DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ‘GELECEĞİMİZ İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ’

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı,

‘GELECEĞİMİZ İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ’

 İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, yaptığı açıklamada yetkilileri gıda krizine karşı uyardı. Başkan Aynacı, ‘Geleceğimiz için üretmek zorundayız’ dedi.

Tarımsal üretimin krize girdiği ve çiftçilerimizin zor günler geçirdiği bu sürecin sonunda,ağır bedeller ödeyebileceğimiz konusunda endişelerini ve çözümlerini paylaşan İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, şu değerlendirmeyi yaptı : “Memleketini seven ;insanını da, doğasını da, toprağını da, ağacını da sever.Ülkemiz çok çeşitli bir ürün yelpazesine sahiptir.Ancak, geçmiş yıllara oranla büyük bir krize sürükleniyoruz.Bunun en önemli nedeni,iktidarın tarımsal üretime gereken önemi vermeyerek,çiftçiye yeterli destek sağlayamamış olmasıdır. Artan zamlarla birlikte, mazot, gübre ve elektrik fiyatları ödenemez duruma gelmiş, çiftçilerimiz icralık olmuştur.”

“ÇİFTÇİLERİMİZİ NEDEN ENFLASYON VE KURDAN KORUMUYORUZ?”

Aynacı, ‘İlçemizde deniz kıyılarında her ne kadar büyük sanayi kuruluşları mevcut olsa da iç kesimlerimizde ekilebilir bereketli topraklarımız da mevcut. Büyüyen kentimizde şehir planlaması yapılırken konutların tarım arazileri yerine daha verimsiz araziler üzerine yönlendirilmesi gerekirdi. Tüm Gölcük buna şahittir ki açılan her bina temeli, ya elma, ya armut, ya üzüm ya da fındık bahçesidir. Fındığı ile meşhur Değirmendere’de yeşile hasret düzeydeyiz. Elması ile meşhur İhsaniye’de fidanların yerini betonlar almıştır. Üzümü ile meşhur Saraylı’mızda yapılar, bağları yok etmektedir. Bunların tamamı düzensiz, plansız, yarını düşünmeden, ülkenin ekonomisini betona bağlayan zihniyetin ürünüdür. Devlet yönetiminde planlar, projeler uzun vadeli yapılan yatırımlar buna göre düzenlenmelidir. Mevcut iktidar, izlediği yolla günü kurtaran projelere önem vermiş, ülkemizin geleceğini düşünmemiştir. Bu coğrafyada sanayide de tarımda da düzgün politikalar izlenebilseydi, kendi kendine yeten ülke vasfını koruyabilir, sanayide çağ atlayabilir, ekonomi ve yaşam seviyesi açısından çok daha yükseklerde yer alabilirdik. Lakin hiçbir şey için geç kalmış değiliz’ diye konuştu.

“SIKI TAKİPTEYİZ”

Başkan Aynacı,’’Özellikle Kocaeli ilimizde tarımı bekleyen tehlike ve beraberinde yaklaşan gıda krizi, Kocaeli milletvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan tarafından sık sık gündeme getirilmiştir. Yine ilimiz ve ilçemiz bazında ;üretim maliyetlerindeki aşırı artış,ekilemeyen tarım alanları, icralık olup tarlaları satılan çiftçilerimizin borçları,el değiştiren tarım arazilerinde üretimin devamlılığının denetlenip denetlenmediği,bankalar tarafından el konulan bağ ve bahçelerde üretimin halen yapılıp yapılmadığı vb. gibi sorunlar halihazırda gündemimizi oluşturmaktadır. Yine Gölcük İlçemizde eski yıllardaki sebze ve meyve çeşitliliğinin olmayışını ve artan maliyetler yüzünden bağını bahçesini satan vatandaşlarımızın sıkıntılarını yakından takip ediyoruz. Bu durum, büyük bir gıda krizinin yaklaşmakta olduğunu gösteriyor. Ayrıca Kocaeli İl geneli tarımsal hibe desteğinden çıkarılmıştır. Bunun gerekçesini bile bilmiyoruz. Hükümetin başarısız tarım politikalarının bedelini milletimiz, yokluk ve sefalet olarak ödüyor. Anadolu’da yüzbinlerce dönüm ekilmeyi beklerken,hükümetin Afrika’da toprak kiralayıp tarım yaptığı haberleri geliyor’ ifadelerine yer verdi.

*”YENİDEN KENDİ KENDİNE YETEBİLEN BİR TÜRKİYE”*

Başkan Aynacı son olarak, “Tarımsal üretimin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.Türkiye’de son 15 yılda toplam çiftçi sayısı yüzde 50 oranında azaldı. Kırsal kalkınma politikalarına her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz. Partimiz adına tarım ve kalkınma projelerimiz hazır. Dünya Çiftçiler Günü’nü de buradan kutladığım çiftçilerimize sesleniyorum, “Değerinizi  ve derdinizi bilmeyen, çabanızı görmeyen bu düzeni değiştireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.