DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YEREL YÖNETİM MEMURLARININ MÜZMİN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Yerel Yönetimlerde çalışan memurların çözülemeyen yemek yardımı mevzuatı Bem Bir Sen’in (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) girişimleri ile çözüldü.

Bem Bir Sen Çözüme Kavuşturdu

Konu İle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bem-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Faruk Zihni” Uzun zamandır yerel yönetimlerde çalışan memurlarımızın yemek yardımları için mücadele verdik. Bem Bir Sen olarak 6. Dönem Toplu Sözleşme, Hizmet kolları görüşmelerinde Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Sayın Levent Uslu’nun yoğun çabaları ve başarısı neticesinde “Kumanya Yardımı” ibaresi anlaşma metninde yer buldu. Kumanya yardımının ne şekilde uygulanacağı soruları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 7 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği sonucunda çözüme kavuşturuldu.

Yerel Yönetim Memurları Mağdur Oluyordu

Bilindiği üzere yerel yönetimlerin tüm il sınırları içerisinde hizmet vermesi sebebiyle, eski yönetmelik yerel yönetim memurlarını mağdur ediyordu. Sadece sıcak yemek verilebilen eski yönetmelikte ayni ve nakdi yardım yapılmasının önü kapanmıştı. Yerel yönetimlerin hizmet alanının dağınık olması, sıcak yemek verilebilecek yemekhane olmaması, yerel yönetim memurlarının merkezde değil arazide hizmet vermesi sebebiyle, yemek yardımı ulaştırılamıyor, işbaşı süreleri uzuyordu.

Eski Yönetmelik Sorunu Kronik Hale Getirdi

1986 yılında Resmi Gazetede yayınlanan memur yiyecek yardımı yönetmeliğinin ihtiyaca cevap vermediğini, yerel yönetimlerde uygulanmasının zor olduğunu, Belediye yönetimlerinin de elini kolunu bağladığını defaatle ifade ettik Mevzuatla ilgili düzenleme talebimizi gündemde tuttuk. Çalışma ve mücadelemizi 6. Dönem Toplu Sözleşme ile sürdürdük. Konunun anlaşma metninde yazılması ve uygulanmasını sağladık.

Nakdi Yardım Yapılabilecek

Bugün itibari ile yıllardır kronik bir sorun olan yerel yönetim memurlarının yemek yardımları sorununu çözüme kavuşturduk. Verdiğimiz mücadelenin nihayete ermesi bizi ayrıca sevindirdi. Yapılan Yönetmelik Değişikliği ile görevi ve görev alanı itibari ile yemek yardımından yararlanamayan yerel yönetim memurlarına ‘NAKDİ’ yardım yapılabilir hükmü getirildi.

‘Emeği Geçen Herkese Teşekkür ederiz’

Yerel Yönetimlerdeki Memurlarımızın kazanımları için sürdürdüğümüz çalışmaların, mücadelenin çözümle sonuçlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin’e, Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’a,  Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Levent Uslu ve Teşkilatına, emeği geçen herkese Üyelerimiz adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.