DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MEMORIAL ANKARA KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ’NÜN ÖNEMLİ BAŞARISI:SAĞLIKLA ATAN 8 BİN KALP!

MEMORIAL ANKARA KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜ’NÜN ÖNEMLİ BAŞARISI:

SAĞLIKLA ATAN 8 BİN KALP!

Kardiyoloji alanında ulusal ve uluslararası referans merkezi konumunda olan Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü, bugüne kadar gerçekleştirdiği 8 bin girişimsel işlem ile 8 bin hastayı hayata bağladı. Prof. Dr. Ali Oto başkanlığındaki ekip tarafından uygulanan ameliyatsız tedavi yöntemleriyle 8 bin hastanın ve ailelerinin kalbine dokunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 

Günümüzde girişimsel kardiyolojik yöntemler, kalp hastalıklarının tedavisinde hızla öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda ameliyatsız tedavisi yapılamayan pek çok kalp rahatsızlığı, operasyona gerek kalmadan hasta için konforlu bir şekilde tedavi edilebiliyor.   2014 yılından bu yana hastalara hizmet veren Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü özellikli girişimsel işlemleri ile adından söz ettiriyor. Kalp damarlarındaki darlıkların ameliyatsız olarak açılması (balon ve stent uygulamaları), kalp deliklerinin girişimsel yollarla kapatılması, kalp kapaklarının ameliyatsız değişimi (TAVI uygulamaları, mitral ve triküspit kapak değişimi), hipertansiyona yönelik girişimsel tedavi, kalp kapaklarına (mitral ve triküspit kapaklar) mandal takılması (mitraclip, triclip), kalp pili uygulamaları, kalp yetmezliği pilleri, ritim bozukluklarının dondurma ve yakma yöntemleri ile girişimsel tedavisi, çevresel damarların tıkanıklığının açılması, aort balonlaşmalarının ameliyatsız tedavisi, bayılmaların girişimsel yöntemlerle tedavisi ve ritim bozukluklarının stereotaktik radyoterapi yöntemiyle tedavisi özellikli girişimsel işlemler arasında yer alıyor.

 “Geçmişte tedavi edilemeyen kalp hastalıkları için de konforlu tedaviler gerçekleştiriyoruz”

Dünya standartlarında donanım ve alt yapı ile kalp- damar hastalıklarının değerlendirilmesi ve tedavi edilmesini sağlayan Memorial Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nün uzman hekim kadrosu; Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Oto, Prof. Dr. Ebru Akgül Ercan, Doç. Dr. Hakan Aksoy, Doç. Dr. Sercan Okutucu ve Dr. Öğretim Üyesi Begüm Yetiş Sayın’dan oluşuyor. 8 bin hastayı girişimsel işlemlerle sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Ali Oto, kardiyolojide girişimsel işlemlerin geldiği nokta ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Gelişen teknolojinin hızla uygulamaya aktarılması ile son 30 yılda ve özellikle son 10 yılda kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde devrim niteliğinde gelişmeler oldu. Daha önceleri tedavi edilemeyen ya da ancak büyük cerrahi yöntemlerle göğüs kafesi açılarak tedavisi sağlanabilen birçok hastalık, artık günübirlik ya da çok kısa süre hastaneye yatış gerektiren ve damardan girilerek, göğüs açılmadan, genel anestezi gerekmeden yapılan girişimsel işlemlerle çözülebilir hale geldi. Bütün bu hızlı gelişim sürecinde yararlı olduğu kabul gören yenilikleri hastalarımıza aktararak onları sağlığa kavuşturmanın, çoğu kez çözülemeyen sorunlarını çözebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca gelişmelerin ve değişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.