılında vakfımızın öz kaynaklarından 7 bin 201 haneye kayıtlı  26 Bin kişiye  3 Milyon 93 Bin 985 TL ayni ve nakdi yardım yapılırken,  Merkezi Yardımlardan ise 4 Bin 708  haneye kayıtlı 7 Bin 338 kişiye  19 Milyon 651 Bin 784 Lira 51 Kuruş nakdi yardım yapıldı” dedi.

“2022 yılında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz”

Kaymakam Karabulut sözlerinin devamında, “ Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunan vatandaşlarımıza gerekli incelemeleri yaptıktan sonra mütevelli heyetimiz tarafından yardım yapılmaya uygun olup olmadığına karar veriliyor. Alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve ailelere gerekli yardımlar yapılıyor. 2021 yılı içerisinde ilçemizde vakıf imkanları ve merkezi yardımlar olarak toplamda 7 bin 742 haneye  yardımda bulunuldu. Vakıf öz kaynaklı olarak Aile yardımları, gıda yardımları, Kömür yardımı, eğitim Meteryali Yardımı ( Eğitim yardımları), işe yönlendirme yardımları, Şartlı Bağışlardan yapılan eğitim yardımları, Yangın yardımları, İşe başlama yardımı  kalemleri altında ayni ve nakdi yardım yapılmaktadır. yapılıyor.  Vakfın öz kaynaklarından ise Şartlı eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık yardımı, şartlı Gebelik Yardımı, Muhtaç Asker Ailesi Yardımı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı, Engelli Yakını Aylığı, Engelli Aylığı, Yaşlı Aylığı, Elektrik Tüketim Desteği programı, Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı, Tam Kapanma Sosyal Yardı Programı, Pandemi Sosyal Destek Programı, Bizbize Yeteriz Türkiyem- 2, EİKP Destek Programı, Diğer kuruluş Başvuruları, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Öksüz Yetim Aylığı, Kronik Hastalık Yardımı başlıkları altında nakdi yardım yapılmaktadır.  2022 yılında da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçemizde ki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.