DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Engelliler Haftası’nda onların yüzünü güldürelim DÜNYA SİZİNLE DAHA GÜZEL

Engelliler Haftası’nda onların yüzünü güldürelim

DÜNYA SİZİNLE DAHA GÜZEL

Varlıklarıyla dünyaya güzellik katan, hiçbir engele boyun eğmeyen, yaptıkları ve başardıkları çalışmalar ile herkese örnek olan tüm engellilerimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası yapılacak etkinlikler ile kutlanacak. Gölcük’lü engelliler de bu güzel ve önemli haftalarını en güzel şekilde geçirecek.

‘Her birey, bir engelli adayıdır’

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Başkan Bat, ‘Engel kavramı, toplumun her bir kesiminde farklı olarak bilinmekte. Bir kişi fiziksel, bir başka kişi mental engellerden bahsedebiliyor. Bilinmeli ki her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. Doğuştan olabildiği gibi yaşamın herhangi bir anında, herhangi bir engel ile tanışılabiliyor. Bunu unutmadan yaşantımıza devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aslında bizim için, Gölcüklü engellilerimiz için sosyal yaşantıda herhangi bir engel yok. Bizler istediğimiz her yere gidebiliyoruz. İstediğimiz tüm işleri kendimiz yapabiliyoruz. Biz engel kavramını hayatımızdan çıkardık. Bizim için engel, bilinenin aksinde bir durum.’

‘Engel, insanın vicdanında olmasın’

Engellilerin hayatlarını zorlaştıranlara mesaj veren Başkan Bat, ‘Asıl engel, dışarıya çıktığımız zaman kılavuz yolların üzerine herhangi bir eşyanın konulması, engelli rampalarının önüne araç park edilmesidir. Engellinin yaşamını kolaylaştıran her bir uygulamaya köstek olmak, engelin tam anlamı olarak tezahür etmektedir. Engellilerin diğer insanlardan herhangi bir farkı yok. Biz onların sosyal hayatına nasıl engel olmuyorsak onlardan da aynı şekilde, bu adımı bekliyoruz. Engel insanın vücudunda değil. Engel, insanın vicdanında olmasın; bu yeterli. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda toplum olarak gereken duyarlılığı hepimizin göstermesini diliyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Engelliler haftası coşkuyla bir dizi programla kutlanacak

Başkan Bat, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bugün Sekapark’ta Uçurtma Şenliği programı gerçekleştirileceğini, 13 Mayıs’ta İznik Gezisi yapılacağını, 15 Mayıs’ta ise Sekapark’ta programların devam edeceğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.