DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, ‘FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN MÜCADELESİNE DESTEK VERELİM’

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin,

‘FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN MÜCADELESİNE DESTEK VERELİM’

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik yaptığı insanlık suçuna kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirterek, ‘Gazze kutsalı için bir kez daha bedel ödemeye hazır’ dedi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, ‘Bu yıl Yahudilerin en önemli bayramlarından biri olan “Pesah Bayramı” Ramazan ayına denk gelmektedir. Nisan ayının 15. günü (bu Cuma) başlayacak olan bayram, 23 Nisan’da son bulunacaktır. Lakin bu bayramın bizler açısından ehemmiyet arz eden bir yönü vardır. Şöyle ki; Yahudiler Pesah bayramında bir kuzuyu ya da dağ keçisini Cebel-i Heykel’de (Mescid-i Aksa) kurban etmeleri gerekiyor. Lakin bunu şimdiye kadar Allah’ın fazlı başta olmak üzere Mescid-i Aksa için canlarını ortaya koyan Filistinli Müslümanlar ve hassaten en ağır bedeli ödeyen Gazzeliler sayesinde  başaramadılar. 2013, 2014 gibi farklı tarihlerde kurban girdirme girişimlerinde bulunsalar da sonuç alamadılar. Zira durumu fark eden Filistinliler hemen müdahalede bulundular.’

‘Amaçları İslami tüm izleri yok etmek ama başaramayacaklar’

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, açıklamasının devamında, ‘Bu yıl fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa’da kurban kesme girişiminde bulunacaklarına dair işgal hükümeti polisinden izin alarak duyurusunda da bulundular. Hatta bunu başarabilen Yahudiye ödül bile vereceklerini ilan ettiler. Bilhassa geçtiğimiz Cuma, Cumartesi, Pazar günü tekrardan kurban kesme girişiminde bulundular.  Gazze Kutsalı İçin Bir Kez Daha Bedel Ödemeye Hazır!  Gazze’deki yönetim Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya kurban girdirip kesme ritüelinin tüm kırmızı çizgileri aşan tehlikeli bir tırmanışı temsil ettiğini, bu mübarek ayda halkımızın ve milletimizin inanç ve duygularına doğrudan bir saldırı olduğunu ve tüm sonuçlarından işgali sorumlu tuttuklarını vurguladı. Her ne kadar İşgal hükümeti cevaben, Mescid-i Aksa’da kurban kesme gibi bir ritüelin gerçekleşmeyeceğini açıklasa da fanatik Yahudilerin ilanları bunun aksini ortaya koyuyor. Tehlike sadece bununla da kalmıyor. Başarabildikleri her adımda bir başka hedeflerini gerçekleştirmenin yolunu açacaklarının farkındalar. Aşırılık yanlısı Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik en nihai hedefleri o kutsal mekanın egemenliğini tamamen ele geçirerek İslamî tüm izleri yok etmektir’ diye konuştu.

‘Bizler de kutsalımız için elimizden geleni yapmakla mükellefiz’

Bilgin, son olarak, ‘Şu kesin ki her Müslüman’ın sorumluluğu imkanı nispetindedir. Bu noktada cephenin en önünde olmaları nedeniyle en büyük direnişi yine genel manada Filistin halkı, özel manada Kudüslü ve Gazzeli Müslümanlar gösterecektir. Bizler de kutsalımız için elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Yapılabilecek birçok çalışmadan  biri şimdiden ulaşabileceğimiz her yere bu açıklamayı yapıp Cuma günü gruplarda paylaşılacak “hashtag” ile sosyal medya üzerinden ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve kutsalı uğruna canını ortaya koyan Filistinli kardeşlerimizin mücadelesine destek  vermekteyiz’ dedi.

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.