DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Memnune Çiftçioğlu, “KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Memnune Çiftçioğlu,

“KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Memnune Çiftçioğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gölcük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak tüm personelleriyle birlikte sorumluluk alanlarında bulunan Gölcük, Karamürsel ve Başiskele İlçelerinde kadına şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hizmet modellerini uyguladıklarını ifade etti.

“Krize müdahale sistemimiz işlevsel bir şekilde işliyor”

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Memnune Çiftçioğlu, yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gölcük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak tüm personelimizle birlikte sorumluluk alanımızda bulunan Gölcük, Karamürsel ve Başiskele İlçelerimizde kadına şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hizmet modellerimizi uyguluyoruz.  Şiddetin önlemesi ve koruyucu önlemlerinin etkili bir şekilde uygulanması amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak 2012 yılında 14 ilde pilot uygulama olarak; ‘Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’ kuruldu. 2019 yılında 81 ilimizin tamamına yayıldı. İlimizde de dezavantajlı kadınlarımıza yönelik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz hizmetlerini sürdürüyor. Şuanda bu merkezde psikolojik ve sosyal destek, hukuki destek, eğitim ve mesleki destek, sağlık, ekonomik destek, müdahale ve yönlendirmeyle önleyici hizmete ilişkin çalışmalar devam ediyor. Krize müdahale sistemimiz işlevsel bir şekilde işliyor” dedi.

“2021 ve 2022 yılında yaklaşık 800 kişiye yüz yüze eğitim verildi”

Sözlerine devam eden Çiftçioğlu, “Diğer yandan biz de sosyal hizmet merkezimizin eğitim ve danışmanlık biriminde kadına şiddetle mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önleyici hizmetler kapsamında 2021 ve 2022 yılında uzman psikolog personelimiz tarafından yaklaşık 800 kişiye yüz yüze eğitim verildi. Yine bu süre zarfında 300 civarında kişiye çevrimiçi ulaşım imkanı oldu. Sosyal Hizmet Merkezimiz Kadın biriminin de başvuru alma ve yönlendirme çalışmaları yapıyoruz. Kadına şiddetle mücadelede aile danışmanlığı hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ev ziyaretlerinde bir olumsuzluk gözlediğimizde bunu ilgili birimlere aktarıyoruz. Gölcük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak kadınlarımızın ve dezavantajlı tüm vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.