DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Büyükakın, yetimleri güldürdü şehit yakınlarıyla iftar yaptı

Başkan Büyükakın, yetimleri güldürdü şehit yakınlarıyla iftar yaptı

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ramazan ayının geride kalmasına sayılı günler kala ülke ve millet için canını veren şehitlerin yakınlarına ve Osmanlı zamanlarından bu yana bayramları sabırsızca ve sevinçle karşılayan çocuklara verilen “Arife Çiçeği” ismini yaşatmak içinde ziyaretlerine devam ediyor. Arife çiçekleriyle bir araya gelen ve hediyeler veren Başkan Büyükakın, şehitlerin aileleriyle de yakından ilgileniyor. Kent genelinde yetim çocukların hayallerini yerine getirmeye çalışan Başkan Büyükakın, çeşitli hediyelerle arife çiçeklerini sevindiriyor.

ŞEHİTLERİMİZİN RUHU ŞÂD, MAKAMI ÂLİ OLSUN

2006 yılında Hakkari’de canını vatan için Eden Şehit Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arslan’ın ve Şehit Jandarma Er İskender Ercan’ın kıymetli aileleriyle birlikte ayrı günlerde iftar yapan Başkan Büyükakın, “Bize sofrasını ve gönlünü açan şehitlerimizin yakınlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin emaneti, başımızın tacıdır. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin. Şehitlerimizin ruhu şâd, makamı âli olsun” ifadelerini sarf etti.

“ÇOCUKLARIMIZI MUTLU EDİP SEVİNÇLERİNE ORTAK OLUYORUZ”

Kocaeli’nin farklı ilçelerindeki yetim çocukları ziyaret ederek istekleri yerine getiren Başkan Büyükakın, Ramazan Bayramı’na tebessümle giren çocukların sevinçlerine ortak oldu. Farklı hediyelerle yüzleri tebessümle dolan Arife Çiçekleri ile sohbet eden Başkan Büyükakın, “Çocuklarımız elbette bizlere mutluluk ve huzur veriyor. Onları mutlu görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Şefkat ve merhamet medeniyetimizin en özel geleneklerinden biri olan Arife Çiçeğini Kocaeli’mizde yaşatmaya devam ediyor, çocuklarımızı mutlu edip sevinçlerine ortak oluyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.