DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘’Denizde güçlü olan devletler savaşı kazanan devletlerdir’’

Barbaroslar :Akdeniz’in Kılıcı dizisinin danışmanı Emekli Deniz Albay Halil Özsaraç, katıldığı 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Türk Denizcilik tarihini anlattı

Donanmanın tarihsel serüveni adlı kitabın yazarı, aynı zamanda TRT1’de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisinin danışmanlığını yapan Emekli Deniz Albay Halil Özsaraç, “Türk denizciliği ve Barbaroslar” konulu söyleşisi ile 12. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu. Özsaraç, “Bugün Rusya denizde güçlü olmaya çalışıyor. Denizde güçlü olan devletler savaşı kazanan devletlerdir” dedi.

HEDEF DENİZCİLEŞME DEVRİMİ OLMALI

Kocaeli Kongre Merkezi Süleyman Paşa Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide Türk Denizcilik Tarihinin dünü ve bugünü ele alındı. Emekli Deniz Albay Halil Özsaraç, Barbarosların döneminde Osmanlı’nın Akdeniz’de ticareti ele geçirdiğini kaydederek, bugün de Akdeniz’de güçlü olmanın son derece önemli olduğunu söyledi. Özsaraç,“Bu gün Rusya denizde güçlü olmaya çalışıyor. Denizde güçlü olan devletler savaşı kazanan devletlerdir. Bu sebeple Türkiye’nin önünde tek bir seçim var oda Denizcileşme Devrimidir. Bizim bundan sonra denizlerdeki gücümüzü arttırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

YAZARIN KURGUSU İYİYSE 3 AY ETKİSİNDEN ÇIKAMAZSINIZ

Süleyman Paşa Salonu’nu Halil Özsaraç söyleşinin ardından Muhammet Erdevir’i ağırladı. Okurlarıyla bira raya gelen yazar “Kurgunun Büyüsü” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.  Edebiyat dendiği zaman akla roman geldiğini söyleyen  MuhammetErdevir“Düzenli Kitap Okuyanların bir çoğu roman okur neden derseniz yazar kendi iç dünyasını incelerken orada duyguları imgelerken kurguluyor.Gerçek olmadığını biliyor ama o an gerçekliğine iniyorsunuz. Yazarın içindeki o duygu, o imgeleme kitaba okura geçiyor” dedi. “Yazarın kurgusu, hissi okurun zihninde canlanıyor” diyen Erdevir, “Böylece insanın hayal gücü gelişiyor. Yazarın kurgusu iyiyse, okuduğunuz kitabın etkisinden en az 3 ay çıkamazsınız. Cennetteki meyve gerçekte incirdir fakat Almanya’da incir yok elmaya çeviriyor ve herkes cennetteki meyveyi elma zannediyor. Yani kurgu  değiştiriyor ve etkiliyor.  Albert Einstein Marco diyor ki, ‘Nitelikli bir okur sorular bulmak için okur, cevaplar bulmak için değil.’ Zihnimiz, kalbimiz dönüşsün diye okuyoruz” dedi. Yazar, söyleşisinin sonunda okurları için kitaplarını imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.