DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Damlar Vadisi Millet Bahçesi’nde Çalışmalara Tam Gaz Devam

Damlar Vadisi Millet Bahçesi’nde Çalışmalara Tam Gaz Devam

Doğaya saygılı, insan odaklı doğal ve güzel işler ile Başiskele’de vatandaşlara yeni sosyal yaşam alanlar oluşturan Başiskele Belediyesi, Damlar Vadisi Millet Bahçesi’nde çalışmalar süratle devam ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte daha çalışmalar tamamlanmadan bölge halkının cazibe merkezi olmaya başlayan Damlar Vadisi Millet Bahçesi güzelleşmeye devam ediyor.

DERE BOYUNCA AHŞAP KORKULUK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de yakından takip ettiği çalışmalarda son olarak vadi boyunca akan dere çevresi doğaya saygılı ve insan odaklı çalışma anlayışıyla tamamen ahşap malzemeler kullanılarak korkuluk yapılıyor.

HEM GÜVENLİ HEM DE ESTETİK

Başiskeleli vatandaşların çoluk çocuk doğa ile iç içe ortamda daha güvenli ve huzurlu vakit geçirebilmeleri için yapılan ahşap korkuluklar hem güvenli ortam sağlıyor, hem de millet bahçesine estetik görünüm kazandırıyor.

Vatandaşların evlerinin ön kapısının kent merkezine, arka kapısının da doğaya açıldığı doğal millet bahçesi niteliğindeki Başiskele’nin ikinci büyük millet bahçesi Damlar Vadisi’nde çocuklar için doğal malzemelerden çocuk oyun parkı, yetişkinlerin spor yapabilecekleri yürüyüş parkuru, voleybol sahası, tenis kortu yapılırken, bölge sakinlerinin ailece piknik yapabilecekleri alanlarda oluşturuldu.

BAŞKAN ÖZLÜ ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Döngel Vadisi Millet Bahçesi sonrası hemşehrilerinin büyük takdirini toplayan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Damlar Vadisi Millet Bahçesi’ndeki çalışmalara da ayrı bir önem veriyor. Başiskeleli komşularının doğayla iç içe bir ortamda huzurla ve güvenle vakit geçirebileceği ortak alanlar oluşturmaya devam eden Başkan Özlü, ilçenin ikinci millet bahçesindeki çalışmaları adım adım yerinde takip ediyor. Çalışmalar hakkında teknik ekibinden sık sık bilgiler alan Başkan M. Yasin Özlü, fırsat buldukça yürüyüş sporunu da Damlar Vadisi Millet Bahçesi’nde yapmaya özen gösteriyor. 

AROMATİK BİTKİLER VE YENİ FİDANLAR

Belediye ekiplerince yürüyüş parkurları üzerine lavanta, kekik, ada çayı, melisa otu ve biberiyeden oluşan aromatik bitkiler dikildi. Vadinin yeşiline yeşil katmak için yeni fidanlar dikildi. Yabani hayatı korumak için ağaçlara kuş yuvaları konuldu. 

BU YAZ BÖLGE HALKI AKIN EDECEK

Çalışmaların hızla devam ettiği millet bahçesi şimdiden vatandaşların gözde mekânı olurken, bu yaz aylarında 7’den 77’ye herkes eğlenceli, keyifli ve huzurlu vakitler geçirecek.

TOPLAMDA 170 BİN METREKARE

Damlar Mahallesi Kocaorman Caddesi boyunca uzanan Damlar Vadisi Millet Bahçesi toplamda 170 bin metrekarelik alandan oluşuyor. Yaklaşık 2 bin 500 metre yürüyüş parkuru, 162 m² kum zemin üzeri voleybol sahası ve tenis kortuyla tam bir açık hava spor tesisi olan millet bahçesinde 434 m² kum zemin üzerine çocuk macera parkuru, iki kuleli oyun grubu, üçlü salıncak, tahterevalli, doğaya uygun ahşap kent mobilyaları, piknik masaları, barbeküler, banklar, kütük masa-oturak takımları, çeşmeler, ahşap kuş yuvaları ve tuvaletler yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.