10057,31%1,09
39,83% 0,05
47,04% 0,17
4297,53% 1,65
6852,68% 3,13
Gölcüklü Osman Ay, bir ömrünü Oruca adadı
34 YILDIR ORUÇ TUTUYOR
İlçemizin tanınmış ve sevilen esnaflarından olan Ay-Pa Marketin Sahibi Osman Ay, üç ayları tutarak başladığı oruç 34 yıla ulaştı. Ay, Ramazan’a giriş münasebetiyle okumuş olduğu Kuran’ı Kerim hatmini tüm ümmeti Muhammed’e bağışladı ve gelen müşterilerine de çeşitli ikramlarda bulundu.
34 yıldır aralıksız oruç tutan Osman Ay yaptığı açıklamada, “Bana en iyi ilaç nedir diye sorsalar acıkmadıkça yemek yenmektir derim. Hastalık nedir? diye sorduklarında ise iyice açılmadan yemek yemektir derim diye cevaplarım” dedi.
“Göz aydın hepimize mübarek günler bize on bir ayın sultanı hoş geldin evimize”
Orucun gözüne midene diline kulağına haķim olma zamanı olduğun ifade eden Ay, “Değerli kardeşlerim; Oruç aç gözlülüğün zindanından tok gönüllülüğün sarayına yükselişidir. Resulullah (S.A.V.) “Nefsimi elinde tutan Allah’a and olsun ki oruç tutan kimsenin ağzının kokusu Allah’ın yanında misk kokusundan daha iyidir” diye buyurmuştur. Oruç bir nefis terbiyesi, bir gönül tezkiyesi, içteki bütün kirlerin tasfiyesidir. Oruç gökte hilâli yerde helâli gözetme şuuru, Beş şey oruç ve abdestte hayır bırakmaz yalan gıybet söz taşıma şehvet nazari ile harama bakmak yalan yere yemin etmek. Cennetin bir kapısı var adına Reyyan derler oradan ancak oruçlular girebilir. Oruç vefa duygusunun tezahür ettiği en güzel bir ibadet Oruç Allah ile KÜL arasında yapılmış bir ahidir. İnsanlar Ramazan Ayının faziletini bilseydi yılın hepsinin Ramazan olmasını isterdi. Gerçek oruç sadece yiyip içmeyi değil boş ve hayasızca sözleri de TERK ederek tutulan oruçtur. Resulullah (S.A.V.) “Ramazan ayı öyle bir aydır ki başlangıcı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kırılmadır” diye buyurmuştur. Oruç aşktır İmsak’tan iftira kadar süren sabi makamdır. Ezani duyunca tüm hücrelerin bayramıdır mükâfat ise Allah’tan bekleyişin huzurudur. Oruçlu iken ölene kıyamete kadar oruç tutmuş gibi sevap yazılır. Allah’ım bize Ramazan orucunu hakkıyla tutmayı nasip et. Tuttuğunuz oruçlar Ahirette sürat köprüsünü geçerken sizin ellerinizden tutsun İnşaallah. Oruç tutun şüphesiz oruç cehennem ateşine ve dünyanın kötülük ve musibetlerine karşı kalkandır” dedi.
“Ramazan ayının islâm âlemine ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim”
Sözlerine devam eden Ay, “ Kilo vermek için değildir oruç, Kuaför masasından kurtulmak için değildir başörtüsü, Spor olsun diye kılınmaz namaz, Et için değildir kurban, Desinler diye yaşanmaz İSLÂM. Oruç der ki niyetim sizi aç bırakmak değil emelim size açı anlatmak. Her bir iyilik için on mislinden yedi yüz misline kadar karşılık verilir fakat oruç başkadır onun ecrini ben vereceğim. Değerli Kardeşlerim; Ramazan ayını ibadet içinde geçirmenizi diler Ramazan ayının islâm âlemine ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Binlerce çiçek var ama gül başka milyonlarca insan var ama dost başka milyarlarca ay var ama bu ay başka Ramazan ayının gelişi sizlere ve sevdiklerinize mutluluklar getirsin hayırlı Ramazanlar. Oruç ayındayız en güzel sabrın dolu dolu bereketin ayı bu ay. Oruç namaz Kuran bunlar bizi ilâhi makama yakınlaştıran en kutsal vesilelerimiz. Bunların her biri kendi başına kıymetli fakat Ramazan ayında birleştirdiğimizde ortaya muhteşem bir maneviyat iklimi doğar. Bu ibadetleri sadaka hayır hasenat zikir ve TESBİH ile birleştirdiğinizi düşünün. Nur üstüne nur dedikleri bu olsa gerek. BEREKET yağmuru yağarken insanın kovasını saklaması akıllı kişinin yapacağı iş değildir” dedi.
