DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Şehidimiz Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın ismi Hisareyn’de yaşayacak BAŞKAN SEZER’DEN AHDE VEFA

Şehidimiz Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın ismi Hisareyn’de yaşayacak

BAŞKAN SEZER’DEN AHDE VEFA

Hakkari Yüksekova’da hain teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan, 21 gün sonra, tedavi gördüğü hastanede Şehit düşen Kahraman Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın ismi Hisareyn Gündüzalp Caddesi, Karagül Sokak’taki parkta yaşayacak.

Belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edilmişti

Gölcük Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar ile Hakkari Yüksekova’da hain teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan, 21 gün sonra, tedavi gördüğü hastanede, 01.12.2015 tarihinde 42 yaşında şehit olan, Kahraman Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş’ın ismi, kabrinin de olduğu Hisareyn Gündüzalp Caddesi, Karagül Sokak’taki parka verilmesine karar verilmişti.  Dün düzenlene tören ile Şehit Polis özel harekat P. M. Mustafa Yavaş Parkının açılış töreni yapıldı.

Törene yoğun bir katılım sağlandı

Şehit Polis Özel Harekat Polis Memuru Mustafa Yavaş Parkının açılış törenine Kaymakam Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları, Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Çağlayan Garipoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı İsmet İşeri, ilçemizin Siyasi Parti İlçe Başkanları, temsilcileri ve belediye meclis üyeleri, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nihat Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, Gölcük Zabıta Müdürü Erdinç Yazıcı, Şehidimizin görev arkadaşları, Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Şehidimiz Mustafa Yavaş’ın Ailesinden eşi Ayşe Yavaş, Annesi Şaziye Yavaş ve kızı Fatma Esila Yavaş, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda vatandaşlar katılım sağladı.

Sezer, ‘Gölcük’te şehidimizin ismini vermediğimiz alan kalmadı’

Törene bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yaptı. Başkan Sezer, yaptığı konuşmada, ‘Bugün anlamlı bir etkinlik için burada toplanmış bulunmaktayız. Hayatını seve seve ülkemiz adına şehit veren Mustafa Yavaş’ın ismini bu parka vererek, adını yaşatacağız. Özellikle çocuklarımızın gençlerimizin buraya geldikleri zaman şehidimizin ismini bilmeleri, tanımaları çok önemli. Çünkü Şehitlerimiz bizim inancımıza göre diridirler. Onlarında isimlerinin yaşatılması anlamında bugün böyle bir tören düzenledik. Hem ilçemiz hem mahallemiz adına önem verdiğimiz bir etkinliktir. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor. Gölcük’te Şehidimizin ismini vermediğimiz hiçbir alan kalmadı. Ne kadar şehidimiz varsa ilçemizdeki muhtelif yerlere şehitlerimizin ismini vererek, yaşattık. Bir de bir çalışmamız daha olacak. Özellikle Şehitlerimizin bilgilerini, ismini verdiğimiz alanlara koyarak, şehitlerimizin bilgilerini paylaşacağız. Bundan önceki isimlerini verdiğimiz yerlerde de açıklayıcı ve aydınlatıcı bilgi panolarını yerleştireceğiz. Ben vatan ve mukaddes uğruna canlarını feda eden aziz Şehitlerimize başta Şehidimiz Mustafa Yavaş olmak üzere Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum’ diye konuştu.

Şehidimizin eşi Yavaş, ‘Canımız bu vatana feda olsun’

