DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu’ndan Büyük Buluşma

Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu tarafından iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına; Tarım ve Köy İşleri bir önceki bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgatlı protokol mensupları; siyasi parti temsilcileri, sivil tolum örgütü yöneticileri ve federasyona bağlı 11 derneğin başkanları katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, SEKA Sahil Bölgesi’nde yer alan Antikkapı Restoran’da düzenlenen programın açılış konuşmasını Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın gerçekleştirdi.

‘YOZGAT’TA DOĞDUK, KOCAELİ’NDE DOYUYORUZ’

‘Bozok Yaylası’nın Yiğit Evlatları’ diye söze başlayan Akalın; birlik ve beraberlik mesajı verdi. Akalın, “Bizler Yozgat’ta doğduk.  Ancak, doyduğumuz ve yaşadığımız yer Kocaeli’ndir.  Biz Yozgatlılar olarak doğduğumuz yeri de unutmuyoruz, doyduğumuz yere de hizmet etmekten ve güzelleştirmekten vaz geçmiyoruz. Birliği sağlamak, örfümüzü ve âdetimizi yeni nesillere aktarmak; güç birliği oluşturmak; doğduğumuz yer ile doyduğumuz yer arasında köprü kurmak amacıyla 4 yıl önce federasyonumuzu kurduk. Kurulduğumuz günden itibaren; gece-gündüz demeden çalışmalarda bulunduk. Çok önemli projelere imza attık. Bundan sonra da yeni projelere hep birlikte imza atacağız; hayata geçireceğiz. Ülkemize katma değer katmak amacıyla, vatan-millet ve mukaddesat sevdalısı Yozgatlı hemşerilerim, ellerinden gelen gayreti göstermektedir.”dedi.

‘GENÇLER ÇOK ÖNEMLİDİR’

Programa katılan Tarım ve Köy İşleri önceki dönem bakanlarından Lütfullah Kayalar; gurbetteki Yozgatlılara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kayalar yaptığı konuşmada, “Çeşitli nedenlerden dolayı gurbete çıkan ve buralarda işçi-memur olarak birilerinin yanında çalışan Yozgatlılar, bu gün işveren konumunda bulunmaktadırlar. Yozgatlılar olarak birlik ve beraberlik içinde bulunmak çok önemlidir. Bir birimize sımsıkı sarılmalıyız. Derneklere çok önemli görevler düşüyor. Dernekler; gençleri bir araya getirmeli. Yozgat ile gençlerimizin bağı kopmamalıdır. Yeni yetişen gençlere; mutlaka Yozgat kültürünü ve sevgisini vermeliyiz. Gençlik bir araya gelecek ki; birlik ve beraberli olsun. Gençlerin birliği; memleket insanımızın birliğini teminatıdır.” dedi.

‘BENİM TEK PARTİM VAR; O DA YOZGAT’

Yozgat siyasetinin duayen ismi olarak kabul edilen Bakan Kayalar, Yozgat’ta siyaset yapmadığını belirterek, “ Evet ben siyasetin içindeyim. Ancak ben Yozgat’ta hiç ama hiç siyaset yapmadım. Yozgat’ta benim tek bir partim vardı. Onun adı ise Yozgat’tı. Ben Yozgat için çalıştım, memleketime hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim.”dedi.

Gerçekleştirilen programa, Tarım ve Köyişleri önceki dönem bakanlarından Lütfullah Kayalar’ın yanı sıra; Ak Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Kocaeli’nin tanınmış genç girişimci iş kadını Hicran Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı ve Üst kurul delege üyesi Gülseren Solmaz Altunal, Kocaeli Büyükşehir Koordinatörü Hasan Ayaz,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Karakaya, Karamürsel Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Adem Pekyürek, dernek başkanları, iş adamları; siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar; sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.