DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaki kolu kopan heykele Değirmendere Çınarlık Meydanı’ndaki kolu kopan heykele

Değirmendere Tarihi Çınarlık Meydanı Sahili’nde bulunan ve selam veren heykel olarak adlandırılan ahşap heykelin kolu bir süre önce kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zarar görmüştü. Gazetemizde de yer verdiğimiz haberin ardından ahşap heykelin kayıp kolu bulundu ve yerine monte edildi.

Kayıp kol yetkililer tarafından bulunmuş

Daha öncesinde de birkaç defa zarar gören ve her seferinde yerine takılan ahşap Heykelin konu geçtiğimiz günlerde yine yerinde olmaması gözlerden kaçmamıştı. Gazetemizde de yer verdiğimiz konunun ardından ahşap heykelin kayıp kolunun Gölcük Belediyesi yetkilileri tarafından bulunduğu ve Sanat Galerisi’nde güvenceye alındığı öğrenildi. Ahşap Heykelin gerekli bakım ve onarımını gerçekleştiren Heykeltraş Sevinç Tokur Çiçek, teslim aldığı kopan konu geçtiğimiz gün heykele yeniden monte etti.

Fotoğraf çekilirken kola asılıyorlar

Gerekli bakım ve onarımını gerçekleştirdikten sonra kopan konu yerine monte eden Heykeltraş Sevinç Tokur Çiçek konu hakkında yaptığı açıklamada “Değirmendere’mizin simgelerinden olan ahşap heykellerimiz içerisinde en çok ilgi çeken, selam veren adam heykeli. Vatandaşların fotoğraf çektirirken kola asılma istekleri maalesef kopmasına, deforme olmasına neden olabiliyor. Topluma mal olmuş bu tür sanat eserlerini koruyup, kollamakta yine bizlere düşüyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.