DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği MAYIS 7’Sİ KÜLTÜR ETKİNLİĞİNİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültürel Dayanışma derneği tarafından ilki 2016 yılında olmak üzere o tarihten itibaren geleneksel olarak organize edilen ve COVİD-19 pandemisi sebebiyle iki yıldır yapılamayan Mayıs 7′ si Kültür etkinliklerini bu yıl 4’üncüsü 04-08 Mayıs 2022 tarihleri arasında Gölcük Kavaklı Sahili Marina Deprem Anıtı alanında 05 Mayıs 2022 tarihinde yapılan resim açılış ile başladı.  04 Mayıs 2022 tarihi itibariyle kurulan Mayıs 7’si Kültür etkinlikleri 08 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek.

Katılım oldukça yoğun oldu

05 Mayıs 2022 tarihinde yapılan resmi açılışa AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmet İşeri, Araştırmacı yazar, gazeteci ve tarihçi İsmail Kahraman ile siyasi partililerin ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile Kocaeli’de yaşayan Giresunlular başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

“Giresun’a gidemesek de Giresun’u burada yaşamak ve yaşatmak için çalışıyoruz”

Açılışta söz alan Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Şinasi Dede “Pandemi nedeniyle iki yıllık ayrılıktan sonra yeniden bir arada olmaktan, Giresun’a gidemesek de Giresun’u burada yaşamak,  yaşatmak ve Kocaeli deki tüm eş, dost ve arkadaşlarımızla paylaşmak için bu yıl 4’üncüsünü organize ederek siz değerli hemşehrilerimizle yeniden bir arada olmanın mutluğu içerisindeyim.  Bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm protokole, siz değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler sizlerden aldığımız güç ve enerji ile her zaman sizlere hizmet etmek ve kültürümüzü yaşamak yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Bu itibarla tüm katılımcılara ve değerli hemşehrilerimize, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılar sunuyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

“Deprem Bilinci” temalı fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü

 Açılışta bir konuşma yapan Araştırmacı yazar, gazeteci ve tarihçi İsmail Kahraman tarafından derlenen ve arşiv haline getiren “Deprem Bilinci’ temalı fotoğraf sergisi dernek misafir çadırında katılımcılar tarafından gezildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.