DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” kapsamında Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Bugün harekete geçelim ki, yarınlarda tedavi şansımız olsun, mesajı verildi

Etkinlikte 5 Mayıs dünya el hijyeni günü ile ilgili farkındalığı artırmak adına; etkili el yıkama nasıl yapılır? Uygulamalı olarak hastaların ve personellerin katılımı ile uygulamalı şekilde gösterildi. El hijyeni sağlandıktan sonra Glove Box (UV mor ışık kabini) ile ellerde ulaşılamayan alanlar tespit edilerek bireysel bilgilendirmeler yapıldı. Küçük misafirlerimize el boyama ve seyyar lavabo ile el yıkama etkinlikleri gerçekleştirildi. El hijyeni bilgilendirme broşürü, el dezenfektanı, sabun, küçük misafirlerimize verilerek etkinlik yüksek farkındalık ile tamamlanmış oldu. Bugün harekete geçelim ki, yarınlarda tedavi şansımız olsun, mesajı verildi.

Acar, “Enfeksiyonların yayılması ve antibiyotik direncin önüne geçmede el hijyeni çok çok önemli”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “İçinde bulunduğumuz son üç yıldır devam eden pandemi nedeniyle el hijyeninin önemini biraz daha iyi kavradığımızı düşünüyorum. Gerçekten de el yıkama ve el hijyenini biz bir dakikadan az sürede saniyeler içinde gerçekleştiriyoruz. Gerek salgınların önlenmesi bulaşıcı, hastalıkların önlenmesi enfeksiyonların yayılması ve antibiyotik direncin önüne geçmede el hijyeni çok çok önemli. Bu doğrultuda tüm sağlık çalışanlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.