Başkan Sezer’in ardından söz alarak duygusal bir konuşma yapan Şehidimiz Mustafa Yavaş’ın eşi Ayşe Yavaş, ‘Tüm misafirlerimize katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Şehidimin aziz hatırasını bu parkta yaşattıkları için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum hepimize. Ben Şehidimle beraber, Mustafa’mla beraber 1993 yılında Özel Harekat’a başladım. Polis olarak başladım. Daha sonra Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldım. Ve uzun yıllar eşimin şahadet haberini alana kadar eşimle aynı Şube Müdürlüklerinde beraber çalıştık. Ve bu meslek hayatımızın büyük bir bölümü Doğuda geçti. 3 tane çocuğumuzla beraber, çocuklarımızı da bu konuda feda ederek vatanımız için doğuda görev aldık. ikimizde Özel Harekat aşkıyla yanan Özel harekatta görev yapmayı ço0k seven gerekirse canımızı feda edebilecek kadar görev yaptık. Ve bundan onur ve gurur duyuyorum. Ve bu gör3evinin sonunda en güzel şekilde eşim alabileceği en büyük mertebeyi alarak şehit olarak bu dünyadan göçtü. Hepimiz ölümlüyüz. İnanın burada yaşayanlar bugün doğanlar yüz yıl sonra bu dünyada olmayacak. Önemli olan nasıl yaşadığınız değil, nasıl gittiğiniz. Biz çok güzel yaşadık hem meslek hayatımız hem evliliğimizi, hem de çocuklarımızı çok güzel yetiştirmeye çalıştık. Vatanını milletini çok seven, gerektiğince canını feda edebilecek evlatlar yetiştirdik. Bende hala Ankara Gölbaşı’nda Özel Harekat Şube Başkanlığı’nda görevime devam ediyorum. Gerekirse bizlerde biliyorsunuz 15 Temmuz’da birçok arkadaşımızı şehit verdik. Bir seferde. Ben o ocakta çalışıyorum. Ömrümüzün sonuna kadar canımızı vermek gerekirse bu vatan için feda olsun. Can bu vatana feda olsun, Allah yolunda feda olsun, din yolunda feda olsun. Ve beni çok mutlu ettiniz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Kaymakam Karabulut, ‘Şehitlerimiz için ne yapsak az’

Kaymakam Karabulut, ise yaptığı konuşmasında, ‘Tabi Şehitlik mertebesi bizim inancımızda çok önemli bir müessesedir. Bunu detaylarıyla anlatmanın bir anlamı yok. Ülkemizde 40 binin üzerinde köy var. Hemen hemen en küçük yerleşim birimi olan köyde bir şehidimiz var. Hepimizin yakınlarında akrabalarımızda şehit ve gazilerimiz var. Bizim toplumumuzda örfümüzde adetimizde çok önemli bir fonksiyonu var. Şehitlerimiz için ne yapsak az. Onları geri getirmemiz mümkün değil. Fakat en azından devlet olarak geride bıraktıklarını, yakınlarına, eşlerine, çocuklarına her türlü imkanı sağlamak suretiyle onların hayatlarındaki zorlukları ortadan kaldırma görevini yapmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz son 15-20 yıldır şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için yapılan düzenlemelerle onların hayatlarını kolaylaştırıcı, yakınlarına her türlü iş imkanı başta olmak üzere her türlü imkanı devletimiz seferber ediyor. Tabi ne yapsak azdır. Ne yapılsa şehitlerimiz, gazilerimiz için kafi değil. Devletimiz şartlarını zorlayarak her türlü iş imkanları onlara sunuyor. Bu vesileyle tabi şahadet mertebesine erişen Özel Harekat Polisimiz Mustafa Yavaş kardeşimizi de buradan saygıyla minnetle anıyoruz. Bu güzide parkta isminin yaşaması oldukça önemli. Hem bu bölgenin insanı olması hasebiyle gelecek nesillere tanınması aktarılması anlamında, isminin yaşatılması anlamında önem arz ediyor. Ben bu vesileyle belediyemize böyle bir karar almalarından ötürü teşekkür ediyorum.İlçemizde okullarımız başta olmak üzere, tüm kamu kurumlarına belli bir plan, program dahilinde şehitlerimizin isimlerini onların isimlerini yaşatmak için veriyoruz. Parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başta Şehidimiz Mustafa Yavaş kardeşimiz olmak üzere bütün Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize uzun bir ömür ve sağlık diliyorum. Parkımız hayırlı uğurlu olsun’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okundu

Konuşmaların ardından İmam Hatip Murat Çelik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. İlçe müftüsü Emin Yılmaz’ın duasının ardından tören sona erdi ve katılımcılar tarafından Şehidimizin ismi verilen park gezildi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.