Ay“Sen hiç gitmedin baba”
Osman Ay 2021 Ramazan Ayında vefat eden babası İdris Ay ve tüm Ahrete göçmüş babalar için Kuran’ı Kerim hatmi ve 75 Yasin-i Şerif ve 5 Bakara Süresi hediye etti.
“Baba sevgisi çocuklar için çok önem arz etmektedir”
Tüm vefat edenlerimizin mekanların Cennet olmasını temenni eden Ay, “ Baba sevgisi çocuklar için çok önem arz etmektedir. Bazı babalar çocuklarını çok sevdiğini belli etmezler ancak içten içe severler. Bu demek değildir ki babam beni sevmiyor. Her baba çocuğunu sever ve onun iyiliğini ister. İnsan babası yanında apayrı bir duygu hissediyor çünkü arkasında yaslanan koca bir dağ olduğunu biliyor. Babalarımızda annelerimiz gibi çok değerlidir. Anne ve babalarımıza saygılı olmak onlara değer vermek onları hoşnut etmek bir evlât olarak en büyük görevlerimizdendir diye düşünüyorum kardeşlerim. Kısacası anne ve babamıza saygı duymalı onların ne kadar değerli biri olduğunun bilincinde olmalıyız. Baba çocukları için çırpınıp duran kişidir, çocuklarının okuyup geleceğini kurtarmasını ister babalarımız. Evlatlarının her ihtiyacını karşılayıp kimseye muhtaç olmaması için çalışıp çabalayan babalarımıza ve annelerimize hiç bir zaman asi olmamalıyız. Çünkü anne babaya asi olan evladın hiç bir işi rast gitmez onların gönlünü hoş tutma fikri her daim aklımızda olmalıdır.
“Babalarımızı üzmeyelim, onları gücendirmeyelim”
Sözlerine devam eden Ay, “Sonuç olarak kardeşlerim; Babalarımızda annelerimiz gibi bizi bugünlere getiren saygıya sevgiye lâyık çok değerli insanlardır. Onlara hayırlı bir evlat olmaya çalışmalıyız. Bir evlat içinde baba sevgisinin çok önemli olduğunu unutmamalıyız. O elleri öpülesi güzel yüreklere her zaman ihtiyacımız vardır, onlara Allah hayırlı ömürler versin. Babalarını kaybeden kardeşlerimize ise Rabbim sabırlar ihsan eylesin hayatını kaybeden babalarımızın mekânı cennet olsun İnşallah. Rabbim bizlerinde peşinden okuyanlar nasip etsin inşallah. Babalarımızı üzmeyelim, onları gücendirmeyelim. Onlar yaşlandığı zaman onlara sahip çıkalım ve onları HUZUR evlerine terk etmeyelim çünkü onların istediği şey en çok da evlâtları ve torunlarıdır.
“Hiç bırakmayan ve son nefesine kadar seven babaların kabrin nur mekânın cennet olsun”
Ay son olarak, “Baba, duadır, ocaktır. Baba gönlü gök gibidir, kâh güler kâh ışıldar kimi zaman kaşları çarık olsa da yüreği sen için çarpan bir sırttır. Baba kapıdır baba darda kaldığında yüz sürebileceğim bir eşiktir. Sevincine ortak dilediğinde koşacağım ilklerdendir baba gözyaşlarını omuzun da dindirebileceğin dizine basını huzurla bırakabileceğim güvenebilir bir limandır baba baba yârdir ve ilk sevdadır. Hiç bırakmayan ve son nefesine kadar seven babaların kabrin nur mekânın cennet olsun” dedi.